رئیسجمهور آمریکا انتقادات خود از اتحادیه اروپا را تشدید کرده و آن را از نظر رویههای تجاری «بدتر از چین» خوانده است.
به گزارش ایسنا، در اوایل آوریل، واشنگتن تعرفهای گسترده به میزان ۲۰ درصد بر تمام کالاهای اتحادیه اروپا و ۲۵ درصد بر واردات خودرو و فلزات اعمال کرد.
هرچند دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بعداً اعلام کرد که برای بیشتر تعرفهها یک مهلت ۹۰ روزه در نظر گرفته میشود، اما تعرفه پایه ۱۰ درصدی و تعرفه ۲۵ درصدی مذکور تا زمان دستیابی به توافق همچنان پای بر جا هستند.
ترامپ روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید گفت: «اتحادیه اروپا در بسیاری جهات بدتر از چین است.»
رئیسجمهور آمریکا اظهار داشت: «آنها با ما بسیار ناعادلانه رفتار کردند. آنها ۱۳ میلیون خودرو به ما میفروشند؛ ما هیچ خودرویی به آنها نمیفروشیم. آنها محصولات کشاورزیشان را به ما میفروشند؛ ما تقریباً هیچ محصولی به آنها نمیفروشیم.»
او افزود که بروکسل در حال «شکایت از تمام شرکتهای ماست... اپل، گوگل، متا.»
رهبر آمریکا پیشبینی کرد که اتحادیه اروپا «عقبنشینی زیادی خواهد کرد» زیرا آمریکا «همه برگهای برنده را در دست دارد.»
به گزارش راشا تودی، ترامپ همچنین اظهار داشت که این بلوک، دستکم تا حدی، مقصر قیمتهای بسیار بالای داروهای تجویزی در آمریکا است.
به گفته رئیسجمهور آمریکا، بروکسل بهطور ناعادلانهای فشار «وحشیانهای» بر شرکتهای داروسازی وارد میکند تا قیمتها در اروپا پایین بماند، در حالی که از پرداخت سهم عادلانه خود در هزینههای تحقیق و توسعه و هزینههای دیگر سر باز میزند.
با این حال، ترامپ وعده داد که واشنگتن اکنون در صدد «متعادلسازی» این وضعیت است و نتیجهگیری کرد: «اروپا باید کمی بیشتر پرداخت کند... و آمریکا بسیار کمتر پرداخت خواهد کرد.»
اظهارات ترامپ ساعاتی پس از آن مطرح شد که واشنگتن و پکن در جریان مذاکراتی در ژنو توافق کردند که بیشتر تعرفههای تجاری جدید اعمالشده از اوایل آوریل را لغو یا تعلیق کنند، تا مذاکرات بعدی ادامه یابد. در نتیجه، از ۱۴ مه، تعرفه کلی آمریکا بر کالاهای چینی ۳۰ درصد و تعرفه چین بر کالاهای آمریکایی ۱۰ درصد خواهد بود. همچنین این دو کشور سازوکاری برای مشورت و تعیین گامهای بعدی در سیاست تجاری ایجاد خواهند کرد.
اتحادیه اروپا نیز به نوبه خود تلاشهای متعددی برای مذاکره درباره تجارت و تعرفهها با آمریکا انجام داده، اما هیچیک تاکنون به نتیجهای قابل توجه نرسیده است. پنجشنبه گذشته، کمیسیون اروپا فهرستی از اقدامات متقابل ارائه داد که در صورت شکست مذاکرات، میتواند ۹۵ میلیارد یورو از کالاهای آمریکایی را تحت تأثیر قرار دهد.
پیتر ناوارو، مشاور تجاری ترامپ به بروکسل هشدار داد که اگر این تهدید را عملی کند، «اشتباه بزرگی مرتکب خواهد شد» و این اقدام را مخل روند مذاکرات توصیف کرد.