سخنگوی دولت: مردم بدانند که ما به آنچه گفته‌ایم وفادار هستیم

عصر ایران یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 - 14:31
سخنگوی دولت با تأکید بر ضرورت نگاهی علمی به حوزه ارتباطات، عنوان کرد: علم ارتباطات، علمی مستقل و صریح است. مهم‌ترین ویژگی علم، شفافیت و بی‌پرده سخن گفتن است. همان‌طور که علم پزشکی از تشخیص بیماری عقب‌نشینی نمی‌کند، متخصص ارتباطات نیز باید بدون تعارف واقعیت‌های اجتماعی را بازتاب دهد. قرار نیست علم ارتباطات نقش عاطفی و یاوری بازی کند، بلکه رسالت آن، تحلیل و انتقال صریح واقعیت‌هاست؛ چه تلخ و چه شیرین.
سخنگوی دولت گفت: نباید قولی دهیم که توان انجام آن را نداریم؛ مردم بدانند که ما به آنچه گفته‌ایم وفادار هستیم، اگر بتوانیم این مسیر را طی کنیم، به لطف خداوند از مسیرهای سخت عبور خواهیم کرد.
 
به گزارش ایسنا ، فاطمه مهاجرانی امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌، در مراسم بزرگداشت هفته ارتباطات و روابط عمومی که در استانداری خراسان‌ رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در ساعات حضورم در مشهد، بار دیگر این شهر را به‌ عنوان یکی از مهم‌ترین کانون‌های فکری، فرهنگی و تمدنی ایران یافتم.
 
وی با اشاره به جایگاه خراسان در تاریخ و فرهنگ ایران، افزود: خراسان بزرگ، خاستگاه شخصیت‌هایی چون شهید آیت‌الله رئیسی، دکتر شریعتی، استاد شجریان، عطار نیشابوری، خیام و فردوسی است؛ نام‌هایی که هر یک ستون‌هایی از فرهنگ و هویت ایرانی هستند.
 
سخنگوی دولت با تأکید بر ضرورت نگاهی علمی به حوزه ارتباطات، عنوان کرد: علم ارتباطات، علمی مستقل و صریح است. مهم‌ترین ویژگی علم، شفافیت و بی‌پرده سخن گفتن است. همان‌طور که علم پزشکی از تشخیص بیماری عقب‌نشینی نمی‌کند، متخصص ارتباطات نیز باید بدون تعارف واقعیت‌های اجتماعی را بازتاب دهد. قرار نیست علم ارتباطات نقش عاطفی و یاوری بازی کند، بلکه رسالت آن، تحلیل و انتقال صریح واقعیت‌هاست؛ چه تلخ و چه شیرین.
 
مهاجرانی همچنین با اشاره به روش گفت‌وگوی سقراطی، بیان کرد: این شیوه مبتنی بر پرسش و نقد، الگویی مؤثر برای طرح مباحث عمیق و روشن‌گر است و ما نیز باید در حوزه سیاست‌گذاری ارتباطی، از آن بهره ببریم.
 
وی با تأکید بر نقش کلیدی صداقت در ارتباطات، اظهار کرد: ارتباطات زنده است و هر موجود زنده‌ای از عدم صداقت آسیب می‌بیند. در روابط انسانی، اگر صداقت و صراحت نباشد، رابطه دچار آشفتگی و بی‌اعتمادی خواهد شد.
 
سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از چالش‌های جدی امروز رسانه‌های ما، از بین رفتن مرجعیت خبری است، افزود: زمانی مردم تیتر اول را از روی پیشخوان روزنامه‌ها پیگیری می‌کردند، اما امروز برای دریافت خبر، گاه به رسانه‌های خارجی مراجعه می‌شود. لذا باید با شفافیت و صداقت، اعتماد را به رسانه‌های داخلی بازگردانیم. برای تحقق این امر، ما باید بی‌پرده با مردم سخن بگوییم؛ نه با گزاره‌های پیچیده، بلکه با زبانی که مردم درک کنند.
 
