تابستان امسال 200 هزار معلم کار با هوش مصنوعی را آموزش می بینند / دسترسی معلمان مناطق محروم به تجهیزات نیز فراهم می شود

رکنا یکشنبه 04 خرداد 1404 - 11:06
رکنا: آموزش و پرورش با هدف توانمندسازی معلمان، آموزش داوطلبانه هوش مصنوعی را برای ۲۰۰ هزار معلم به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار آغاز کرده است.
تابستان امسال 200 هزار معلم کار با هوش مصنوعی را آموزش می بینند / دسترسی معلمان مناطق محروم به تجهیزات نیز فراهم می شود

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، کوروش حمیدزاده، دبیر کارگروه هوش مصنوعی در آموزش و پرورش در گفت‌وگو با رکنا اظهار کرد: هدف ما در گام نخست این است که همه معلمان بتوانند به‌صورت مؤثر از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده کنند. با این حال، انتظار اینکه همه معلمان در زمان کوتاه بتوانند به این مهارت‌ها مجهز شوند، واقع‌بینانه نیست. ما تلاش می‌کنیم این جریان را آغاز کنیم و به‌تدریج آن را توسعه دهیم.

وی افزود: در حال حاضر، این رویکرد در فرایند تربیت معلمان و دانشجومعلمان در حال نهادینه شدن است تا زمانی که این افراد وارد سیستم آموزشی می‌شوند، از ابتدا با مفاهیم و کاربردهای هوش مصنوعی آشنا باشند. البته باید بپذیریم که برخی از معلمان، به‌ویژه افرادی که به‌صورت حق‌التدریس فعالیت می‌کنند، ممکن است توانایی یا امکان بهره‌گیری کامل از این ابزارها را نداشته باشند. بنابراین، باید نگاهی واقع‌بینانه به موضوع داشت و در کنار آموزش، انگیزه‌سازی را نیز جدی گرفت. اگر با وجود این تلاش‌ها، گروهی از معلمان وارد این مسیر نشوند، نمی‌توان آنها را مجبور کرد.

دبیر کارگروه هوش مصنوعی در پاسخ به این پرسش که آیا معلمان مناطق محروم نیز شامل این آموزش‌ها می‌شوند، گفت: بله، چرا که این آموزش‌ها به‌صورت غیرحضوری برگزار می‌شوند. همچنین با همکاری وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست‌جمهوری، تمهیداتی اندیشیده شده تا در مناطقی که با کمبود امکانات مواجه هستند، از ظرفیت‌های موجود استفاده شود. آنان وعده داده‌اند تجهیزاتی را برای این مناطق فراهم کنند تا امکان بهره‌مندی از آموزش برای معلمان این نواحی نیز فراهم شود.

حمیدزاده با اشاره به برگزاری این آموزش‌ها در فصل تابستان، اظهار داشت: در راستای جبران کمبود تجهیزات، از دو ظرفیت اصلی بهره می‌گیریم؛ نخست، پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی و دوم، مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد). با توجه به محدودیت منابع، امکان تجهیز همه مدارس وجود ندارد، اما این مراکز می‌توانند به پایگاه‌هایی در سراسر کشور برای ارائه آموزش‌های هوش مصنوعی تبدیل شوند. با حمایت وزارت ارتباطات، این مراکز به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار تجهیز خواهند شد تا بتوانند نقش موثری در آموزش معلمان و دانش‌آموزان ایفا کنند.

وی در پایان گفت: این آموزش‌ها به‌صورت داوطلبانه برای حدود ۲۰۰ هزار معلم برنامه‌ریزی شده‌ است. با هماهنگی وزارت ارتباطات و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، سرفصل‌هایی تدوین شده تا معلمان در سطحی عمومی با مفاهیم هوش مصنوعی آشنا شوند. هدف این است که معلم، هوش مصنوعی را به‌عنوان ابزاری در خدمت فرآیند آموزش و تربیت بشناسد و بتواند از آن به‌صورت کاربردی و مقدماتی بهره ببرد تا در مراحل بعدی، آموزش‌های پیشرفته‌تر ارائه شود.

  • قطع برق 5 ساعته مزارع پرورش ماهی؛ نابودی 500 هزار بچه ماهی و خسارت 12 میلیارد تومانی!

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.