تصمیم اپراتورها برای افزایش تعرفه اینترنت، اقدامی جهادی برای نجات صنعت فاواست

الف پنج شنبه 25 اردیبهشت 1404 - 14:43
دبیر و نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، گفت: تقاضای کاربران و تعداد مشترکان به شکل چشمگیری افزایش یافته است؛ در چنین وضعیتی، اپراتورها چاره‌ای جز تصمیم‌گیری مستقیم برای افزایش تعرفه‌ها نداشته‌اند، لذا این موضوع یک اقدام جهادی برای حفظ و توسعه کسب کارهای حوزه فاوا و اقتصاد دیجیتال است.

فرامرز رستگار، دبیر و نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، در گفت و گو با سیتنا در واکنش به درخواست‌ اپراتورهای همراه برای افزایش تعرفه اینترنت طی یک هفته آتی، گفت: در شرایطی که در پنج سال گذشته اقدام موثری از جانب متولیان امر برای اصلاح تعرفه ها صورت نگرفته و موجبات تضعیف و احتمال فروپاشی این بنگاه های خدمت رسان و اقتصادی را فراهم نموده، از نظر اینجانب نه تنها یک اقدام خودسرانه تلقی نمی‌شود، بلکه یک اقدام جهادی برای حفظ و توسعه کسب کارهای حوزه فاوا و اقتصاد دیجیتال می باشد.

وی افزود: اپراتورها سال‌ها به دلیل مشکلات مالی و عدم اصلاح تعرفه‌ها، امکان توسعه شبکه را از دست داده‌اند. این در حالی است که تقاضای کاربران و تعداد مشترکان به شکل چشمگیری افزایش یافته است؛ در چنین وضعیتی، اپراتورها چاره‌ای جز تصمیم‌گیری مستقیم برای افزایش تعرفه‌ها نداشته‌اند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار سیتنا مبنی بر آنکه در صورت افزایش تعرفه، چه زمانی می‌توان شاهد بهبود کیفیت خدمات بود؟ اظهار کرد: مردم نباید انتظار داشته باشند که افزایش تعرفه، به‌سرعت منجر به بهبود کیفیت خدمات شود. برخلاف تصور رایج، مشکل اصلی در شبکه، نه کیفیت، بلکه کمیت است. توسعه‌ای که باید طی چهار سال گذشته انجام می‌شد، متوقف مانده و حالا باید در مدت یک‌سال جبران شود.

او ادامه داد: کیفیت خدمات مثل یک شیر آب نیست که با بالا بردن تعرفه فوراً افزایش یابد؛ توسعه زیرساخت و ارتقای سطح سرویس نیازمند تزریق منابع مالی، برنامه‌ریزی فنی و حمایت دولت است، اگر این روند به‌درستی مدیریت شود، ظرف یک‌سال می‌توانیم به شرایط نرمال و قابل قبول برسیم.

دبیر و نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران، پیرامون آنکه با توجه به وضعیت فعلی برق، توسعه شبکه و کیفیت خدمات چگونه تضمین می‌شود؟ به خبرنگار سیتنا، گفت: برق، پیش‌نیاز توسعه اقتصاد دیجیتال، فناوری‌های نوین و حتی پیاده‌سازی کامل 5G  است، اما متأسفانه وزارت نیرو تاکنون هیچ افق روشنی برای تأمین پایدار برق ارائه نکرده است. تنها به ناترازی اشاره می‌شود، آن هم براساس مصرف فعلی، نه مصرف آینده مورد نیاز برای فناوری‌هایی مثل هوش مصنوعی و فاوا.

وی تأکید کرد: در شرایطی که هیچ برنامه مشخصی برای برق‌رسانی پایدار وجود ندارد، اپراتورها و وزارت ارتباطات باید خودشان برای تأمین برق مراکز حیاتی‌شان تدبیر بیندیشند، شبکه مخابراتی باید برای وضعیت بحرانی طراحی و مقاوم‌سازی شود ما نباید منتظر بحران بمانیم؛ کشور همین حالا هم در بحران برق قرار دارد، مخابرات پایدار باید برای شرایط بحرانی تعریف شود.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.