۳۰ سال برق رایگان با تولید انرژی پاک در اعماق دریاها(+عکس)

عصر ایران شنبه 27 اردیبهشت 1404 - 10:30
محققان کالیفرنیایی به‌دنبال نصب کره‌های توخالی بتنی با قطر ۹ تا ۳۰ متر در عمق ۵۰۰ متری اقیانوس‌ها و دریاها هستند تا به‌عنوان جایگزین سدهای مخرب، انرژی تجدیدپذیر را با راندمان بالا و آسیب زیست‌محیطی نزدیک به صفر ذخیره کنند.

 ذخیره انرژی تجدیدپذیر به صورت پایدار و کارآمد یکی از چالش‌های اصلی امروزی است. آزمایش‌ها نشان می‌دهند که کره‌های بتنی ساده، باتری‌های فوق‌العاده‌ای می‌سازند و تیمی از محققان آلمانی در حال ارائه راه‌حل انقلابی «کره‌های بتنی غوطه‌ور در اقیانوس» برای رفع این چالش هستند.

به گزارش خبرآنلاین، پتانسیل این کره‌ها به حدی بالاست که کالیفرنیا در حال آماده‌سازی برای آزمایش یک نمونه اولیه در مقیاس بزرگ است و قصد دارد به‌منظور ذخیره انرژی، یک کره با قطر ۹ متر را در اقیانوس غوطه‌ور کند و از طرفی در حال برنامه‌ریزی برای نسخه‌هایی با قطر ۳۰ متر است.

در این پروژه که StEnSea (انرژی ذخیره‌شده در دریا) نام دارد، کره‌های بتنی توخالی در عمق چند صد متری اقیانوس نصب می‌شوند و هر کره مجهز به یک پمپ-توربین و یک سیستم شیر است. برای ذخیره انرژی، از برق اضافی برای پمپاژ آب به خارج از کره استفاده می‌شود و خلاء نسبی ایجاد می‌کند. برای آزاد کردن انرژی نیز شیر تعبیه شده باز می‌شود و آب که تحت فشار خارجی قرار گرفته است، به داخل کره هجوم می‌آورد، توربین را می‌چرخاند و برق تولید می‌کند. طول عمر تخمینی هر کره بین ۵۰ تا ۶۰ سال است و هر ۲۰ سال یا بیشتر، قطعات آن تعویض می‌شود.

۳۰ سال برق رایگان با تولید انرژی پاک در اعماق دریاها

از تئوری تا نخستین آزمایش‌های دریایی

کره حاضر یک پروژه آزمایشی در دریاچه کنستانس آلمان بود که در آن موفقیت استفاده از کره‌هایی به قطر سه متر تأیید شده است. محققان با تکیه بر این موفقیت، اکنون به دنبال افزایش مقیاس هستند. به این ترتیب در سال ۲۰۲۶، کره‌ای به قطر ۹ متر و وزن ۴۰۰ تن در عمق ۵۰۰ تا ۶۰۰ متری سواحل کالیفرنیا غرق خواهد شد. این کره ظرفیت ذخیره‌سازی ۴۰۰ کیلووات ساعت را خواهد داشت که انرژی کافی برای تأمین برق یک خانه متوسط برای چند هفته است. هدف نهایی کالیفرنیا ایجاد کره‌های بزرگ‌تر تا قطر ۳۰ متر است که در مزارعی تعبیه شده در بستر دریاهای سراسر جهان مستقر می‌شوند.

گوی‌های زیرآبی حاضر جایگزینی سازگار با محیط زیست برای سدهای برق‌آبی هستند و در مقایسه با نیروگاه‌های سنتی که به‌دلیل تأثیرات مخرب زیست‌محیطی‌شان مورد انتقاد قرار می‌گیرند، پتانسیل بالایی برای گسترش دارند، زیرا بستر دریا مناطق وسیع و کم‌بهره‌برداری را ارائه می‌دهد. این تأسیسات که به دور از مناطق مسکونی نصب می‌شود قابلیت پذیرش اجتماعی بالایی نیز دارد. ذخیره‌سازی انرژی از طریق این گوی‌ها می‌تواند به بخش اساسی آینده انرژی جهان به‌ویژه برای پشتیبانی از توسعه عظیم انرژی‌های تجدیدپذیر تبدیل شود. این نوآوری امیدوارکننده نشان می‌دهد که گاهی راه‌حل‌هایی برای چالش‌های مدرن می‌توانند راه‌حلی به سادگی یک گوی بتنی شناور در اقیانوس برطرف شود.

۳۰ سال برق رایگان با تولید انرژی پاک در اعماق دریاها

پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.