افشای شواهدی از موفقیت 2 داروی محبوب کاهش وزن در کاهش ریسک ابتلا به بسیاری از بیماری ها

عصر ایران شنبه 27 اردیبهشت 1404 - 16:00
موفقیت این داروهای ضد چاقی به روشنی به ما ثابت می کند که چاقی یک مشکل بیولوژیکی است  و در این بین افرادی که به طور ژنتیکی اشتهای بالاتری دارند کار سخت تری برای کنترل میزان تغذیه خود دارند چون امروز غذاهای رنگارنگ و خوشمزه در همه جا جلوی چشمان ما و در دسترسمان قرار دارد. 

چاقی به ویژه در دوران پس از انقلاب صنعتی و همراه با رشد اقتصادی و رفاه در کشورهای مختلف تبدیل به یک معضل در بین افراد جامعه شد. اما چنده دهه است که با توجه به شیوه زندگی و تغذیه افراد این مشکل شکلی حادتر پیدا کرده است و در این بین داروهای کاهش وزن اهمیتی بسزا در حوزه سلامت یافته است.

به گزارش عصر ایران و به نقل از گاردین همیشه عده ای بودند که این سوال مهم را مطرح می کردند که آیا اساسا باید چاقی را یک اختلال بیولوژیکی محسوب کنیم؟ حالا مدتی است که داروهای کنترل کننده اشتها مثل اوزمپیک و وگووی درمان چاقی را تبدیل به بخشی جذاب و سود‌آور از حوزه سلامت تبدیل کرده اند. 

افرادی که این داروها را مصرف کرده اند وزن زیادی را از کاهش داده اند اما حالا به تازگی در کنگره اروپایی چاقی یا (ECO) که در مالاگای اسپانیا برگزار شده تحقیقاتی انتشار یافته که مشخص می سازد استفاده از این داروهای کاهش وزن فواید دیگری هم برای سلامت انسان دارد. 

سماگلوتاید که ماده اصلی داروهای اوزمپیک و وگووی  است در واقع ماده ایست که اول بار برای کاهش سطح شکر در خون  برای داروهای ضد دیابت بکار رفته بود. 

شیوه ی کار این دارو ها بدین ترتیب است که عملکرد هورمون GLP-1 معده را تقلید می کند این هورمون در هنگام غذا خوردن در بدن آزاد می شود و بر اساس پیام گیرنده های مختلف بدن مثل گیرنده های عصبی موجود در مغز  فعالیت می کند.

حالا ثابت شده است اثرات جانبی استفاده از این داروها می تواند شامل کاهش ریسک 42 بیماری شامل بیماری های قلبی سرطان عارضه های لخته شدن خون بیماری های مزمن کلیوی آلزایمر و گستره ای از بیماری روحی روانی بشود.

پروفسور سوزان جب که دانشمند حوزه تغذیه و سلامت عمومی و استاد دانشگاه آکسفورد است می گوید: 

این بر ما ثبت شده است که اگر فرد از یک وزن مناسب برخوردار باشد تقریبا تمامی جنبه های سلامت او هم در وضعیت بهتری قرار خواهند داشت.

او در ادامه افزود : موفقیت این داروهای ضد چاقی به روشنی به ما ثابت می کند که چاقی یک مشکل بیولوژیکی است  و در این بین افرادی که به طور ژنتیکی اشتهای بالاتری دارند کار سخت تری برای کنترل میزان تغذیه خود دارند چون امروز غذاهای رنگارنگ و خوشمزه در همه جا جلوی چشمان ما و در دسترسمان قرار دارد. 

اما حالا موفقیت داروهای اوزمپیک و وگووی این افراد را امیدوار کرده تا اشتهای خود  را کنترل و محدود کنند و بنابراین بر مشکل چاقی خود فایق آیند.

مترجم: علی نجومی

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.