تخلف سایت دیوار و سکوت نهاد‌های نظارتی/سود‌های میلیاردی زیر سایه پلت فرم‌های آنلاین

تابناک جمعه 02 خرداد 1404 - 07:09
کلاهبرداری و سودهای هنگفت زیر سایه پلتفرم های آنلاین مانند دیوار و شیپور مدت هاست که دلالان و سودجویان از آن بهره مند شده و با جهت دهی به بازارهای مختلف ازجمله بازار مسکن قیمت اجاره و فروش ملک را بالا برده اند.

چندسالی است که شیوه ای جدید برای عده ای سودجو فراهم شده است که در بستر پلتفرم های فروش آنلاین مانند دیوار، شیپور، ایران فایل و کاشانه اقدام به جهت دهی به قیمت مسکن و تورم های کاذب هستند اما سکوت نهادهای نظارتی نیز مزید بر علت شده تا دلالان همچنان به تخلف خود ادامه دهند. 
 
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، دلالان با ایجاد التهاب در بازار‌هایی مانند مسکن از آب گل‌آلود ماهی صید کرده و از طریق پلتفرم‌هایی که نظارتی بر بستر آنها انجام نمی‌شود اقدام به ثبت آگهی هایی می کنند که به طور ساختگی، قیمت‌ها را بالا برده و از جو ایجاد شده دنبال سود هستند. 
 
شیوه کار این دلالان این گونه است که برای یک واحد مسکونی، تعداد زیادی آگهی فروش یا اجاره در دیوار و شیپور با قیمت‌هایی با فاصله زیاد بارگذاری کرده و  از این راه مالک و موجر را تحت تاثیر قرار می‌دهند که قیمت واحد بالاتر از رقم پیشنهادی است و آنها می‌توانند با قیمت بالاتری ملک را به فروش برسانند یا اجاره بدهند مشروط بر این که مالک یا موجر پورسانت بیشتری به آنها بدهد. 
 
بنابراین دلالان مسکن فقط با مانور آگهی روی یک واحد مسکونی در دیوار ، شپور یا دیگر سایت ها، قیمت آن را نسبت به نرخ مدنظر مالک یا ماجر به شدت بالا برده و موجب تحریک بازار به افزایش قیمت می‌شوند و بازار را بدین شکل جهت دهی می کنند  که بی ارتباط با رشد بی‌رویه قیمت‌های فروش و اجاره ملک نیست. 
 
حساب های جعلی دامنگیر مستاجران 
 
البته قصور این پلتفرم‌ها کمتر از دلالان مسکن نیست چراکه درآمد آنها از ثبت آگهی تامین شده و به دلیل افزایش درآمد خود راه‌های ثبت آگهی را کوتاه کرده و حساسیت‌های آن را به حداقل رسانده اند که همین امر باعث شده تا مردم بیش از پیش به این برنامه‌ها رجوع کرده و از آن برای خرید یا فروش نیاز‌های خود استفاده کنند . 
 
حساب های کاربری ساختگی و شماره های موقتی حربه ای است که دلالان برای انتشار آگهی‌های ساختگی از آن استفاده می کنند و دراین پلتفرم ها به وفور دیده می شود اما از آنجایی که مرجع مستندی برای بررسی قیمت ملک‌های معامله شده در هر منطقه در دسترس همه مردم جامعه وجود ندارد مردم به ناچار آگهی‌های این پلتفرم‌ها را ملاک قیمت گذاری خود قرار می‌دهند و درنهایت منجر به ایجاد قیمت‌های کاذب و یا حباب قیمتی می شود و بسیاری از خریداران و مستأجران را به ارزش و قیمت‌های درست ملک‌ها به تردید می اندازد. 
 
سال‌های گذشته بسیاری از مردم در اعتراض به سایت دیوار به دلیل اختلال در بازار مسکن کارزار‌های مختلفی راه انداخته که درعمل نتیجه ای به همراه نداشت و ازسوی دستگاه های نظارتی به طور جدی پیگیری نشد. البته وزارت راه و شهرسازی در چندین نوبت به مقابله با این دو سایت ( دیوار و شیپور) پرداخت تا جایی که مدتی مسدود شدند اما با راه اندازی سامانه خودنویس تا اندازه ای دوران پادشاهی دلالان و املاکی‌ها و قیمت‌سازی‌های آنها فروکش کرد. 
 
به گزارش تابناک، به نظر می رسد الزام احراز کد پستی و هویت مالک در این پلتفرم‌ها می تواند به کاهش آگهی‌های کاذب و افزایش شفافیت در بازار مسکن کمک کند تا درصورت بروز تخلفات هویت متخلفان شناسایی و قابل پیگیری باشد. 
 

منبع خبر "تابناک" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.