کرونا اصلا نرفته بود که بخواهد برگردد

تابناک شنبه 27 اردیبهشت 1404 - 23:37
رمضانی گفت: کرونا اصلا نرفته بود که بخواهد برگردد. وضعیت اضطراری کرونا تمام شده اما کرونا هیچوقت نرفت.

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، کرونا دوباره شدت گرفته، اما ساختار آن با آنچه در سال ۹۸ شروع شد بسیار متفاوت است. این نوع از بیماری به گفته پزشکان در صورت علائم کم، می‌تواند با درمان‌های سطحی و خانگی بهبود یابد، اما برای گروه‌های پرخطر باید به پزشک رجوع کنند.

آمیتیس رمضانی، دبیرانجمن متخصصین عفونی کشور، درباره بازگشت کرونا گفت: کرونا اصلا نرفته بود که بخواهد برگردد. وضعیت اضطراری کرونا تمام شده، اما کرونا هیچوقت نرفت. جهش‌های ویروس در جهتی بود که باعث شده بود ویروس اولیه که کشندگی بالایی داشت، به یک ویروس به نام امیکرون تبدیل شود. ویروس اولیه ووهان با امیکرون کاملا با یکدیگر متفاوت‌اند. ویروس ووهان به شدت دچار تغییرات ژنتیکی شده است. ویروس امیکرن شدت و کشندگی کمتری دارد و وضعیت اضطراری درباره آن وجود ندارد. ما باید سبک زندگی مان را تغییر دهیم و بدانیم که در مقابل ویرس‌های تنفسی چگونه عمل کنیم. جامعه پزشکی و کادر درمان هم باید بدانند که چگونه با امیکرون مقابله کنند.

وی درباره تغییر ساختار کرونا بیان کرد: شکل بیماری امیکرون شبیه سینوسی است. دیگر ویروس‌ها که متعلق به پاییز و زمستان هستند، ویروس‌های سینوسی فصل خاصی دارند. بیماری عفونی یک الگوی فصلی دارد. کرونا یک بیماری بود که الگوی فصلی نداشت و همیشه جریان داشت. در گرما و سرما شاهد کرونا هستیم. آنچه باعث کندی و تندی کرونا می‌شد، جهش‌های ویروسی کرونا بود. به همین خاطر می‌گوییم هرسال باید واکسن جدید بزنیم. کرونا هزار برابر آنفولانزا تغییر ژنتیکی دارد. تغییرات ژنتیکی باعث می‌شود بدن انسان این ویروس را به عنوان یک پدیده جدید در نظر بگیرد.

دبیر انجمن متخصصین عفونی کشور، در رابطه با علائم کرونا اظهار داشت: بیشترین علائم امیکرون گلودرد، بی حالی، تب خفیف، سردرد و.. است. شدت امیکرون مثل آنفلوانزا نیست، اما مانند سرماخوردگی عادی هم نیست. بدن درد و بیحالی و خستگی شدید بیشتر در این بیماران دیده می‌شود. در گروه‌های پرخطرما مانند کسانی که بیماری قلبی و ریوی داشته باشند یا در سن بالا باشند، شدت علائم در آن‌ها زیاد است. ابتلا به این بیماری بالا رفته و ممکن است تا دو هفته دیگر بیشتر شود. تا وقتی ایمنی جامعه نسبت به آن بیشتر شود، دوباره شاهد کاهش موارد خواهیم بود.

رمضانی درباره درمان بیماری گفت: اگر علائم در حد گلودرد و تب خفیف و سردرد است، با درمان خانگی در حد مایعات و شرب و انتی هیستامین کافیست. اگر فرد زمینه بیماری قلبی و ریوی دارد، باید به پزشک مراجعه کند، چون می‌توانند درمان‌هایی را شروع کنند که جلوی شدت بیماری و بستری شدن گرفتن شود. آنچه برای ما اهمیت دارد گروه‌های پرخطر است.

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.