چشم‌انداز بورس در کوتاه‌مدت

دنیای اقتصاد دوشنبه 29 اردیبهشت 1404 - 00:04
بازار سهام در روزهای اخیر غیر‌قابل پیش‌بینی ظاهر شده است. بورس در روز شنبه با خروج پول همراه بود اما روز گذشته ورود پول به گردونه معاملات سهام سبب شد انتظارات از این بازار تغییر کند. با‌این‌حال وضعیت تالار شیشه‌ای به دلیل شرایط مبهم حاکم بر متغیرهای اثرگذار در مسیری غیر‌قابل پیش‌بینی حرکت می‌کند. صنایع زودتر از تاریخ موعد با قطعی‌ برق مواجه شدند. این موضوع می‌تواند واکنش هیجانی و منفی را از سوی معامله‌گران در کوتاه‌مدت به همراه داشته باشد. از همین مسیر در برخی روزها ممکن است خروج پول سرعت بگیرد و بعضی روزها نیز با بروز نشانه‌هایی از محرک‌های قوی پول به سمت بازار سهام حرکت کند.

از سوی دیگر، چرخش انتظارات تورمی، استراتژی معامله‌گران را دستخوش تغییرات مهمی خواهد کرد. کارشناسان معتقدند هم‌اکنون بازار سهام از محرک قوی که بتواند بر اطمینان تداوم صعود تاکید کند برخوردار نیست.

آنها می‌گویند مهم‌ترین محرکی که می‌تواند منجر به روند پایدار معاملات سهام شود، اخبار مثبت از روند مذاکرات هسته‌ای کشور است. در غیر این صورت سایر محرک‌ها به صورت کوتاه‌مدت و حتی مقطعی بر روند بازار اثرگذار هستند.

بنابراین در چنین شرایطی نه می‌توان نسبت به خروج پول ناامید بود و نه باید ورود پول را روندی جدی تلقی کرد.  آنچه مسلم است اینکه روند کنونی معاملات بازار سهام با توجه به وضعیت متغیرها چندان هم غیرمنطقی نیست. کمااینکه بورس از ابتدای سال در مقایسه با سایر بازارهای دارایی عملکرد قابل‌قبولی را به نمایش گذاشته است. بازدهی بورس به ۲۰درصد رسیده است. این عملکرد در حالی قابل‌توجه محسوب می‌شود که شاخص کل در سال گذشته بازدهی ۲۳درصدی را ثبت کرده بود. بنابراین می‌توان دریافت که محرک‌های مثبت سیاسی چگونه می‌توانند بر سرنوشت بازارها اثرگذار باشند.

بازار سهام یکی از بازارهایی است که همواره از سیاست‌های مختلف اثری سریع می‌پذیرد. این بازار به اخبار سیاسی توجه ویژه‌ای دارد اما در‌عین‌حال به اخبار مرتبط با سیاست‌های پولی و اخباری نظیر نرخ بهره نیز بلافاصله واکنش نشان می‌دهد.

به‌خصوص در شرایطی که همه متغیرهای اثرگذار در ابهام به سر می‌برند، این موضوعات بر استراتژی محتاط‌آمیز سهامداران بسیار اثرگذار است. افزون بر آن، بازار دارایی‌ها نیز در هفته جاری فضای آرام و البته کم‌رمقی را سپری کردند.

از سوی دیگر، گسترش تحولات و رویدادها باعث شده که تقاضا برای خرید طلا حتی به‌عنوان یک دارایی امن کاهش یابد. تعدیل انتظارات تورمی به سبب ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دلار را در روز گذشته تا مرز کانال ۸۱هزار تومان کاهش داد. طلا نیز در روزهای اخیر با فقر تقاضا روبه‌رو بوده است. با توجه به آنچه در صحنه معاملات بازار سهام می‌گذرد، ملاحظه می‌کنیم که عملکرد بازار مذکور تا اینجای کار مطلوب بوده است.

به نظر می‌رسد واکنش بازار به قطعی‌های برق نیز گذرا باشد و در روزهای آینده شاهد تحرکات مثبت بیشتری در سمت تقاضای موثر سهامی باشیم. برخی پیش‌بینی‌ها نیز حاکی از آن است که در روزهای آینده سهام کوچک‌تر و عموما ریالی بورس تهران در وضعیت مناسب‌تری قرار بگیرند و با اقبال سهامداران روبه‌رو شوند.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.