مهاجرانی به حادثه بندرعباس نیز اشاره کرد و گفت: در جلسه‌ای از من پرسیدند که آیا در این باره با مردم صادق خواهیم بود؟ پاسخ من این است که باید با مردم با صداقت و صراحت صحبت کنیم، در عین حال که مراقب ارزش‌ها و خطوط قرمز نیز هستیم.
 
وی همچنین با انتقاد از ساختار سنتی روابط عمومی‌ها در کشور، بیان کرد: روابط عمومی‌ها با ساختارهای سنتی اداری شکل گرفته‌اند و ظرفیت کافی برای پاسخگویی به تحولات گسترده فضای مجازی را ندارند. بنابراین نمی‌توان از آنها انتظاری داشت که ابزار و توان آن را در اختیار ندارند.
 
سخنگوی دولت ادامه داد: در شرایطی که با گسترش رسانه‌های نوظهور مواجه هستیم، تنها در استان خراسان حدود ۶۰۰ رسانه فعالیت می‌کنند. این حجم از رسانه، چه در فضای رسمی و چه در فضای مجازی، طبیعتاً نوعی آشفتگی به‌ وجود می‌آورد. انتقال از یک فضای رسمی محدود به فضای باز و گسترده رسانه‌ای، بدون ایجاد زیرساخت‌های مناسب، منجر به سردرگمی و ضعف عملکرد خواهد شد.
 
مهاجرانی تأکید کرد: برای اینکه بتوانیم بهتر با مردم ارتباط بگیریم، باید اول جایگاه خود را بشناسیم، واقعیت را بپذیریم و سپس برنامه‌ریزی کنیم. شفافیت، شرط اصلی این مسیر است.
 

 گاهی رسانه‌های داخلی علیه نظام قلم می‌زنند

وی با اشاره به لزوم بازگشت مرجعیت رسانه‌ای به داخل کشور، بر صداقت و صراحت در ارتباطات تأکید کرد و گفت: در سال‌های جنگ، مردم می‌دانستند که ما به آنها دروغ نمی‌گوییم. حس همدلی وجود داشت و مردم با تمام وجود همراه بودند. امروز اما وقتی مجری را نمی‌بینیم و فقط گفتار را می‌شنویم، گاه تردید می‌کنیم که این صدا متعلق به رسانه داخلی است یا خارجی. این یعنی گاهی رسانه‌های خودی نیز بر علیه نظام داخل قلم می‌زنند.
 
سخنگوی دولت ادامه داد: اگر رسانه‌ای معاند حمله کند، جای تعجب نیست، چون در راستای مأموریت خود عمل کرده، اما اگر رسانه داخلی با ادبیات ناهمدلانه برخورد کند، بسیار تلخ‌تر خواهد بود؛ یعنی حکایت پرتاب سنگ از دوست است. ما در یک کشتی نشسته‌ایم و تنها راه عبور از بحران‌ها، همراه کردن مردم با صداقت و تبیین درست شرایط است.
 
مهاجرانی با تأکید بر اینکه حس تبعیض از خود تبعیض دردناک‌تر است، اضافه کرد: اگر امروز قطعی برق رخ می‌دهد، باید با مردم شفاف سخن گفت. اگر مردم بدانند که این شرایط برای همه یکسان است، همراه خواهند شد. اگر غیر از این باشد، مطالبه‌گری وظیفه ماست و نمی‌توانیم بگوییم که به ما ارتباطی ندارد.
 
وی با بیان اینکه ارزیابی از شرایط ارتباطی باید مبتنی بر واقعیت باشد، عنوان کرد: روابط عمومی‌ها با ساختارهای سنتی شکل گرفته‌اند که پاسخگوی نیازهای امروز فضای مجازی نیستند. این انتقال از فضای رسمی به فضای گسترده مجازی، نیاز به انطباق دارد.
 
