عدم تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه و خارج شدن گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی ضربه سنگینی به امنیت غذایی مردم نشانه گرفته است که درصورت مدیریت نکردن آن پیامدهای منفی به سلامت و سبد غذایی خانوارها میگذارد.
این اظهارنظر شاید در نگاه اول آن چنان مهم نباشد و به نظر بیاد که با اتکا به تولید داخلی دامداران گوشت موردنیاز مردم تامین می شود اما این گونه نیست چرا که به گفته منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام، نیاز سالانه گوشت قرمز کشور یک میلیون تن است درحالیکه تولید گوشت قرمز داخلی ۹۰۰ تا ۹۲۳ هزارتن است که تازه این میزان همراه با لاشه است و با کسر استخوان ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزارتن گوشت در کشور تولید می شود. بنابراین با احتساب میزان تولید گوشت خالص در کشور، ۲۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود به این ترتیب کل نیاز کشور با تکیه بر تولید داخل تامین نمی شود و برای تامین نیاز کشور به واردات نیاز است .
از طرف دیگر، به نظر می رسد برنامه های حمایتی دولت از دامداران درسال های اخیر کافی نبوده است برای مثال دولت در شرایط خاص، نه تنها اقدام به خرید دام داخلی با قیمتهای تضمینی و تأمین علوفه مورد نیاز دامداران نکرده است بلکه مشکلاتی که دامداران در قیمتگذاری و نحوه پرداخت دولت به آنها وجود داشته باعث نارضایتی دامداران دراین سال ها شده است و تولید آنها را کاهش داده و بسیاری از دامداران حتی به فکر جمع کردن و تغییر شغل افتاده اند.
مشکلات دامداران با دولت از یکسو و تامین نشدن ارز دولتی برای واردات گوشت یا خارج کردن آن از فهرست کالاهای اساسی از سوی دیگر و همچنین تفکیک نبودن وظایف بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه تأثیر مستقیمی بر امنیت غذایی مردم می گذارد که با این دست فرمان این احتمال وجود دارد که قیمت گوشت در روزهای آینده روند صعودی داشته باشد .
آمارها نشان می دهد که مصرف گوشت قرمز در سال گذشته به دلیل افزایش قیمتها نصف شده و بسیاری از خانوادههای کمدرآمد آن را از سبد غذایی خود حذف کردهاند؛ همچنین با گران شدن تخم مرغ و حبوبات نیز دیگر مردم قدرت خرید جایگزین های گوشتی هم ندارند و در حالیکه گوشت یک منبع مهم پروتئین در سبد غذایی به شمار می رود کاهش مصرف آن باعث سوء تغذیه و پیامدهای منفی بر سلامت جامعه به ویژه کودکان و سالمندان می شود.
تصمیمات اقتصادی و سیاستگذاریهای مربوط به کالاهای اساسی تأثیر قابل توجهی بر دسترسی و قیمت مواد غذایی ضروری دارند که عدم توجه به این موضوع میتواند پیامدهای جدی برای امنیت غذایی و رفاه عمومی به همراه داشته باشد.
مصرف ماهانه گوشت خانواده شما چقدر است ؟ به نظر شما چند درصد از مردم توان خرید ماهانه گوشت گرم را دارند ؟