عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا، سکه و ارز معاملات چهارمین روز هفته را با نوسان رفت و برگشتی محدود آغاز و سپری کرد و معامله گران که شاهد افزایش نسبی قیمتها در آغاز معاملات امروز بودند؛ در نیمه دوم فعالیت بازار عقب نشینی دلار، طلا و سکه به مرزهای حمایتی را به نظاره نشستند.
پیگیری اقتصادنیوز از کف بازار حکایت از آن دارد که تردید و ابهام ناشی از ریسکهای سیاسی همچنان بر معاملات سایه افکنده است و خریداران و فروشندگان با پرهیز از هرگونه اقدامی، در انتظار روشن شدن روند نوسانات هستند.
با این حال، قیمت دلار تهران معاملات امروز را در میانه پله هفتم از کانال سوم کریدور هشتم استارت زد و سپس با در قدم گذاشتن در مسیر صعودی، رشد 50 تومانی را تجربه کرد و وارد پله هشتم از کانال فوق شد و در نیمه دوم معاملات، اسکناس آمریکایی تغییر فاز داد و با کاهش 600 تومانی، در پله دوم از کانال سوم کریدور یاد شده، جا خوش کرد. دلار در لحظه نگارش این گزارش در میانه پله دوم همین کانال در حال معامله است.
پیگیری اقتصادنیوز از تکنیکالیستها حکایت از آن دارد که مرز حمایت دلار در کف کانال سوم از کریدور هشتم قرار دارد و تثبیت قیمت پایین مرز یاد شده، تداوم کاهش قیمت را تضمین خواهد کرد. در مقابل، مرز مقاومت دلار در محدوده کانال پنجم از کریدور یاد شده قرار دارد و بازگشت اسکناس آمریکایی به مسیر صعودی، نیازمند تضمین تثبیت قیمت بالای محدوده فوق است.
دلار هرات هم امروز را در پله چهارم از کانال سوم کریدور هشتم آغاز کرد و در نیمه اول معاملات با افزایش 200 تومانی، در پله ششم همین کانال نوسان داد؛ اما این پایان کار نبود و این اسکناس همزمان با آغاز نیمه دوم معاملات، یک کانال عقب نشست و در پله نهم کانال دوم کریدور هشتم قرار گرفت و در لحظه نگارش این گزارش هم در محدوده یاد شده قرار دارد.
فعالان بازار معتقدند دلار هرات در پله دوم از کانال دوم کریدور هشتم، از حمایت قوی برخوردار است و در صورتی که قیمت از مرز فوق عبور کند و شاهد تثبیت روزانه قیمت در این محدوده باشیم، بازگشت به کانالهای پایینتر محتمل است. در مقابل، مرز مقاومتی مهم دلار هرات در کف کانال چهارم همین کریدور قرار دارد و تثبیت بالای آن، احتمال بازگشت به روند صعودی را تقویت خواهد کرد.
درهم امارات هم امروز روندی مشابه دلار را سپری کرد و با استارت معاملات در محدوده 23 هزار تومان، نیمه اول فعالیت بازار را با کاهش 100 تومانی و از دست دادن کانال فوق پشت سر گذاشت و در ادامه با تداوم حرکت در مسیر نزولی، 22 هزار و 800 تومان خرید و فروش شد و در لحظه تدوین این گزارش هم در همین محدوده در حال معامله است.
براساس پیگیری اقتصادنیوز، معاملهگران فنی بر این باورند که مرز حمایتی درهم امارات در سطح ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان قرار دارد و اگر قیمت به این سطح برسد و نتواند آن را حفظ کند، احتمال کاهش بیشتر وجود دارد. در مقابل، مرز مقاومتی درهم امارات در سطح ۲۳ هزار و ۱۰۰ تومان قرار دارد و تثبیت بالای این محدوده، شانس بازگشت به روند صعودی و حرکت به سمت پلههای بالاتر افزایش خواهد یافت.
از سوی دیگر، بازار رسمی هم شاهد افزایش قیمتها نسبت به روز گذشته است و براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با نوسان مثبت 71 هزار و 432 تومان قیمت خورد و نرخ حوالهای آن هم با گپ مثبت 69 هزار و 486 تومان نرخ گذاری شد. یورو هم 79 هزار و 316 تومان معامله شد و حواله یورو هم 77 هزار و 155 تومان قیمت خورد. قیمت درهم امارات هم در بازار رسمی به 19 هزار و 450 تومان رسید و حواله درهم 18 هزار و 920 تومان معامله شد.
به گزارش اقتصادنیوز، قیمت بیت کوین هم امروز را در محدوده 102 هزار و 720 دلار استارت زد و سپس با نوسان محدود 102 هزار و 800 تومان نرخ گذاری شد. ارزش این رمزارز در نیمه دوم معاملات، یک کانال پیش رفت و به 103 هزار و 540 دلار رسید. قیمت بیت کوین در لحظه نگارش این گزارش 103 هزار و 670 دلار است.
تحلیل تکنیکال بیتکوین نشان میدهد که سطح ۱۰۳ هزار و ۵۰۰ دلار بهعنوان حمایت کوتاهمدت این رمزارز شناخته میشود و در صورت شکست آن، حمایت بعدی در محدوده ۱۰۱ هزار و ۸۰۰ دلار قرار دارد. در سمت مقابل، اولین مقاومت مهم بیتکوین در سطح ۱۰۵ هزار و ۵۰۰ دلار دیده میشود و عبور از این سطح میتواند راه را برای صعود به مقاومت روانی ۱۰۷ هزار دلاری هموار کند.
