قالیباف , نشانی دیگر از بلوغ جمهوری اسلامی/ تکذیب سخنان یک نماینده درباره سفر خانواده خانم وزیر

الف یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 - 20:39
هر روز اخبار فراوانی در رسانه‌ها منتشر می‌شود که دنبال‌کردن آن‌ها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند‌ ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی «الف» با رصد اخبار، رویدادهای مهم و همچنین تحلیل‌های صورت‌گرفته، مخاطبان خود را از مهم‌ترین وقایع روز آگاه می‌کند.

قالیباف , نشانی دیگر از بلوغ جمهوری اسلامی

روزنامه هم‌میهن نوشت:

سخنان دیروز محمدباقر قالیباف در بیست و هشتمین همایش سراسری فرماندهان، معاونان و مدیران عالی نیروی انتظامی (فراجا) از منظر ادبیات مداراجویانه او قابل توجه است؛ خاصه این که به رغم 5 سال ریاست مجلس شورای اسلامی و رکورد 12 سال شهرداری تهران، همچنان نزد افکار عمومی در جامۀ فرمانده پلیس شناخته‌شده‌تر و آشناتر است.

تعابیر و عباراتی چون «فراجا باید پلیس جامعه باشد، نه پلیس حاکم بر جامعه»، «سرمایه اجتماعی ایجاد کنید و نگاهی فرهنگ‌پایه و مردم‌پایه در خصوص امنیت داشته باشید»، «کاری کنیم متولدین دهه‌های 80 و 90 هم نگاه فرهنگ‌پایه را درک کنند»، «اگر قدرت را اجتماعی کنید به اقتدار تبدیل می‌شود»، «وقتی صحبت از مردم می‌کنیم اقشار مختلف را شامل می‌شود» و «سرمایه اجتماعی را باید با رعایت حقوق و حرمت مردم تعریف کرد»؛ شاید از نگاه برخی شعاری و تبلیغاتی یا انتخاباتی به نظر رِسد اما انتخابات ریاست‌جمهوری را پشت سر گذاشته‌ایم.

 

هم میهن به بخشی بخشی از سخنان قالیباف در 27 اردیبهشت 1404 اشاره می کند که می‌گوید: «حفظ کرامت شهروندان ضروری است. وقتی فردی دستگیر می‌شود، رعایت حقوق او مهم است. حتی اگر آن فرد مجرم باشد. همین رفتارهاست که قدرت را به اقتدار تبدیل کرده، سرمایه اجتماعی تولید می‌کند و در نهایت اعتماد عمومی را به همراه می‌آورد و هیچ سرمایه‌ای بالاتر از اعتماد نیست.»

"خاصه وقتی آشکارا پلیس را از اعمال خشونت به بهانۀ اقتدار برحذر داشته و راز این تحول یا صراحت را شاید هنگامی بتوان دریافت که بر بخشی از سخنان خود به متولدان دهه‌های 80 و 90 اشاره کرده است. از منظری کلان‌تر و در سطحی بالاتر سخنان دیروز رئیس مجلس و به‌کارگیری ادبیات نرم و بر زبان آوردن جملات دقیق را می‌توان نشانی دیگر از «بلوغ پنهان» در جمهوری اسلامی دانست. پنهان است که به جای خشونت و اقتدار، بر قدرت متکی به سرمایه اجتماعی تأکید می‌ورزد."

..."اگر بخواهیم سخنان آقای قالیباف را به بیانی صریح‌تر ترجمه کنیم او خواستار بازگشت پلیس به وظایف مصرح و تفکیک مجرمین خطرناک از شهروندان احیاناً خاطی است."

******

راز مواضع ترامپ درباره ایران

روزنامه آرمان امروز نوشت:

موضوع ایران به بخش ثابتی در سخنان ترامپ در سفر به منطقه تبدیل شده است؛ اما به اشکال متفاوت و تقریبا با دو لحن مختلف. در عربستان لحن ترامپ آمیزه‌ای از طعنه، سرزنش و تحقیر بود. با جزئیات به بحران‌ها و معضلات داخلی برای ایرانی‌ها همچون برق و  آب و….اشاره و وضعیت را با عربستان مقایسه کرد. البته در کنار این مسائل گریزی هم به تمایل خود برای توافق با ایران زد، ولی طعنه و تمسخر خمیرمایه کلامش بود. با این حال، ترامپ در سفرش به قطر از یک سو به شکل قابل تاملی بیشتر از سفرش به ریاض بر روی مساله ایران تمرکز کرد و از دیگر سو نیز لحن او با وجود برخی تهدیدهای ضمنی، متفاوت و بسیار نرم و چاشنی گفتگو و توافق به وضوح بر آن چیره بود.

