عصر ایران- خانهی دیدار تلاشی است برای در هم تنیدن فضاهای داخل و خارج ساختمان و ایجاد فرصتی برای تجربه زندگی درونی-بیرونی است. شکستن مرز کلاسیک طراحی ساختمان از اهداف مهم بوده است. این مهم موجب نفوذ حداکثری نور طبیعی به فضای درونی و مماس شدن فضای خارجی – داخلی با یکدیگر است.
ویلای دیدار، در حد فاصل خط ساحلی دریای خزر و جنگلهای دامنههای شمالی رشته کوه البرز واقع گردیده است. این پروژه در زمینی به ابعاد ۱۲×۴۰ متر با کشیدگی شمالی-جنوبی، در منطقهای قرار گرفته است که از دید و منظر منحصر به فردی سود میبرد. از جنوب به کوهها و جنگلهای نوشهر، از شمال (در طبقه آخر بنا) به دریا و از شرق به شالیزارهای برنج دید دارد. همچنین تیپولوژی ساختمانهای منطقه، ویلاهای یک یا دو طبقه با سقف شیروانی و به صورت کلاسیک میباشد.
رویکرد مکمل طراحی؛ ایجاد دید و منظر حداکثری و استفاده از موقعیتهای بصری سایت است. استفاده از فرم های همخوان با بستر پروژه و احترام به محدوده ارتفاعی همسایگیها ما را در دستیابی به پروژهای هموژن با بستر سایت یاری کرد. در این پروژه بر آن بودیم تا با حفظ چارچوب اصلی فرم مسئله چیدمان کارکردهای بنا را با کند و کاو از فرم اصلی پاسخ دهیم. در کنار این تقسیم بندی فضایی، با حرکت در بنا، هر سکانس دید متفاوتی به بخش های دیگر به فرد میدهد؛ و نام خانه وامدارِ این موضوع و مناظر منحصر بفرد پروژه است.
نام پروژه :
خانه دیدار
موقعیت پروژه :
استان مازندران
آدرس پروژه :
مازندران، ۱۳ کیلومتری شرق شهرستان نوشهر
شرکت مشاور :
چلنج استودیو
معمار مسئول :
محسن تاج الدین
تیم طراحی :
حانا خادمی، دلارام دیده وری، مهیار تسلط، مهتا افشار، امین ایزدپناه، سعید مرادیان
گرافیک و پرزانته :
درسا هرندیان، صبا ابراهیم زاده،
تاریخ آغاز پروژه :
1399
تاریخ پایان پروژه :
1400
مساحت زمین ( متر مربع ) :
400
مساحت زیر بنا ( متر مربع ) :
450
تیم اجرایی :
گروه ساختار – بهداد حیدری
تاسیسات الکتریکی :
خانم مهندس مشهدبان
تاسیسات مکانیکی :
مهندس مهرجو
عکاسی پروژه :
استودیو دید
جهان معماری