فریبا صادقی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره برگزاری جشن والیبال گفت: با توجه به بازه زمانی محدودی که تا خردادماه در اختیار بود و بهدلیل تقارن این برنامه با مراسم بدرقه تیم ملی، امکان صرف زمان طولانی برای شناسایی و معرفی افراد وجود نداشت. از سوی دیگر، برنامه تیم ملی نیز در اولویت قرار داشت و لازم بود این دو موضوع بهصورت هماهنگ پیش برود. به همین دلیل با توجه به زمان محدودی که در اختیار داشتیم و با توجه به سیاستهای فدراسیون در راستای تشویق و ایجاد انگیزه برای افرادی که تلاش بیشتری میکنند، و همچنین بهواسطه مسئولیتهای اجتماعی فدراسیون در حفظ، نگهداری و ارتقای سطح فنی مربیان، داوران، بازیکنان و سایر اقشار ورزشی، ایجاب میکرد که این اقدام انجام شود.
صادقی اظهار کرد: خوشبختانه تیم کاری فدراسیون در این زمینه تلاشهای شبانهروزی انجام میدهد تا این کار به نحو احسن پیش برود. تعدادی که بهعنوان داور در نظر گرفته شدهاند، به این دلیل انتخاب شدند که در زمان تعیینشده بتوانند گزینههایی را انتخاب کنند که با شاخصهای مطرحشده همخوانی داشته باشند. ممکن است در برخی بخشها در دیدگاههای داوران حاضر در هیئت داوران اختلاف نظر پیش آمده باشد اما خوشبختانه این اختلاف نظر آنقدر شدید نبود که فرآیند را به نتیجه نرساند. در سه جلسه حضوری، با صرف زمان طولانی، رأیگیریهای مکرری انجام شد که نشاندهنده اعمال نظر جمع بود.
وی گفت: شاخصها مشخص هستند و فدراسیون تشخیص داده که آنها را اعلام نکند. ولی برای این برنامه شاخصهای مستند و مکتوبی وجود داشت. جلسه آخر مربوط به جمعبندی کارهای جشن است، اما نهایتاً انتخاب نفرات برتر با رأی مردم انجام میشود. در جلسه روز دوشنبه هفته جاری، درباره افراد بحثی نمیشود، چرا که آنها در چارچوب برنامه جشن معرفی شدهاند. پنج نفری که در هر آیتم مشخص شدهاند، در نهایت با رأی مردم بهعنوان برترینها انتخاب خواهند شد.
وی گفت: امیدوارم مردم در این زمینه توجه لازم را داشته باشند، چرا که انتخاب پنج نفر در هر آیتم، عدد قابلتوجهی است و مردم میتوانند بررسی دقیقی انجام دهند. به نظر من، به جای اینکه مردم دچار سوگیری نسبت به افراد خاص شوند یا از برخی افراد به گونهای حمایت کنند که به نفع والیبال نباشد، بهتر است با دقت و عدالت تصمیمگیری کنند تا این روند در آینده نیز تداوم داشته باشد. نباید اینگونه باشد که فدراسیون دیگر بهسراغ چنین برنامههای فرهنگی نرود، چرا که اجرای این برنامهها در شرایط اقتصادی فعلی هزینهبر است. بنابراین نیاز است مردم بهعنوان داوران واقعی جامعه ورزش، در انتخاب افراد شایسته دقت لازم را داشته باشند و عدالت را رعایت کنند.
صادقی در مورد انتخاب داوران زن گفت: با توجه به اینکه در بخش داوران و مربیان بانوان، جامعه آماری ما نسبت به آقایان بسیار محدودتر است، تصمیم بر آن شد که تغییری در تعداد افراد لحاظ نشود و همچنان تعداد افراد معرفیشده، همان پنج نفر باقی بماند. این اقدام میتواند برای آن قشر از جامعه آماری که در این فرآیند حضور دارند، ایجاد انگیزه کند. البته تفاوتهایی میان افراد وجود داشت. برای مثال، ما هشت داور بینالمللی داریم که از میان آنها، پنج نفر به فهرست نهایی راه یافتهاند. بنابراین نمیتوان گفت آن داورانی که انتخاب نشدهاند، فاصله زیادی با انتخابشدگان داشتند و یا بالعکس.
عضو هیئت داوران گفت: رأیگیری بهگونهای بوده که ممکن است با کمترین تفاوت امتیاز، نتایج حاصل شده باشد. به عنوان مثال، ممکن است نفر پنجم با نفر ششم تنها اختلاف اندکی داشته باشند. این موضوع میتواند برای سایر افراد که در اولویتهای بعدی قرار گرفتهاند، انگیزهای باشد تا در سال آینده خود را به جمع پنج نفر برتر اضافه کنند. توصیه من به افرادی که انتخاب شدهاند و قرار است در انتخاب نهایی نیز حضور داشته باشند، این است که به جای بهرهبرداری تبلیغاتی از این انتخاب، تلاش کنند در مسیر ارتقای والیبال بانوان کشور گام بردارند، چرا که این امر رسالت اصلی ماست و نباید از این موقعیت برای برند شدن و بهرهبرداری شخصی استفاده شود.
صادقی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامههای امسال برای حضور در لیگ بانوان گفت: در حال حاضر نمیتوان درباره افراد صحبت کرد، چرا که سال تازه آغاز شده و معمولاً باشگاهها تا پایان خرداد، بهویژه در بخش بانوان، وضعیت مشخصی ندارند. همانطور که مشاهده میشود، تاکنون هیچ باشگاهی اقدام خاصی انجام نداده است. فقط میدانیم که تیمداری صورت خواهد گرفت، اما اینکه چه نهادی مسئولیت آن را برعهده خواهد گرفت و شرایط به چه صورت خواهد بود، هنوز مشخص نیست.