به گزارش خبرگزاری مهر، سیدرضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در جریان سفر به واتیکان بهعنوان نماینده ویژه رئیسجمهوری برای شرکت در مراسم تحلیف پاپ لئون چهاردهم و ابلاغ پیام رسمی مسعود پزشکیان، روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با اسقف اعظم ریچارد گالاگر، وزیر امور خارجه واتیکان دیدار و گفتگو کرد؛ دیداری که در محور آن، ظرفیتسازی مشترک برای تعمیق دیپلماسی زیارتی، ارتقای گفتوگوی بینالادیانی و بازسازی نظم اخلاقی جهان معاصر از رهگذر مفاهیم معنوی قرار داشت.
در دوران بحران معنا، زیارت زبان مشترک صلح جهانی است
سیدرضا صالحیامیری در این دیدار با تأکید بر اینکه نامگذاری سال ۲۰۲۵ از سوی پاپ بهعنوان «سال جهانی گردشگری زیارتی» باید مقدمهای برای احیای نقش ادیان در بازآفرینی معنا در جهان آشوبزده امروز باشد، تصریح کرد: سال ۲۰۲۵ باید به یک نقطه عطف در پیوند دیپلماسی فرهنگی با دیپلماسی معنوی بدل شود؛ چراکه زیارت، تنها یک کنش آئینی نیست، بلکه روایت مشترک ملتها از حقیقت، شفقت و صلح است.
او افزود: ایران با برخورداری از زیارتگاههای مقدس و با اتکا به پیشینهای تمدنی در حوزه میزبانی معنوی، آماده است نقشی فعال در بازطراحی مسیرهای جهانی زیارتی، تبادل کاروانهای صلح و توسعه ظرفیتهای نخبگانی در حوزه گفتوگوی ادیان ایفا کند. آنچه امروز جهان نیاز دارد، بازگشت به فهم مشترک دینی از کرامت انسان و ارزش گفتوگو است.
رویکرد ایران به زیارت و گفتوگوی ادیان، الگویی متعالی برای جهان معاصر است
اسقف اعظم ریچارد گالاگر، وزیر خارجه واتیکان نیز در این دیدار با استقبال از مواضع جمهوری اسلامی ایران در حوزه معنویت و همکاری بینالادیانی، اظهار داشت: رویکرد شما در پیوند دادن مفهوم زیارت با صلح جهانی، بسیار دقیق، هوشمندانه و منطبق بر روح آموزههای ادیان الهی است. کلیسای کاتولیک از هر تلاشی برای ارتقای همزیستی، تبادل معنوی و ایجاد مسیرهای مشترک زیارتی حمایت میکند.
وی با بیان اینکه مشارکت فعال ایران در برنامههای مرتبط با سال ۲۰۲۵ میتواند تقویتکننده هویت الهی انسان معاصر باشد، افزود: جمهوریاسلامی ایران ظرفیتهای عظیمی در حوزه فرهنگ زیارتی، الهیات اسلامی و تعامل بینالادیانی دارد و ما مشتاق توسعه همکاریهای دوجانبه و چندجانبه برای دستیابی به جهانی اخلاقمحور و صلحآمیز هستیم.