با مواد غذایی مفید برای تقویت حافظه و تمرکز آشنا شوید

عصر ایران پنج شنبه 15 آبان 1404 - 10:26
مغز انسان به صورت مداوم به مواد غذایی باکیفیت و مناسب نیاز دارد تا بتواند به خوبی عمل کند، نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف بعضی از مواد غذایی به بهبود حافظه و تمرکز کمک می‌کند و از سلول‌های مغز در برابر آسیب محافظت می‌کند.

‌مصرف ماهی‌های چرب، سبزیجات با برگ سبز، آجیل، غلات کامل، تخم‌مرغ، شکلات تلخ، زردچوبه، دانه‌ها و چای سبز به تقویت حافظه و تمرکز کمک می‌کند.

به گزارش ایمنا، مغز انسان به صورت مداوم به مواد غذایی باکیفیت و مناسب نیاز دارد تا بتواند به خوبی عمل کند، نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف بعضی از مواد غذایی به بهبود حافظه و تمرکز کمک می‌کند و از سلول‌های مغز در برابر آسیب محافظت می‌کند. در ادامه به بررسی تعدادی از مواد غذایی مفید برای مغز می‌پردازیم:

ماهی‌های چرب

ماهی‌های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا -۳ است که از اجزای ساختاری مهم سلول‌های مغز به شمار می‌رود. این نوع چربی‌ها از ارتباطات عصبی پشتیبانی می‌کند، باعث کاهش التهاب می‏‌شود و جریان خون در مغز را بهبود می‌بخشد، بنابراین مصرف منظم ماهی‌های چرب به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند.

انواع توت‌ها

انواع توت‌ها مانند توت‌فرنگی و بلوبری سرشار از فلاونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به محافظت از مغز در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب کمک می‌کند. بنابراین مصرف توت‌ها باعث بهبود عملکرد حافظه کمک می‌شود.

سبزیجات با برگ سبز

سبزیجات با برگ سبز مانند اسفناج، کلم بروکلی و کلم پیچ سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین K، فولات و بتاکاروتن است. مصرف منظم این ماده غذایی به کاهش سرعت زوال شناختی و حمایت از سلول‌های سالم مغز کمک می‌کند.

آجیل

آجیل‌ها سرشار از چربی‌های غیراشباع سالم، ویتامین E و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کنند. آجیل‌ها، به ویژه گردو، سرشار از اسیدهای چرب امگا -۳ است که باعث تقویت حافظه می‏‌شود.

غلات کامل

غلات کامل از جمله برنج، گندم، جو دوسر و کینوا انرژی مورد نیاز مغز را تأمین می‏‌کنند و باعث بهبود عملکرد شناختی می‏‌شوند. غلات کامل سرشار از فیبر، ویتامین‌های گروه B و دیگر ریزمغذی‌های مفید برای سلامت مغز است.

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ حاوی کولین است که نقش کلیدی در بهبود حافظه و یادگیری دارد. تخم‌مرغ علاوه بر پروتئین و چربی، سرشار از ویتامین‌های گروه B است که به کاهش التهاب و حمایت از سلامت سلول‌های مغزی کمک می‌کند.

شکلات تلخ

فلاونوئیدها، کافئین و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در شکلات تلخ جریان خون در مغز را افزایش می‌دهد، هوشیاری را ارتقا می‌دهد و باعث بهبود حافظه می‏‌شود.

زردچوبه

زردچوبه سرشار از یک ماده فعال به نام کورکومین است که به بهبود حافظه و خلق‌وخو کمک می‌کند. می‌توانید به منظور بهره بردن از مزایای زردچوبه آن را به شیر، سوپ یا دیگر مواد غذایی اضافه کنید.

دانه‌ها

بعضی از دانه‌ها مانند تخم کدو تنبل، تخمه آفتابگردان، تخم کتان و دانه چیا منابع عالی منیزیم، روی، آهن و مس هستند که برای عملکرد صحیح مغز مناسب هستند.

چای سبز

چای سبز سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که از سلامت مغز محافظت می‌کند، بنابراین توصیه شده است چای سبز را جایگزین چای یا قهوه کنید.

پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.