به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، در معاملات امروز بورس تهران، شاخص کل با کاهش ۱.۸۲ درصدی همراه شد و به سطح ۳ میلیون و ۱۶۶هزار واحدی رسید.
شاخص هموزن نیز ۱.۱۴ درصد از ارتفاع خود را از دست داد و به سطح ۹۶۴ هزار واحدی رسید. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با افت ۱.۱۱ درصدی همراه شد. کاهش همزمان شاخصهای سهامی در حالی رخ داد که هر دو شاخص اصلی بازار سرمایه چند روز قبل به سقف تاریخی خود رسیده بودند و شاخص کل فرابورس نیز در مسیر فتح قله قرار داشت.
امروز و در بورس تهران، ارزش معاملات خرد بازار به 13 هزار و 209 میلیارد تومان رسید و 3 هزار و 203 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. خروج پول سنگین از بازار و قرارگیری ارزش معاملات در سطوح نه چندان امیدوارکننده، گویای کاهش تقاضا در کلیت بازار است.
اخبار ضد و نقیضی که در خصوص مذاکرات میان ایران و آمریکا مخابره شده بازارهای دارایی را در وضعیت مبهمی قرار داده است که سبب شده بازار سهام با فشار فروش و عرضه همراه شود و بازار دلار، طلا و سکه در مسیر صعودی قرار بگیرند.
در معاملات امروز دلار در بازار آزاد به کانال 85 هزار تومان رسید و پس از مدت زمانی اندک، مجددا به کانال پایینتر بازگشت. صندوقهای طلا نیز به دلیل افزایش قیمت دلار در بازار آزاد با تقاضای زیاد و در دامنه مثبت کار خود را آغاز کردند و تا لحظه انتشار این گزارش حدود 700 میلیارد تومان پول حقیقی وارد این صندوقها شده و ارزش معاملات این صندوقها با افزایش معناداری نسبت به روزهای قبل مواجه شده است.
به این ترتیب، ارزش معاملات این صندوقها به 6 همت رسیده است.
ابهامات تازهای که پیرامون مذاکرات هستهای کشور شکل گرفته، فضای روانی بازار سرمایه را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است. اخبار ضد و نقیض از ادامه مذاکرات، سناریوهای خوشبینانه در کوتاهمدت را کمرنگ کرده و فضای تردید را در بازارهای داخلی، به ویژه بورس تهران، افزایش داده است.
نتیجه این تغییر نگاه، افزایش شدید عرضهها در اغلب نمادهای بزرگ و شاخصساز بود؛ بهگونهای که شاخص کل بورس تهران در جریان معاملات امروز افت محسوسی را تجربه کرد.
فعالان بازار، تحولات سیاسی و سیگنالهای مربوط به مذاکرات را با حساسیت دنبال میکنند و هرگونه نشانهای از کمرنگ شدن سناریوهای خوشبینانه احتمالی میتواند منجر به تشدید فشار فروش در بازار سرمایه شود. از سوی دیگر، این وضعیت بار دیگر اهمیت مؤلفههای غیراقتصادی در تعیین جهت بازار را برجسته میسازد و نشان میدهد که چشمانداز بورس، همچنان در گرو تحولات سیاسی و دیپلماتیک است.