سخنگوی دولت تأکید کرد: ما بیش از هر زمان دیگر به انسجام اجتماعی نیاز داریم؛ انسجامی برای ایران که از مسیر جریان رسانه‌ای درست و هم‌جهت می‌گذرد. رسانه‌ها باید هم در مسیر درست حرکت کنند و هم جهت‌گیری‌شان صحیح باشد؛ جهت اشتباه، انرژی را هدر می‌دهد.
 
مهاجرانی با اشاره به ناترازی‌های موجود در کشور گفت: امروز با ناترازی‌های جدی در حوزه آب و انرژی مواجه هستیم. اما تاریخ ایران نشان داده است که ملت ما همانند ققنوس از دل بحران‌ها دوباره برخاسته‌اند. خراسان، از دل حمله مغول، رصدخانه بیرون آورد و این یعنی در دل بحران‌ها هم می‌توان فرصت آفرید.
 
وی تصریح کرد: اگر ناترازی‌ها و مشکلات به‌صورت شفاف بیان می‌شدند، اگر به صنعت توجه می‌شد و انرژی صنایع قطع نمی‌شد، شاید امروز مسیر انرژی خورشیدی جدی‌تر دنبال می‌شد. اما حالا که رئیس‌جمهور شجاعانه می‌گوید برق دستگاه‌های مختلف را در صورت عدم استفاده از انرژی خورشیدی قطع می‌کند، یعنی اراده‌ای برای اقدام وجود دارد.
 
سخنگوی دولت ادامه داد: رئیس‌جمهور ظرف یک ماه سقف تمام ستادهای وزارتخانه‌ها را با پنل خورشیدی تجهیز می‌کند. این یعنی حرکت و اقدام. چرا می‌گویم شجاعت؟ چون این تصمیم‌ها نیازمند جسارت در مدیریت هستند.
 
مهاجرانی تأکید کرد: مسیر را درست رفتن، به‌مراتب مهم‌تر از صرفاً رفتن است. رسانه‌ها باید با رویکرد تبیینی، شفاف‌ و با روحیه حل مسئله وارد میدان شوند. ایران به انسجام رسانه‌ای برای عبور از بحران‌ها نیاز دارد.
 
وی با بیان اینکه باید کار را پیش‌بینی پذیر و وعده‌هایی که داده‌ایم را محقق کنیم، اظهار کرد: نباید قولی دهیم که توان انجام آن را نداریم؛ مردم بدانند که ما به آنچه گفته‌ایم وفادار هستیم، اگر بتوانیم این مسیر را طی کنیم، به لطف خداوند از مسیرهای سخت عبور خواهیم کرد.
 
سخنگوی دولت افزود: رسانه جزئی از راهبرد نیست، بلکه خود راهبرد است. امروز رسانه‌ها واقعیت را می‌سازند به خصوص با توجه به گسترش فناوری‌های نوظهور و فیلم‌هایی که با کمک هوش مصنوعی ساخته می‌شوند. اگر نتوانیم به درستی نقش خود را ایفا کنیم و اطلاعات درست و دقیق را به‌موقع ارائه دهیم ، به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانیم جلوی اخبار جعلی را بگیریم و باید مانند آتش‌نشانی، مدام به دنبال خاموش کردن آتش اخبار جعلی باشیم. اگر در ایجاد اعتماد عمومی ناتوان باشیم، باید راهبردهای آتش‌نشانی را اتخاذ کنیم.
 
