داروی رایج دیابت، مؤثر در تسکین درد آرتروز زانو

خبرگزاری مهر چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404 - 09:02
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که داروی رایج دیابت موسوم به متفورمین می‌تواند برای کمک به افراد دارای اضافه وزن و چاق مبتلا به آرتروز زانو، موثر باشد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان اخیراً گزارش دادند که متفورمین درد آرتروز زانو را در طول یک دوره درمان شش ماهه کاهش داد و به طور بالقوه نیاز به جراحی تعویض زانو را به تأخیر انداخت.

«فلاویا سیکوتینی»، محقق ارشد و استاد خدمات و سیاست‌های سیستم‌های بهداشتی در دانشگاه موناش استرالیا، در یک بیانیه خبری گفت: «متفورمین به روش‌های مختلفی روی زانو عمل می‌کند، از جمله تأثیر بر التهاب خفیف و سایر مسیرهای متابولیکی که در آرتروز زانو مهم هستند. این روش متفاوتی برای درمان درد آرتروز زانو است.»

متفورمین معمولاً برای کمک به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز می‌شود. متفورمین جذب قند از روده‌ها را کاهش می‌دهد، تولید گلوکز در کبد را کاهش می‌دهد و حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشد.

برای این مطالعه، محققان ۱۰۷ فرد دارای اضافه وزن یا چاق مبتلا به درد زانو را بکار گرفتند و به طور تصادفی حدود نیمی از آنها را برای مصرف قرص‌های متفورمین و بقیه را برای مصرف دارونما انتخاب کردند.

گروه متفورمین پس از شش ماه کاهش ۳۱ امتیازی درد را گزارش کردند، در مقایسه با کاهش ۱۹ امتیازی برای گروه دارونما.

سیکوتینی گفت نتایج نشان می‌دهد که متفورمین یک روش بالقوه جدید و مقرون‌به‌صرفه برای بهبود درد زانو ناشی از آرتروز است.

سیکوتینی گفت: «امروزه از مردم خواسته می‌شود برای کاهش درد زانو ورزش کنند و وزن کم کنند، کاری که بسیاری انجام آن را دشوار می‌دانند.»

او افزود، گزینه‌های دیگر مانند استامینوفن، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و کرم‌های موضعی معمولاً فواید کمی دارند.

در نتیجه، افراد وقتی درد آرتروز غیرقابل تحمل می‌شود، تمایل دارند در اسرع وقت به دنبال جراحی تعویض زانو باشند.

سیکوتینی گفت: «در نگاه اول، ممکن است این درمان منطقی به نظر برسد، اما یک مشکل اساسی است زیرا نارضایتی بیمار از تعویض زانو در حال حاضر بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است، حتی زمانی که عمل از نظر فنی بی‌نقص باشد.»

سیکوتینی گفت: «اینکه فرد متحمل زحمت و هزینه یک عمل بزرگ مانند تعویض مفصل زانو شود، اما به دلیل درد و علائم مداوم از نتایج آن ناراضی باشد، قطعاً خوشایند نیست. انجام زودهنگام تعویض مفصل زانو، نیاز بالقوه به انجام مجدد این عمل را نیز افزایش می‌دهد.»

او استدلال کرد که پزشکان با متفورمین که یک داروی کم‌هزینه و ایمن است، بسیار آشنا هستند و افزود که این دارو می‌تواند عمل را قبل از نیاز قطعی به تعویض مفصل زانو، به تأخیر بیندازد.

سیکوتینی در پایان گفت: «اگر افراد تحت درمان با متفورمین درد زانوی کمتری داشته باشند و بتوانند فعالیت بدنی بیشتری انجام دهند، می‌توان تعویض مفصل زانو را به تعویق انداخت.»

با این حال، او خاطرنشان کرد که برای تأیید فواید این دارو، مطالعات بزرگ‌تری لازم است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.