خبرگزاری مهر، گروه استانها: سفر با کمپر یک تجربه منحصر به فرد و تجربهای بهیادماندنی است.
در سفر با کمپر، فرد سفر کننده خانه خود را به همراه دارد و از پنجره اتاقش میتواند مناظری همچون دریا، جنگل، دشت، رودخانه و جادههای بسیار زیبا را نظاره کند.
سفر کمپینگ میتواند به یک سبک زندگی غنی و رضایت بخش تبدیل شود و سبب ماجراجویی و آرامش در زندگی افراد شود.
در سبک زندگی کمپینگ افراد با مشاهده مناظر زیبای طبیعی احساس آزادی را تجربه میکنند و به نوعی میتوان گفت که سفر با کمپر یک ماجراجویی بهدور از زندگی مدرن امروزی است که دریچهای جدید از سفر را به روی ما باز میکند و باعث میشود که با زندگی در طبیعت خو بگیریم.
کمپر هم به وسیله نقلیه با طراحی خاص گفته میشود که فضای آزاد ون باری یا مسافربری را به فضای نشیمن تبدیل میکند و در این صورت خودرو مجهز به آشپزخانه، حمام و تخت خواب میشود.
این وسیله نقلیه به ما این امکان را میدهد که خانه خود را به بیرون از فضای شلوغ شهری منتقل کنیم و از زیباییهای جاده و طبیعت لذت ببریم.
سبک زندگی
کمپر تنها یک وسیله نقلیه نیست؛ بلکه انتخاب یک سبک زندگی است و سفر با کمپر برای کسانی که عاشق جاده و کمپینگ ساده هستند، یک فضای راحت و آرامشبخش را طراحی میکند.
سفر با کمپر به ما این اجازه را میدهد تا با آزادی در جادهها حرکت کرده و مناظر و زیباییهای طبیعت را کشف کنیم.
در ایران همچون دیگر نقاط جهان، افراد بسیاری هستند که با استفاده از کمپر راهی سفر به نقاط مختلف ایران و جهان میشوند و هر از گاهی شاید با تعدادی از آنها برخوردهای داشتهایم و آنها با احساس لذت بسیار از سفرهای خود با ما سخن گفتهاند.
چندی پیش به مناسبت روز بناها و محوطههای تاریخی و با هدف ساخت مستندی جامع از جاذبههای گردشگری سه استان خراسان جنوبی، رضوی و شمالی، تعدادی از خودروهای کمپر، سفر ۱۳ روزهای را از نهبندان خراسان جنوبی آغاز کردند تا در این مدت، گروه تولید مستند با همراهی خودروهای کمپر و کاروان به بازدید از جاذبههای تاریخی و طبیعی مختلف در این سه استان بپردازند و آنها در مسیر خود در خراسان جنوبی از شهرستانهای نهبندان، بیرجند و طبس بازدید کردند.
در یک شب سرد بهاری خودروهای کمپر در کنار بوستان کاجستان بیرجند با هدف آشنایی مردم با این نوع از سفر جمع شده بودند و ارتباط بسیار خوبی بین صاحبان کمپرها و افرادی که برای مشاهده آنها به این بوستان آمده بودند، برقرار شده بود و کمپر سوارها هم با صبر و حوصله بسیار به سوالهای مردم در باره کمپرها و این نوع از زندگی پاسخ میدادند.
در اینجا با زن و شوهری آشنا شدیم که ساکن بیرجند هستند و به گفته خودشان بیش از ۱۲ سال است که به دلیل علاقمندی به سفر با خرید کمپر از سال ۱۳۹۲ راهی سفر شدهاند تا در دل روستاها و نقاط بکر ایران با آداب و رسوم و فرهنگ مردم این نقاط آشنا شوند و با کسب تجربههای تازه، از زندگی بیشتر لذت ببرند.
محمد علی بهروان که مهندس عمران است و دستی هم در راهنمای تورهای گردشگری دارد، به همراه همسرش مژگان زحمتکش از سال ۱۳۹۲ سفر با کمپر را آغاز کردهاند.
وی با مشاهده کمپری برای اولین بار در مشهد که منجر به خرید آن شد، به این نوع از سفر علاقمند شد و بعد از مدتی مدل جدیدی از آن را خریداری و با همکاری دوستانش مدل دیگری از کمپر را طراحی کرد.
بهروان میگوید: بعضی معتقدند که هر جایی را تنها یک بار باید دید اما ما با سفر با کمپر، وارد روستاها میشویم و با آنها زندگی میکنیم.
وی نقل میکند که پدر بزرگش به او گفته است که در هر شهر خانهای داشته باشد و او که متعجب از این سخن پدر بزرگش شده بود، میگوید: پدربزرگم گفت: اگر در هر شهری دوستی داشته باشی، زمانی که به آنجا سفر میکنی، میتوانی به خانه دوستت بروی و از مصاحبت با او لذت ببری.
در سفر آخری که به بوشهر رفته بودیم، به همراهی یکی از اهالی آنجا برای ۳ روز با لنج راهی دریا شدیم و در سفر علاوه بر استفاده از تجربیات دیگران، تجربیات خود را هم به افراد منتقل میکردیم.