در بخش پایان این نشست، مهاجرانی در پاسخ به سوالات اصحاب رسانه و مطبوعات بیان کرد: موضوع تمرکززدایی و تفویض اختیارات به استانداران از جمله موضوعات مهم و در عین حال جزو مسائل تخصصی است. برخی موضوعات بین استان‌ها ماهیت علمی دارند و نیازمند بررسی دقیق‌تر هستند. تفکیک این مسائل و در عین حال حفظ نگاه وزارتخانه‌ها از مواردی است که اکنون در حال بررسی و گفتگوست. ان‌شاءالله به‌زودی شاهد خواهیم بود که این موضوعات به تصویب برسد و ابلاغ شود تا بتوانیم روند اجرای آن‌ها را در کشور آغاز کنیم.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری با بیان اینکه حل مشکل بی‌آبی از اولویت‌های اصلی در دستور کار دولت است و چندین اقدام در سطح ملی و استانی برای حل این مسئله به‌طور جدی پیگیری خواهد شد، گفت: اصلاح الگوی کشت یکی از محورهای اساسی در مدیریت منابع آبی است که حجم زیادی از مسائل مربوط به کشاورزی را پوشش می‌دهد. بسیاری از کشورهای جهان نیز با بهره‌گیری از همین رویکرد توانسته‌اند الگوهای موفقی در مدیریت آب اجرا کنند.
 
سخنگوی دولت ادامه داد: استفاده از پساب‌ها و بهره‌برداری از آب‌های تصفیه‌شده از جمله راهکارهای مؤثر است و هم‌اکنون در بسیاری از کشورها تصفیه‌خانه‌های بزرگی با هدف استفاده مجدد از آب راه‌اندازی شده‌اند. این موضوع در کشور ما نیز در دستور کار قرار دارد و در حال پیگیری است.
 
مهاجرانی همچنین به موضوع ناترازی برق اشاره کرد و افزود: اقدامات لازم برای مدیریت مصرف انرژی و تأمین پایدار برق نیز به موازات موضوع آب، در برنامه‌ریزی‌های دولت مدنظر قرار گرفته است.
 

رسیدن به ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تا پایان دولت

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه از چه زمان شاهد نتیجه‌بخشی اقدامات دولت برای رفع قطعی برق خواهیم بود، گفت: طبیعتاً یکی از مسیرهای مهم در حوزه تأمین انرژی، استفاده از صفحات خورشیدی است. در بخش عرضه، حدود ۵۰۰۰ مگاوات انرژی حرارتی و برق‌آبی اضافه شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان تابستان نیز ۲۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی به ظرفیت کشور افزوده شود. هدف‌گذاری دولت، رسیدن به ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر تا پایان دوره چهار ساله است.
 
سخنگوی دولت ادامه داد: مدیریت مصرف، یکی از ارکان اصلی در کنترل ناترازی برق است و یقیناً بهترین راهکار در این زمینه صرفه‌جویی خواهد بود. با این حال، گاهی اوقات ناچار به اقداماتی هستیم که دولت هیچ علاقه‌ای به آن ندارد. در شرایطی خاص، برای جلوگیری از اختلال در تأمین برق صنایع و مدیریت شبکه، مجبور به قطع برق برخی مناطق مسکونی می‌شویم. این تصمیم علاقه‌مندی دولت نیست، بلکه اقدامی اضطراری و ناگزیر برای حفظ پایداری سیستم برق‌رسانی است.
 
مهاجرانی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بازگشت منابع به استان، عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم توازن مناسبی میان منابع و مصارف ایجاد و حقوقی را که به استان‌های مختلف تعلق دارد، به‌درستی و به‌موقع پرداخت کنیم. خراسان رضوی به عنوان بزرگ‌ترین مقصد گردشگری زیارتی و سیاحتی کشور همواره مورد توجه ویژه بوده است. ورود مسافران به این استان، همزمان پیامدهای مثبت و منفی دارد. از یک سو موجب رشد و گسترش اقتصادی می‌شود و از سوی دیگر تبعاتی همچون ترافیک سنگین را به دنبال دارد. با این حال، امیدواریم با نظم بودجه‌ای که وجود دارد و با حضور استانداری توانمند در استان، شرایط از گذشته بهتر شود.
 
وی همچنین در خصوص راهکارها و تمهیدات دولت برای ساماندهی اتباع غیرمجاز افغانستانی نیز بیان کرد: بایستی اتباع مجاز و غیرمجاز را از یکدیگر جدا کنیم و با دید یک سوی منفی به آن نگاه نکنیم، مدیریت این موضوع در دستور کار دولت است.
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.