حسنزاده با بیان اینکه اتاق ایران در سالهای اخیر اقدامات متعددی برای حضور فعال تجار در نمایشگاههای روسیه و اعزام هیاتهای تجاری ایران به این نمایشگاهها در استانهای مختلف روسیه انجام دادهاست، با تاکید بر فراهمآوردن زیرساختهای صدور گواهی مبدا تجارت آزاد اوراسیا، گفت: تحقق جهش در تجارت دوجانبه مستلزم توجه به چند محور راهبردی است.
رئیس اتاق ایران از «استفاده هدفمند از توافق تجارت آزاد اوراسیا با همسانسازی رویههای گمرکی و حل اختلافات در زمینه گواهی مبدا و تشکیل کمیته پیگیری برای حل موارد فنی و استاندارد»، «رفع موانع بانکی و تسهیل معاملات با استفاده از ارزهای ملی و اصلاح نرخهای تبادل و ایجاد مسیرهای مالی پایدار و مطمئن»، «توسعه زیرساختهای حملونقل و نوسازی ناوگان ریلی و دریایی»، «توسعه دیپلماسی اقتصادی ایران و روسیه در چارچوب نهادهای چندجانبه مانند بریکس و SCO »و «تسهیل روند اخذ روادید تجاری و حذف موانع غیرضروری توسط اتاق بازرگانی روسیه» بهعنوان مولفههای مهم در تحقق جهش تجاری دو کشور نام برد. او با اعلام آمادگی اتاق ایران برای گسترش همکاریهای تجاری ایران و روسیه در قالب کمیتههای تخصصی، نمایشگاهها، صندوقهای سرمایهگذاری دوجانبه و اجرای پروژههای مشترک و توسعه برنامههای کشاورزی و پروژههای صنعتی و پتروشیمی، تاکید کرد: برای تحقق تمامی موارد نیاز به اراده مسوولان دو کشور و برنامهریزی و هماهنگی میان دولت و بخشخصوصی است.
قدیر قیافه، نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این نشست، با بیان اینکه روابط ایران و روسیه توسعه لازم را پیدا نکردهاست، ابراز امیدواری کرد: با توجه به شرایط جدید امیدواریم ارتباطات تجاری دو کشور توسعه پیدا کند. قدیر قیافه با بیان اینکه ظرفیتهای ایران در حوزههای مختلف، امکان گسترش همکاریهای دو کشور را افزایش میدهد؛ خاطرنشان کرد: برخی کالاهای ایرانی جایگاه بالاتری از کالاهای اروپایی دارند.
او با اشاره به صادرات فولاد و قطعات ویژه صنعتی از ایران به روسیه، گفت: تعدادی از کارخانههای اوره و آمونیاک روسیه با کاتالیستهای ایران کار میکنند. نایبرئیس اتاق ایران از رفتار حرفهای، شناخت صحیح از بازار، حضور در رویدادهای تخصصی و ارتباطات دائم با مصرفکنندگان روسی بهعنوان مولفههای مهم گسترش روابط تجاری دو کشور نام برد و گفت: با توجه به اقدامات دو کشور برای تجارت آزاد اوراسیا، نتایج بهتری را مشاهده خواهیم کرد. قدیرقیافه در پایان گفت: هدفگذاری ما برای افزایش مبادلات تجاری ایران و روسیه این است که حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه به رقم ۱۰میلیارد دلار در ۱۰سالآینده برسد.