بهروان با بیان اینکه سفر یک شعر است سفر یک قصه است سفر رهایی از هر غصه است خاطرنشان میکند که بعضی شاید به دلیل زیاد بودن هزینهها، به مسافرت نروند اما از آن جایی که مهمترین چیز در سفر داشتن محلی برای اسکان است، استفاده از کمپر سبب حل این مشکل میشود و سفر با آن با دیگر انواع سفر بسیار متفاوت است.
متفاوت بودن
وی که برای لذت بردن از زندگی و کسب تجربه در نقاط روستایی با هدف آشنایی با زندگی، فرهنگ و آداب و رسوم آنها حضور پیدا کند، متفاوت بودن را یکی از ویژگیهای خاص سفر با کمپر میداند.
وی با اشاره به اینکه دوست آلمانی دارم که ۴۲ روز را در خانه من بود و دوستانی هم در این سفرها پیدا کردهام که از طریق فضای مجازی با آنها در ارتباط هستم، میگوید: هرچند تعدادی زیادی از خارجیها به مشهد سفر میکنند اما به خراسان جنوبی و بیرجند کمتر می آیند.
وی که متولد ۱۳۶۲ است و شعارش این است که دنبال رویاهایت برو، هر چند در گذشته خاطرات سفرهایش را می نوشته اما این روزها شرح روزانه سفرهایش را در صفحه مجازی خود ثبت میکند تا در زمان پیری آن زمان که دیگر قادر به سفر نباشد، با مطالعه شرح سفرهایش، با مرور خاطراتش روزگار را بگذراند.
وی که به ۹۰ درصد از نقاط مختلف ایران سفر کرده، سفر را در کنار همه سختیهایش، لذت بخش میداند و میگوید: علاوه بر آنکه از محل در آمد ناشی از کاریم هزینههای سفر را تأمین میکنیم، با تهیه بستههای زعفران از تولید کنندگان آن و فروش آن در جریان سفر به دیگران، بخشی از هزینههای سفر با کمپر را تا مین میشود.
همسفر هم دل
به گفته بهروان در سفر صبور بودن و داشتن حوصله در برخورد با افراد دیگر خیلی مهم است و یکی دیگر از چیزهای که به ویژه در سفر با کمپر اهمیت دارد، داشتن یک همسفر هم دل است.
مژگان زحمتکش که قبل از ازدواج با محمد علی بهروان خود اهل سفر بوده و در دوران دانشجویی که در رشته زبان انگلیسی تحصیل می کرده است، با دوستانش به سفرهای بسیاری رفته است، بعد از ازدواج هم با پیشنهاد همسرش برای سفر با کمپر موافقت میکند و دو تایی راهی سفر میشوند.
وی به مطالعه کتاب بسیار علاقمند است و معتقد است که شاید نتوانیم به جاهای مختلفی که در جهان وجود دارد، سفر کنیم اما با مطالعه کتابی درباره آنها، به تجربه تازه ای درباره این نقاط دست مییابیم.
او که به گفته خودش از مطالعه کتاب بسیار لذت میبرد، با امانت گرفتن کتاب "مرگ نقطه پایان" نوشته آگاتا کریستی از کتابخانه کریمپور بیرجند، مطالعه آن را از مدتی قبل آغاز کرده و میگوید: تاکنون حدود ۳۰ کتاب از نویسنده این کتاب را مطالعه کرده است و ادامه میدهد که چون آدمهای مستقلی هستم، تصمیم گیری برای زندگی را خودمان انجام میدهیم و من که اهل قوچان هستم، به دور بودن از خانواده عادت کردهام و هر زمانی که به آنها زنگ می زنم، میگویند: مارکوپولو حالا کجایی؟
به گفته وی آنها برای لذت بردن از زندگی و کسب تجربه در نقاط روستایی با هدف آشنایی با زندگی، فرهنگ و آداب و رسوم آنها حضور پیدا کنند.
به گفته مژگان زحمتکش خارجیها بیشتر از ما با این نوع سفرها آشنایی دارند و برای آنها در سفر به ایران بیش از همه امنیت مهم است و این سفرها با بعضی از افرادی آشنا شدهایم که در خارج زندگی میکنند.
بعضی از آنها در هلند و عراق هستند و یکی از دوستان ما خادم حرم حضرت ابوالفضل (ع) و دیگری ساکن نجف است و از طریق فضای مجازی با هم در ارتباط هستیم.
ساخت مستند
رئیس کانون جهانگردی و اتومبیل رانی نیز در زمینه این برنامه میگوید: قرار است مستندی جامع از خراسان بزرگ با هدف معرفی جاذبههای گردشگری سه استان خراسان جنوبی، خراسان رضوی و خراسان شمالی تهیه میشود،.
به گفته رضا رجبی ستوده این سفر ۱۳ روزه بود که از نهبندان در خراسان جنوبی آغاز شده و در این مدت، گروه تولید مستند با همراهی خودروهای کمپر و کاروان به بازدید از جاذبههای تاریخی و طبیعی مختلف در این سه استان پرداختند.