رویکرد ترامپ در قبال ایران فعلا مذاکره برای توافق است، اما این که این روند به کجا ختم خواهد شد، شاید خود ترامپ هم پاسخ دقیق و روشنی برای آن نداشته باشد. اما چنان که قبلا نیز نگارنده بیان داشته است، احتمال منتهی شدن این روند در نهایت پس از فراز و فرودهای فراوان به توافق بیشتر از عدم توافق است. اما سرّ دو لحن تقریبا متفاوت ترامپ در ریاض و دوحه چیست؟ به نظر می‌رسد که به شکل و ماهیت گفتگوهای دو میزبان با او بر می‌گردد. این که برای نخستین بار در ریاض با آن ادبیات طعنه و تحقیر به مسائلی جزئی و در عین حال مهم درباره ایران پرداخت، احتمالا بروندادی از مسائل مطرح شده در دیدار با بن سلمان و مقایسه‌‌های صورت گرفته باشد.   به قول دوستی اظهارنظرهای متناقض ترامپ درباره یک مساله بیشتر به این بر می‌‎گردد که با چه کسی قبل از بیان این سخنان دیدار و یا گفتگو کرده و به عبارتی مخ او را زده است.  حالا اگر هم سخنان ترامپ در ریاض تحت تاثیر مسائل مطرح شده در دیدارها در عربستان نبوده باشد، اما اظهارات او در دوحه به احتمال زیاد خروجی گفتگویش با شیخ تمیم بوده است؛ خود ترامپ هم بر این مساله صحه می‌گذارد و به تکاپوی او برای توافق میان ایران و آمریکا و جلوگیری از وقوع درگیری نظامی در منطقه اشاره می‌کند.

روشن است که موضوع غزه و ایران دو دستور کار مهم قطری‌ها در دیدار با ترامپ بوده است. در مورد غزه که نتانیاهو طرف مستقیم آن است، «تا این لحظه» در نتیجه سرسختی و لجاجت او گشایشی در کار نیست و ترامپ هم به دلایلی از جمله پیشبرد سیاست خود در دیگر پرونده‌های منطقه تمایلی به فشار جدی بر نتانیاهو و اسرائیل ندارد. تا ببینیم در این پرونده گفتگوهای کنونی دوحه به کجا ختم می‌شود. اما درباره ایران از سخنان دیروز و امروز ترامپ پیداست که امیر قطر به شکل ویژه و جدی این موضوع را با او مطرح و در خصوص آن گفتگو کرده است؛ تا آنجا که رئیس جمهور آمریکا از تهران خواست که قدردان امیر قطر باشد که به گفته او برخلاف دیگران با حمله نظامی به ایران مخالف است.

ترامپ در عین حال بیان داشت که می‌خواهد مذاکرات با ایران موفقیت آمیز باشد و از نزدیک بودن توافق گفت. البته در این باره چندان نمی‌‎شود، به این سخنان اتکا کرد. یک ماه پیش هم که مذاکرات شروع شده بود، تقریبا با همین مضمون از نزدیک شدن به توافق سخن گفت، اما اتفاق خاصی تاکنون نیفتاده و مواضع آمریکا هم اخیرا سخت‌تر شده است. با این حال به نظر می‌رسد که ایران در مقایسه با دیگر بازیگران عرب در خلیج فارس بیشترین اعتماد را به عمان دارد و حالا هم که مسقط را به عنوان میانجی انتخاب کرده، تغییر آن بسیار بعید است؛ ولی احتمالا در آینده دوحه نیز در کنار مسقط نقش تسهیل‌گر و پررنگی در مذاکرات ایفا کند.

