به گزارش خبرگزاری مهر، نشست مشترک سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و سازمان فناوریهای نوین شهرداری با هدف ایجاد همافزایی، بررسی راهکارهای همکاری و استفاده بهینه از ظرفیتهای فناوریهای نوین در حوزه مدیریت بحران برگزار شد.
این نشست با رویکرد دستیابی به زبان مشترک، تبیین جایگاه فناوریهای نوین در زیستبوم فناوری کشور و همچنین مشخص شدن نقش دستگاهها و سازمانهای مرتبط در این حوزه، برگزار شد.
در ابتدای جلسه، بهزاد پایمرد نماینده سازمان فناوریهای نوین، از ارائه خدمات مشاورهای تخصصی به سازمانها در حوزههای فناورانه، و تلاش برای گشودن مسیرهای همکاری در مسائل پیچیده و چندوجهی مرتبط با فناوری به عنوان دو رویکرد اصلی برای همکاری نام برد.
علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این نشست از این سازمان به عنوان مرتبطترین سازمان در خصوص استفاده از فناوریهای نوین یاد کرد و برخی از پروزههای انجام شده در حوزه شناخت ریسک را قابل رقابت با کشورهای پیشرفته دانست.
وی افزود: به عنوان مثال مسئله هواشناسی در پایتخت جدی است و هشدارها باید متناسب با شرایط و واقعیت باشد و استفاده از رادارهای پیشرفته در این زمینه برای تخمین درست ضروری است.
وی گفت: ما در مدیریت بحران یک مبحث کلیدی با عنوان شناخت ریسک داریم که در قالب آن باید مخاطرات اصلی هر منطقه شناسایی و برنامهها بر مبنای اولویت مخاطرات است.
وی گفت: بر این مبنا ۵۵ مخاطره در تهران شناسایی شده و ۱۴ مخاطره در اولویت قرار گرفته که از بین این ۱۴ مخاطره نیز ۷ مخاطره خیلی جدیتر محسوب شدهاند.
در ادامه جلسه، اسماعیل سلیمی معاون پیشگیری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، با اشاره به برخی نیازهای فناورانه این سازمان، بر اهمیت بهرهگیری از رادارهای پیشرفته برای تشخیص تغییرات جوی، فناوریهای نوین در برداشت زیرسطحی قنوات، و سامانههای مانیتورینگ کانالهای زیرزمینی تأکید کرد.
وی استفاده از این ابزارها را در افزایش دقت، سرعت و اثربخشی اقدامات مدیریت بحران ضروری دانست.
صمیم مرادی روزبهانی معاون آمادگی و عملیات در ادامه این نشست بر استفاده از هوش مصنوعی در موضوعات مربوط به پیشگیری، آمادگی و آموزش، استفاده از فناوریها و نرمافزارهای مناسب برای تشخیص میزان تراکم جمعیت، استفاده از فناوریهای مناسب برای کنترل ترافیک و نرمافزارهای راهنما برای استفاده در زمان بعد از وقوع بحران به عنوان بخش دیگری از نیازهای فناورانه در مدیریت بحران تاکید کرد.
سپس دیگر معاونان و مدیران سازمان پیشگیری و مدیریت بحران در بخشهای آموزش، برنامهریزی و امور مناطق به بیان دیدگاههای خود درباره ضرورتها، نیازمندیها، توانمندیها و مسیرهای بالقوه همکاری با سازمان فناوریهای نوین پرداختند.
در این بخش، بر لزوم تعریف پروژههای مشترک، استفاده از فناوریهای بومی و توسعه راهکارهای نوآورانه تأکید شد.
این نشست با هدف تسهیل مسیرهای همکاری، بهرهمندی از ظرفیتهای علمی و فناورانه کشور و ارتقای توان پاسخگویی به بحرانها، در فضایی سازنده و همافزا برگزار شد.
در ادامه جلسه، دو طرف بر استمرار این جلسات و تدوین نقشه راه مشترک در حوزه استفاده از فناوریهای نوین در مدیریت بحران تأکید کردند.