وی خاطر نشان کرد: این سفر از خراسان جنوبی شروع شد و در مسیر از جاذبههای طبیعی و گردشگری شهرستانهای مختلف استان از جمله نهبندان، سربیشه، بیرجند و طبس بازدید کردند و قرار است در این سفر یک ماهه، اعضای این گروه از گناباد به سمت خواف حرکت کنند و پس از آن بازدیدهایی هم در استان خراسان رضوی داشته باشند.
وی یادآور شد که این مستند قرار است در شبکههای مجازی و از طریق کانون جهانگردی و اتومبیل رانی بهمنظور افزایش آگاهی عمومی و ترویج گردشگری در این استانها منتشر شود.
وی متذکر شد: برگزاری این گونه برنامه بهنوعی ادامهدهنده برنامهای است که دو سال پیش برای اولین بار در خراسان جنوبی برگزار شد که در آن گروههای کمپر و کاروانی دو روز در بیرجند حضور داشتند و بعد از آن راهی فورگ، افین و قاین شدندکه این تجربه نخستین، با استقبال گستردهای از سوی مردم استان مواجه شد و تقاضاهایی برای برگزاری چنین برنامههایی در دیگر شهرستانها نیز وجود داشت که به همین دلیل، برنامه امسال شامل بازدید از شهرستانهای مختلف و حضور بیشتر در استانهای خراسان رضوی و شمالی برگزار شد.
رجبی ستوده ادامه داد: زمان برگزاری این برنامه با توجه به شرایط آب و هوایی تنظیم شد و در ابتدا قرار بود سفر از خراسان شمالی شروع شود، اما با توجه به گرمای هوا و شرایط فصلی، تصمیم گرفته شد که این برنامه از خراسان جنوبی آغاز شود که این تغییر با موافقت همه طرفهای مربوط از جمله اداره کل میراث فرهنگی و استانداری انجام شد.
حمایتهای مختلف
وی خاطرنشان کرد: برای اجرای این برنامه، همکاری و حمایتهای بسیاری از سوی سازمانهای مختلف استان شامل پلیس راهور، سازمانهای انتظامی، اداره کل میراث فرهنگی و راهداری برای تأمین امنیت، تسهیل تردد و اجرای برنامههای مختلف در این سفر انجام شد.
استقبال عمومی از کمپینگ و کاروانهای کمپر
وی متذکر شد: دو سال پیش که برای اولین بار نمایش کمپینگ در بیرجند برگزار شد، این برنامه نهتنها مورد توجه مردم قرار گرفت، بلکه بسیاری از افراد حتی کسانی که علاقهمند به موتورسیکلت بودند، راغب شدند که به تجربه سفر با کمپر بپردازند.
وی ادامه داداد: در حقیقت، سفرهای کمپر و کاروانی بهدلیل ویژگیهای خاص خود مانند راحتی، استقلال و لذت از طبیعت، جذابیت بسیاری برای علاقهمندان به گردشگری فراهم میآورد و سفر با کمپر و کاروان بهویژه برای افرادی که به گردشگری طبیعت و کشف جاذبههای بکر علاقه دارند، تجربهای منحصر به فرد و بسیار لذتبخش است و این نوع گردشگری نهتنها به افراد امکان میدهد تا از جاذبههای طبیعی و تاریخی بازدید کنند، بلکه فرصتی برای نزدیکتر شدن به فرهنگ و زندگی مردم مناطق مختلف فراهم میآورد.
وی یادآورشد: این برنامه بهمنظور ترویج گردشگری در خراسان بزرگ و معرفی جاذبههای ناشناخته آن، علاوه بر تولید مستند، فرصتی بسیار ارزشمند برای ایجاد ارتباطات جدید و تقویت صنعت گردشگری در استانهای مورد نظر است.
وی اظهار امیدواری کرد که این برنامه بتواند جاذبههای تاریخی و فرهنگی این استانها را به مخاطبان داخلی و خارجی معرفی کرده و گامی مثبت در راستای توسعه گردشگری در منطقه بردارد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هم در این خصوص گفت: برگزاری تور کمپری گردشگری در استان یکی از برنامههای شاخص سال جاری بود که به مناسبت روز بناها و محوطههای تاریخی برگزار شد.
به گفته سید احمد برآبادی این تور با حضور خودروهای کمپری و کاروانها که نوعی گردشگری با محوریت سفرهای آسان و ماجراجویانه است، برگزار شد و شرکتکنندگان در این تور از بناهای تاریخی مهمی همچون باغ و عمارت جهانی اکبریه، بافت تاریخی بیرجند، حسینیه شوکتیه، ساختمان قدیم پست، خواجه خضر، آبانبارها و دیگر آثار تاریخی در بافت تاریخی بیرجند بازدید کردند.
وی خاطر نشان کرد: این بازدیدها در راستای آشنایی بیشتر با جاذبههای گردشگری استان و همچنین معرفی آثار تاریخی که کاندیدای ثبت جهانی هستند، انجام شد. به علاوه، روز قبل از این بازدیدها هم شرکتکنندگان در این برنامه از آسبادهای نشیفان نیز بازدید کردند.