******

فرصت‌سوزی سه‌ماهه دولت در معرفی سکاندار اقتصادی کابینه

روزنامه کیهان نوشت:

معرفی نامزد تصدی وزارت اقتصاد به مجلس برای چندمین‌بار به تعویق افتاد و این در حالی است که بیش از دو ماه و نیم است دولت وزیر اقتصاد ندارد و فاقد فرمانده اقتصادی کابینه است. هفته گذشته قرار بود بعد از دو ماه وزیر پیشنهادی معرفی شود اما معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اعلام کرد که این کار تا هفته آینده (هفته جاری) به تأخیر افتاده است.

در حالی که انتظار می‌رفت بی‌عملی دولت در این‌بار طی هفته جاری به پایان برسد، این‌بار الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت معرفی وزیر اقتصاد تا هفت خرداد به تأخیر افتاده است! وی در توجیه این تأخیر گفت: «دولت ترجیح داد که بعد از انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس در ۷ خرداد که سیمای مجلس جدید می‌شود و مجلس به یک ثباتی بابت هیئت‌رئیسه‌ می‌رسد؛ گزینه وزارت اقتصاد را معرفی کند. من فکر می‌کنم بعد از ۷ خرداد قطعاً این کار صورت خواهد گرفت و یک الی دو روز مانده به ۷ خرداد اسم فرد مورد نظر معرفی می‌شود».

این اظهارات و توجیه جدید در حالی است که بررسی صلاحیت گزینه پیشنهادی در کمیسیون‌های تخصصی و از سوی نمایندگان ربطی به انتخابات هیئت‌رئیسه ندارد و پیش‌بینی نمی‌شود که تغییر چندانی هم اتفاق بیفتد اما به تأخیر انداختن ماجرا تا آن تاریخ و سپس زمان گذاشتن مجلس برای بررسی صلاحیت فرد پیشنهادی به این معناست که دولت به‌خاطر سه ماه فقدان سکاندار اقتصادی کابینه هیچ دغدغه‌ای ندارد! عبدالناصر همتی روز ۱۲ اسفند سال گذشته به خاطر سوءمدیریت و نقش‌آفرینی در دامن زدن به تورم، استیضاح و برکنار شد و از آن زمان تا امروز، نفر جایگزین معرفی نشده است.

بلاتکلیف ماندن سکانداری اقتصادی دولت ظرف 66 روز در حالی است که برخی مدیران و حامیان دولت بارها مشکلات اقتصادی را به مذاکره با آمریکا گره زده‌اند و این در حالی است که تعیین تکلیف وزارت اقتصاد از سوی دولت، جزو بدیهی‌ترین وظایف است و هیچ ربطی هم به مذاکره و نظایر آن ندارد. بی‌عملی در این زمینه حتی صدای حامیان دولت را هم درآورده است، چنان که روزنامه هم‌میهن چند روز قبل نوشت: «دولت چهاردهم فارغ از حوزه سیاست خارجی و چند وزارتخانه معدود، اگر نگوییم نمره قابل قبولی نمی‌گیرد، حداقل می‌توانیم بگوییم که اقدام ملموس و محسوسی در تغییر وضعیت موجود که وعده آن را داده بود، انجام نداده است.

******

مذاکرات ایران و اروپایی‌ها پرتنش بود

روزنامه فرهیختگان نوشت:

مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی روز جمعه در کنسولگری ایران در استانبول برگزار شد، آن‌طور که کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه گفته در این جلسه در مورد آخرین وضعیت مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای و لغو تحریم‌ها صحبت شده است. بر مبنای کسب اطلاع «فرهیختگان»، مذاکرات روز جمعه با سه کشور اروپایی‌، جلسه‌ای پرتنش میان طرفین بوده است. سه کشور اروپایی، مواضعی تند را مطرح کردند و تهدیداتی جدی را روی میز گذاشتند. اروپایی‌ها، علاوه بر تأکید بر اینکه مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال می‌کنند و حتی فراتر از آن تحریم‌های گسترده‌ای را علیه ایران فعال خواهند کرد، در مورد روند مذاکرات و محتوای آن هم به این موضوع اشاره داشتند که باید بندی تحت عنوان «ماشه پلاس» در متن توافق احتمالی درج شود. به این معنی که فارغ از امتیازهایی که میان ایران و آمریکا ردوبدل می‌شود و توافقاتی که طرفین حاصل خواهند کرد، اروپا باید همچنان از قدرت فعال‌سازی مکانیسم ماشه برخوردار باشد و این اختیار را داشته باشد که هرزمان احساس کرد ایران به تعهداتش عمل نکرده است، آن را فعال کند.

