شروع علائم هشدار دهنده اولیه پیری در ۴۰ سالگی

خبرگزاری مهر شنبه 27 اردیبهشت 1404 - 09:58
بر اساس تحقیقات دانشگاه فلیندرز استرالیا، احساس پیری بیش از سن، تجربه تنهایی یا داشتن برداشت‌های منفی در مورد پیری می‌تواند علائم اولیه ضعف، حتی در دهه ۴۰ زندگی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از شینهوا، این مطالعه نشان می‌دهد که ضعف فقط یک بیماری مربوط به پیری نیست، بلکه می‌تواند خیلی زودتر با نشانه‌های ظریف روانشناختی و اجتماعی شروع شود.

«تام برنان»، نویسنده اصلی این مطالعه از مؤسسه آینده‌های مراقبتی دانشگاه فلیندرز، گفت: «بسیاری از مردم تصور می‌کنند که ضعف چیزی است که وقتی خیلی پیر می‌شویم اتفاق می‌افتد، اما یافته‌ها نشان می‌دهد که علائم هشدار دهنده روانشناختی و رفتاری می‌توانند دهه‌ها زودتر ظاهر شوند.»

این مطالعه می‌گوید: «فرسودگی یک وضعیت پزشکی شناخته‌شده است که با کاهش قدرت، انرژی و تاب‌آوری مشخص می‌شود و اغلب قبل از آن یک مرحله برگشت‌پذیر به نام پیش از فرسودگی وجود دارد.»

در یک نظرسنجی از ۳۲۱ بزرگسال استرالیایی ۴۰ سال به بالا، ۶۰ درصد به عنوان پیش از فرسودگی طبقه‌بندی شدند. این مطالعه نشان می‌دهد که این افراد به احتمال زیاد بیشتر از سن خود احساس پیری می‌کنند، تنهایی را گزارش می‌دهند و نگرش‌های منفی نسبت به پیری دارند.

برنان گفت: «تنهایی یکی از قوی‌ترین پیش‌بینی‌کننده‌های پیش از فرسودگی در نمونه ما بود که نشان می‌دهد انزوای اجتماعی یک عامل حیاتی است که می‌تواند بر تاب‌آوری کلی، حتی در جمعیت نسبتاً سالم و پرتحرک، تأثیر بگذارد.»

او افزود که باور به اینکه پیری برابر با زوال است، در واقع می‌تواند به سلامت جسمی و روانی ضعیف‌تر منجر شود.

محققان غربالگری زودهنگام عوامل خطر روانی-اجتماعی را توصیه می‌کنند و ارتباط اجتماعی و دیدگاه مثبت‌تر نسبت به پیری را تشویق می‌کنند تا به طور بالقوه هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی کاهش یابد و کیفیت زندگی با افزایش سن جمعیت بهبود یابد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.