سایت رجانیوز نوشت:
دولت چهاردهم قطعی برق در مناطق مسکونی و صنعتی را امسال خیلی زودتر از موعد آغاز کرد؛ در حالی که هنوز سه ماه تا پیک مصرف تابستان باقی مانده، مردم هفتههاست با خاموشیهای پیدرپی مواجهاند.
اما مسئله فقط ناتوانی و ضعف دولت در تأمین برق نیست؛ آنچه این قطعیها را غیرقابل تحمل میسازد، رویکرد تبعیضآمیز در توزیع خاموشیهاست. براساس آمار و جدولهای رسمی، حاشیه تهران و مناطق جنوبی بیشترین سهم را از قطعی برق دارند؛ در حالی که شمال و مرکز تهران تقریباً از این مشکل مصون ماندهاند.
برای نمونه، شهرری در جنوب تهران ۳۲.۸ درصد از خاموشیهای کل استان را به خود اختصاص داده و ساکنانش روزانه بهطور میانگین ۳.۸ ساعت بدون برق میمانند. این اوضاع در دیگر نقاط جنوبی و حاشیهای استان نیز تکرار میشود: اسلامشهر ۲.۸ ساعت، پاکدشت ۲.۲ ساعت و شهرقدس ۱.۹ ساعت در شبانهروز. اما سهم شمال تهران از این خاموشیها تنها ۱۲ دقیقه است!
این تبعیض آشکار، با هیچ معیاری و برای هیچ دولتی قابل پذیرش نیست؛ اما از دولت چهاردهم و مسعود پزشکیان، این تبعیض غیرقابل پذیرشتر است. رئیسجمهوری که زمانی با فرازهای عدالتخواهانه نهجالبلاغه در مناظرات انتخاباتی ظاهر میشد و وعده پیروی از شیوه امیرالمؤمنین را میداد، اکنون نتیجه سیاستهایش فشار مضاعف بر دوش محرومان است.
در این بین، مقامات دولتی و هواداران آنها در فضای مجازی، با فرافکنی تلاش میکنند مشکلات برق و خاموشیها را به دولت شهید رئیسی نسبت دهند؛ این در حالی است که در سه سال دولت سیزدهم، ۸۵۳۸ مگاوات به ظرفیت تولید برق افزوده شده و ۵۸۸۸ مگاوات نیروگاه حرارتی جدید به بهرهبرداری رسید. همچنین با سیاست الزام صنایع بزرگ به تأمین برق مورد نیاز از طریق ساخت نیروگاه اختصاصی، بخش مهمی از بار مصرفی از دوش شبکه سراسری برداشته شد.
اما حاصل سیاستهای دولت فعلی برعکس بوده است. نه تنها خاموشیها به سطح بحرانهای دولت روحانی بازگشته، بلکه با توزیع تبعیضآمیز خاموشی، تمام دستاوردهای دولت قبل عملاً بیاثر شده است.
دولتی که در دوران تبلیغات انتخاباتی از همه چیز و همه کس گلایهمند بود و خود را طلبکار مردم نشان میداد، امروز با هر تصمیم اشتباه، بدهکارتر از گذشته است. مردم اما نه شعار میخواهند و نه فرافکنی؛ بلکه انتظار دارند دولت شفاف و عادلانه درباره بحران برق پاسخگو باشد.