اروپایی‌ها صراحتاً به این موضوع اشاره کردند که آن‌ها هم باید در این توافق سهم داشته باشند، «شریک» باشند و در جریان مذاکرات حضور داشته باشند. در حال حاضر در مورد ادعا‌های مطرح‌شده توسط سه کشور اروپایی، اختلاف‌نظرهای جدی وجود دارد و بحث‌ها همچنان ادامه دارد. به نظر می‌رسد، اروپایی‌ها از اتفاقاتی که در اوکراین در حال وقوع است و مواضع ترامپ در مورد جنگ اوکراین، آشفته‌اند و به دنبال آن هستند که پرونده مذاکرات هسته‌ای ایران را وجه‌المصالحه درگیری‌شان با ترامپ در مورد اوکراین قرار دهند. آن‌ها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند. برمبنای اطلاعات رسیده به «فرهیختگان» طرف ایرانی هم در پاسخ به این موضوع تأکید داشته که مذاکرات با آمریکا در حال پیش روی است و ایران برای حضور طرفین اروپایی در مذاکرات، مسئله‌ای ندارد، اما می‌بایست مبتنی بر این شرط باشد که اروپا مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال نکند، در غیراین‌صورت ایران از NPT خارج می‌شود. کشور‌های اروپایی هم در پاسخ علاوه براینکه حاضر به دادن تعهدی مبنی برعدم فعال‌سازی مکانیسم ماشه نشدند به این موضوع تأکید کردند که این مکانیسم باید تمدید شود و در ابعادی گسترده‌تر در توافق تازه درج شود.

******

لایحه دولت درباره عفاف و حجاب بازدارندگی لازم را ندارد

مرتضی آقاتهرانی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، در تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس، بر ضرورت اجرای احکام شرعی و مصوبات قانونی، به‌ویژه در حوزه حجاب، تأکید کرد.

وی با بیان اینکه اقتصاد و معیشت مهم است، اما حکم الهی نیز به همان اندازه اهمیت دارد، گفت: «همان‌گونه که در موضوع فساد حساسیت نشان می‌دهیم، درباره اجرای احکام خدا هم باید همان میزان جدیت و پیگیری وجود داشته باشد».

آقاتهرانی در ادامه افزود: «بنده دو نامه در موضوع حجاب خطاب به جناب آقای احمدیان و جناب آقای قالیباف ارسال کرده‌ام اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده‌ام؛ پاسخگو باید بود تا ما نیز بتوانیم پاسخگوی مردم باشیم».

وی با اشاره به تأخیر در ابلاغ قانون حفاظت از حجاب و عفاف گفت: «حدود ۲۰۹ نفر از نمایندگان مجلس این قانون را امضا کردند، اما هنوز معطل مانده است. این بدعتی است که اخیراً شاهد آن هستیم و بنده برای نخستین بار چنین وضعیتی را می‌بینم. نباید جلوی قانونی که شورای نگهبان آن را تأیید کرده، مانع ایجاد کرد».

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه اظهار داشت: «متأسفانه دولت با تعلل در اجرای این قانون و هم‌زمان با تهدید به عدم اجرا، به دنبال ارائه لایحه‌ای جدید پیش از ابلاغ قانون موجود است؛ لایحه‌ای که به هیچ‌وجه بازدارندگی لازم را ندارد».

وی هشدار داد: «مردم از این وضعیت گلایه‌مندند، به‌ویژه با نزدیک شدن به فصل تابستان. باید پای اجرای قانون بایستیم. نمی‌دانم چرا این قانون را معطل کرده‌اند؛ اکنون حدود هشت ماه از تصویب آن گذشته و هنوز بلاتکلیف است. این یک نوع اهمال و توقف نادرست در مسیر قانون‌گذاری است. مردم مطالبه دارند و ما نیز موظفیم به این مطالبه پاسخ دهیم».

******

تکذیب  سخنان یک نماینده درباره سفر خانواده خانم وزیر/ سفر وزیر راه به کیش، خانوادگی و با هزینه‌های شخصی بوده است
 
 در پی برخی اظهارات مطرح‌شده درباره سفر وزیر راه و شهرسازی به جزیره کیش، رئیس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی وزارت راه و شهرسازی توضیحاتی را برای تنویر افکار عمومی ارائه کرد.

