اگر فشار خون دارید حتما این کارها را انجام دهید

بهداشت نیوز یکشنبه 04 خرداد 1404 - 12:27

به گزارش بهداشت نیوز، قنبر نوروززاده اظهار کرد: ۹۱هزار و ۴۴۱ نفر در این استان مبتلا به فشارخون هستند که از این تعداد ۴۴ هزار و ۱۵۶ نفر را آقایان و ۴۷هزار ۲۸۵ نفر را خانم‌ها تشکیل می‌دهند که در چهارمحال و بختیاری میزان شیوع بیماری فشارخون به ۱۵‌.۱ درصد رسیده است.

مدیر پیشگری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در رابطه با علائم فشارخون بیان کرد: سردرد، سرگیجه، تنگی نفس، خستگی، مشکلات بینایی، درد قفسه سینه و نارسایی کلیوی از جمله علائمی هستند که می‌توان به آن اشاره کرد.

وی گفت: فشارخون بالا می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد که به دو دسته کلی عوامل خطر قابل تغییر و عوامل خطر غیرقابل تغییر تقسیم می‌شوند.

وی ادامه داد: رژیم غذایی نامناسب(مصرف زیاد نمک، چربی‌های اشباع و قند)، عدم فعالیت بدنی، چاقی و اضافه وزن، استرس، سیگار کشیدن و مصرف الکل از عوامل خطر قابل تغییر هستند، همچنین سن، ژنتیک، جنسیت و نژاد از جمله عوامل خطر غیرقابل تغییر هستند.

نوروززاده تصریح کرد: مردان در سنین پایین‌تر بیشتر از زنان به فشارخون مبتلا می‌شوند اما پس از یائسگی، خطر در زنان افزایش می‌یابد.

به گفته وی، زنان با مصرف قرص‌های ضدبارداری دچار فشارخون می‌شوند که این افزایش معمولا خفیف است اما در برخی موارد می‌تواند به فشارخون بالا(هایپرتنشن) منجر شود.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: فشارخون بالا یکی از عوامل خطر اصلی برای بروز سکته مغزی است که در سکته مغزی ایسکمیک، فشارخون بالا باعث تنگ شدن عروق خونی و کاهش جریان خون به مغز می‌شود که این وضعیت در نهایت منجر به سکته مغزی ایسکمیک می‌شود.

وی در ادامه افزود: فشارخون بالا یکی از دلایل پارگی عروق خونی در مغز است که این عمل منجر به سکته مغزی هموراژیک می‌شود که این نوع سکته معمولا شدیدتر و خطرناک تر است.

نوروز زاده گفت: فشارخون بالا معمولا با سایر عوامل خطر مانند دیابت، چاقی، کلسترول بالا و سیگار کشیدن همراه است که این عوامل می‌توانند تاثیر مضاعفی بر ریسک سکته مغزی داشته باشند.

وی بیان کرد: فشارخون بالا برای بعضی بیماری‌ها همچون بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، بیماریهای مغزی، بیماری‌های کلیوی، مشکلات بینایی، سندروم متابولیک، مشکلات شناختی زمینه‌ساز و عامل خطر به حساب می‌آیند.

منبع: ایسنا

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.