مدیریت بحران کشور ۱۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه فوری می‌خواهد

خبرگزاری مهر چهارشنبه 31 اردیبهشت 1404 - 22:04
اصفهان ـ رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: سازمان مدیریت بحران کشور در کل استان‌ها ۱۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه فوری می‌خواهد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین ساجدی‌نیا شامگاه چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران استان اصفهان ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات (پاسخ به بحران استان)، بر ضرورت ایجاد یک «مرکز ملی پاسخگویی به بحران» تأکید و اظهار کرد: تشکیل این مرکز برای کشور ضروری است و ایران در مقایسه با برخی کشورهای همسایه، از جمله افغانستان، در این زمینه عقب است و نیاز به سامانه‌های پیشرفته و هماهنگی بین‌دستگاهی دارد.

وی افزود: اهداف مرکز ملی بهبود پاسخگویی به حوادث طبیعی، یکپارچه‌سازی داده‌های دستگاه‌ها، و جلوگیری از سوءاستفاده رسانه‌های معاند است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: اعتبار واقعی مورد نیاز مدیریت بحران در کشور رقمی معادل ۱۶۰ هزار میلیارد تومان به صورت فوری برای اجرای پروژه‌های فنی و زیرساختی است، اما این اعتبار یک دفعه تخصیص پیدا نمی‌کند و هر سال به تعدادی استان‌ها می‌توان اعتبار پرداخت کرد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور تصریح کرد: همچنین توافقاتی با آموزش و پرورش برای گنجاندن مباحث مدیریت بحران در کتاب‌های درسی مقاطع مختلف تحصیلی انجام شده است.

وی با اشاره به عملکرد مثبت در اطلاع‌رسانی بحران‌های اخیر در بندرعباس گفت: پس از این حادثه رسانه‌های خارجی مانند بی‌بی‌سی نیز به کنترل مناسب بحران در ایران اعتراف کرده‌اند.

ساجدی‌نیا گفت: نبود بودجه کافی و توزیع نامناسب اعتبارات استانی نیاز به هماهنگی بیشتر بین وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی دارد.

وی با اشاره به وجود محدودیت‌ها، بیان کرد: امیدواریم با اختصاص اعتبارات هدفمند و اولویت‌بندی پروژه‌ها، ایران به استانداردهای جهانی در مدیریت بحران دست یابد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به، موضوع واگذاری مسئولیت‌های راهنمایی و رانندگی به بخش خصوصی بیان کرد: اگر وضعیت مالی ما بهبود یابد، دیگر نیازی به چنین اقداماتی نخواهد بود، اما در شرایط فعلی، ضرورت دارد تا بخشی از مسئولیت‌ها به نهادهای دیگر واگذار شود.

به گفته وی طی ۱۰ سال گذشته برنامه‌ریزی مناسبی برای مقابله با آفات انجام نشده و خسارات قابل توجهی به باغات وارد شده است.

وی افزود: در حال حاضر، حتی بیمه‌ای برای جبران خسارات کشاورزان در نظر گرفته نشده و نیاز به تخصیص بودجه اضطراری از سوی خزانه دولت وجود دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در بخش دیگری از این جلسه به مسائل زیست‌محیطی از جمله حفاظت از یوزپلنگ‌های ایرانی اشاره کرد و گفت: گفت: حفظ محیط زیست و گونه‌های در خطر انقراض مانند یوزپلنگ ایرانی باید در اولویت باشد، اما این موضوع نباید باعث غفلت از نیازهای فوری مردم شود.

وی با اشاره به، مشکلات کم‌آبی در استان اصفهان بر لزوم برنامه‌ریزی بلندمدت برای مدیریت منابع آبی تاکید و اعلام کرد: جلسات فوری‌تری با حضور وزارت نیرو برای رسیدگی به این بحران تشکیل خواهد شد.

ساجدی‌نیا در ادامه به پیش‌نویس توافق‌نامه‌هایی میان ۳۰ سازمان ذی‌ربط جهت تسهیل اعتبارات و بهبود خدمات‌رسانی در شرایط بحران اشاره کرد و گفت: اجرای این توافق‌نامه‌ها می‌تواند نقش مؤثری در ارتقای مدیریت بحران و کاهش چالش‌های پیش‌رو داشته باشد.

وی در مورد موضوع استفاده از ژنراتورهای سوخته و تأمین انرژی حاصل از ناترازی بیان کرد: تصمیم‌گیری نهایی در این زمینه به جلسات تخصصی حوزه‌های مربوطه، موکول شد تا بر اساس سیاست‌های تعیین‌شده اقدامات لازم انجام پذیرد.

وی همچنین به تشکیل قرارگاه‌های مشترک بین ارتش، سپاه، نیروی هوایی و وزارت دفاع، همراه با همکاری مؤثر فراجا که منجر به ایجاد وفاق و همدلی قابل‌توجهی در سطح میدانی می‌شود اشاره کرد و افزود: این هماهنگی‌ها به ویژه در مدیریت بحران و عملیات‌های اضطراری نقش کلیدی ایفا خواهد کرد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.