مجید اخوان روز یکشنبه در گفت‌وگو با ایرنا، با تأکید بر نادرستی ادعای استفاده از بیت‌المال در سفر وزیر راه و شهر سازی، ضمن تاکید بر حقوق قانونی کارکنان دولت در استفاده از مرخصی روزانه مطابق با ضوابط جاری اداری، افزود: «سفر انجام‌شده، سفری کاملاً شخصی و خانوادگی بوده که با همراهی دو خانواده دیگر و در مجموع به تعداد هفت نفر از بستگان بوده و هیچ‌گونه ارتباطی با مأموریت‌های اداری یا منابع وزارت راه و شهرسازی نداشته است.»

وی با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی فقط یک روز در این سفر حضور داشته است، تصریح کرد: «همه هزینه‌ها از محل منابع شخصی خانواده ها پرداخت شده است که مستندات آن به‌ صورت کامل موجود بوده و در صورت لزوم، در اختیار افکار عمومی و مراجع ذی‌صلاح قرار خواهد گرفت.»

اخوان ادامه داد: «مبانی قانونی و اخلاقی اقتضا می‌کند که مسئولان پیش از طرح هرگونه ادعا، از صحت آن اطمینان حاصل کنند، به‌ویژه وقتی پای آبروی افراد و شأن نهادهای حاکمیتی در میان است.»

گفتنی است امیرحسین ثابتی، نماینده مردم تهران در مجلس، صبح امروز طی نطقی از سفر تفریحی خانواده وزیر راه و شهرسازی به جزیره کیش با هزینه بیت‌المال خبر داد.

وی در این خصوص اظهار داشت: «طبق سندی که به دستم رسیده، ۶ نفر از اعضای خانواده خانم فرزانه صادق مالواجرد، از همسر و فرزند ایشان تا داماد و خواهرزاده‌هایش با پول بیت‌المال به کیش رفتند و این سفر نزدیک یک میلیارد تومان هزینه داشته است. این افراد از امکانات دولتی استفاده کرده‌اند در حالی که این امکانات برای کارمندان آن وزارت‌خانه است نه بستگان مسئولین».

ثابتی ادامه داد: «خانم وزیر! من در جلسه رأی اعتماد کابینه به شما رأی مثبت دادم چون شما را فرد صادقی می‌دانستم اما اشتباه کردم. من علاوه بر ورود دستگاه‌های نظارتی، خواهان ورود نهادهای امنیتی هم به این مسئله قبل از امحاء اسناد هستم».

با توجه به اسناد منتشره توسط نماینده تهران و تکذیب وزارتخانه ؛ ورود دستگاههای نظارتی می تواند حقیقت را روشن سازد .

 

******

اظهارات تند سخنگوی کمیسیون امنیت ملی درباره دولت

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت‌ملی در نشست علنی امروز (یکشنبه،28 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود اظهار داشت: «در سالگرد شهادت شهدای خدمت هستیم. درود می‌فرستم به روح بلند رئیس جمهور مردمی و مجاهد شهید آیت‌الله رئیسی و نیز وزیر امور خارجه مومن و انقلابی و سایر شهدای خدمت؛ درود بر رئیسی عزیز که تشنه قدرت نبود، درود بر او که برای رای آوردن وزیرش یا هر هدف دیگر حاضر نبود از رهبری معظم انقلاب هزینه کند، درود بر رئیسی مظلوم که در عمل معتقد و ملتزم به وفاق بود و به نام وفاق توسعه نفاق نمی‌داد، درود بر روح بلند او که قومیت گرا نبود، از دین و نهج البلاغه خرج نمی‌کرد، مقتضیات اداره کشور را می‌دانست، در مقابل بیگانگان نمایش ذلت نداشت و شان ملت بزرگ ایران را در داخل و خارج رعایت می‌کرد».

وی ادامه داد: «درود بر رئیسی که اطرافش افراد کاسب و میلیاردر، دلال و کار چاق کن، فتنه‌گر و دو تابعیتی نبودند، درود بر او که به جای اعطای وام های چند هزار میلیاردی به اسپانسرها و رفقا و به جای بدهکار کردن مردم به نام ناترازی به فکر حل مشکلات آنها بود و مشکلات کشور را به مذاکرات و تحریم‌ها گره نزد».