تتر هم امروز را در ناحیه 83 هزار و 550 تومانی بازگشایی کرد و سپس با کمی کاهش، 83 هزار و 386 تومان نرخ گذاری شد و در ادامه معاملات، 83 هزار و 210 تومان قیمت خورد. قیمت تتر در زمان نگارش این گزارش، به 83 هزار و 283 تومان رسیده است.
سطح ۸۲ هزار تومان بهعنوان نخستین ناحیه حمایتی تتر شناخته میشود و در صورت شکست این سطح، حمایت کلیدی در محدوده کف اخیر یعنی ۸۱ هزار و ۴۰۰ تومان قرار دارد. در سوی مقابل، مقاومت اول در محدوده ۸۴ هزار تومان قرار گرفته و عبور از آن میتواند زمینهساز حرکت بهسوی مقاومت روانی ۸۵ هزار تومان باشد.
امروز بازار طلا و سکه هم به مانند قیمت دلار نوسان رفت و برگشتی را تجربه کرد؛ روندی که ناشی از تحرکات قیمت طلای جهانی و دلار به عنوان دو مولفه اصلی موثر بر نوسانات بازار طلای داخلی بود.
امروز قیمت طلای جهانی با نرخ 3252 وارد معاملات شد و سپس با افزایش 10 دلاری، در محدوده 3262 دلار قرار گرفت و در نهایت عصر امروز، 3253 دلار نرخ گذاری شد. ارزش این فلز زرد در لحظه نگارش این گزارش به 3260 دلار رسیده است.
طلای جهانی در محدوده 3200 دلار از حمایت قدرتمندی برخوردار است و اگر قیمت در زیر این سطح تثبیت شود، احتمال آغاز یک روند نزولی تقویت میشود. در سوی مقابل، محدوده 3300 دلار بهعنوان مقاومت کلیدی شناخته میشود که عبور قیمت از آن میتواند به تقویت روند صعودی و افزایش بهای طلا منجر شود.
طلای آبشده هم امروز با قیمت 28 میلیون و 599 هزار تومانی بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات، 28 میلیون و 600 هزار تومان نرخ گذاری و معامله شد و در نیمه دوم معاملات، کمی عقب نشست و در محدوده 28 میلیون و 370 هزار تومان قرار گرفت. طلای آبشده در زمان نگارش این گزارش، 28 میلیون و 350 هزار تومان قیمت گذاری شده است.
براساس پیگیری اقتصادنیوز، تحلیلگران بازار طلا هم بر این باورند که در صورت حفظ حمایت ۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی توسط قیمت طلای آبشده، احتمال برگشت قیمت و حرکت به سمت مقاومت اول در سطح ۲۸ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان وجود دارد. در صورت عبور از این مقاومت، هدف بعدی میتواند سطح مهم و سنگین ۲۹ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان باشد.
هر گرم طلای 18 عیار هم 6 میلیون و 544 هزار تومان قیمت گذاری و معامله شد.
صندوقهای طلا هم امروز را با بازدهی مثبت و سبزپوش نسبت به روز گذشته سپری کردند.
از سوی دیگر، قیمت سکه امامی هم معاملات روز سه شنبه را با نرخ 74 میلیون و 100 هزار تومان آغاز کرد و سپس با افزایش 700 هزار تومانی، در محدوده 74 میلیون و 800 هزار تومان قرار گرفت. این فلز زرد داخلی در نیمه دوم معاملات، کاهش ارزش را تجربه کرد و 74 میلیون و 400 هزار تومان خرید و فروش شد. قیمت سکه امامی در لحظه نگارش این گزارش، 74 میلیون و 300 هزار تومان است.
به گفته فعالان بازار، سطح کلیدی حمایت سکه امامی در محدوده ۷۳ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان قرار دارد و در صورت شکست این حمایت، احتمال افت قیمت تا کف ۷۳ میلیون تومان وجود دارد. در مقابل، مقاومت اصلی در سطح ۷۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تعریف شده و عبور از این سطح میتواند سکه را به سمت مرز ۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هدایت کند.
نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب 45 میلیون و 300 هزار تومان و 25 میلیون و 300 هزار تومان قیمت گذاری شدند و قیمت سکه گرمی هم به 13 میلیون و 800 هزار تومان رسیده است.
امروز همچنین سخنان محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی درباره عضویت ایران در بانک توسعه بریکس مورد توجه فعالان بازار قرار گرفت. فرزین در جمع خبرنگاران گفت: برای اینکه بتوانیم در حوزه بریکس با کشورهای این منطقه روابط پولی و بانکی داشته باشیم باید زیرساختهایی ایجاد کنیم که مجزا و مستقل از زیرساختهایی است که بیشتر کشورهای غربی از آن استفاده میکنند. برای عضویت در بانک توسعه بریکس قبلا درخواست خود را مطرح کردهایم و با هند، چین و آفریقای جنوبی نیز مذاکراتی داشتهایم.
در مجموع، براساس پیگیری اقتصادنیوز، فعالان بازار همچنان معتقدند نوسانات قیمتها در محدوده رنج تداوم دارد و بازار چشم به تحولات سیاسی -از جمله مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا- دوخته است تا سیگنال قوی دریافت کرده و بتواند مسیر حرکت خود را مشخص کند.