نماینده مردم در مجلس دوازدهم تاکید کرد: «درود بر رئیسی که از روز اول به جای حمله به قبلی‌ها در مقابل مشکلات سینه سپر کرد و در برابر بی معرفتی دوستان سکوت کرد و کار کرد و کار کرد تا سرانجام به پاداش عظیم شهادت برسد، کم کم به یک سالگی دولت چهاردهم نزدیک می‌شویم، اگرچه رئیس جمهور تلاش کرده آن سادگی و مردمی رفتار کردن را ادامه دهد و این جای تحسین دارد».

رضایی در ادامه افزود: «متاسفانه شعار وفاق در لایه‌های اولیه دولت باقی مانده، به طور مثال بسیاری از شرکت‌های دولتی، نفتی و پتروشیمی محلی برای لابی‌های سیاسی و انتصابات فامیلی و باند بازی شده است، تا دلتان بخواهد در صنعت نفت مدیران بدنام و بد سابقه پست می‌گیرند، این وفاق است؟ برخی گماشتگان دولت تبر به دست گرفته و ریشه همه نیروهای کارآمد و انقلابی را می‌زنند این وفاق است؟ آقای رئیس جمهور کاری بکنید که این تبر به دستان مایه پشیمانی اخروی شما نشوند».

این نماینده مجلس خطاب به رئیس جمهور، ادامه داد: «وعده شما این بود که کار را به کارشناسان بسپارید، اما امروز مردم گلایه‌مندتر شده و در چرخه ناکارآمدی دولت گرفتار شدند، دمای شبانکاره شهری کهن در شمال دشتستان در اردیبهشت ماه امسال به حدود ۵۰ درجه رسیده است و در دمای ۵۰ درجه برق را قطع کردند و به دنبال قطع برق، آب، ارتباطات و حتی کسب و کار مردم نیز قطع و فلج شده است».

******

ولایتی: اگر قدرت منطقه‌ای ایران وجود نداشت، آمریکا و غرب برای توافق با ما اصرار نمی‌کردند

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی به بررسی سفر اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به منطقه غرب آسیا پرداخت و واکنش سیاسی و اجتماعی ایران به اظهارات و موضعگیری‌ها ترامپ در این سفر را مورد توجه قرار داد.

این روزنامه نوشت: «واشنگتن و تهران در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای برای  متوقف کردن برنامه هسته‌ای رو به پیشرفت ایران در ازای لغو تحریم‌های شدید اقتصادی هستند. ترامپ در هر توقف در طول سفر منطقه‌ای خود اظهاراتی در مورد ایران مطرح کرد و گفت که خواهان توافق با ایران است، اما همچنین از این کشور به دلیل سیاست‌های داخلی و منطقه‌ای‌اش به شدت انتقاد کرد».

در این گزارش با اشاره به برخی ادعاهای ضدایرانی ترامپ در سفر به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، آمده است: «این اظهارات مقامات ایرانی را خشمگین کرد و آنها ترامپ را به توهین به ملت خود و «توهم» متهم کردند. وزارت امور خارجه ایران بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که «قصد ترامپ ایجاد تفرقه بین ایران و همسایگان عربش بوده است».

در بخشی از این گزارش، علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر معظم انقلاب در واکنش به تلاش ترامپ برای تفرقه میان ایران و همسایگانش به روزنامه نیویورک تایمز گفت که تهران توسعه اقتصادی همسایگان عرب خود را تهدیدی نمی‌بیند. وی همچنین اظهارات دونالد ترامپ را «بی‌اساس» خواند.

ولایتی، که بر مذاکرات هسته‌ای ایران با ایالات متحده نظارت دارد، در عین حال در مصاحبه با این روزنامه تاکید کرد که ایران «کشوری مستقل، با اعتماد به نفس و قدرتمند» است. 

وی خاطرنشان کرد: «اگر قدرت منطقه‌ای ایران وجود نداشت، ایالات متحده و دیگر قدرت‌های جهانی بر مذاکره و رسیدن به توافق با ما اصرار نمی‌کردند».

 

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.