ورود کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع به موضوع «هوش مصنوعی»

خبرگزاری مهر یکشنبه 04 خرداد 1404 - 13:43
کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام موضوع «هوش مصنوعی» ، ارجاعی از دبیر مجمع تشخیص را با حضور مسئولان مبوطه بررسی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص با توجه به اهمیت هوش مصنوعی و نقشی که در اداره آینده جهان در ابعاد مختلف خواهد داشت، موضوع هوش مصنوعی را در دستور کار قرار داد.

این موضوع در جلسه کمیسیون به ریاست آیت الله اراکی و با حضور مسئولان دستگاه‌های مرتبط شامل: شورایعالی انقلاب فرهنگی- معاونت علمی، فناوری و دانش بنیان ریاست جمهوری- ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این جلسه آقای دکتر مظفر رئیس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه مجمع با مروری بر تأکیدات رهبری معظم در سال ۱۴۰۰ مبنی بر اینکه «من پیشنهاد می‌کنم این مسأله (هوش مصنوعی) مورد تأکید و توجه و تعمیق واقع شود به نحوی که حداقل به ۱۰ کشور اول دنیا برسیم» و همچنین با یادآوری سوابق و مصوبات قانونی مربوط به این موضوع مانند؛ بند «ج» ماده ۶۵ قانون برنامه هفتم، مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی در این زمینه و طرح مطروحه در مجلس شورای اسلامی و مصوبات و تصمیماتی که هیأت وزیران در این زمینه داشته و اینکه موضوع از سوی دبیر مجمع به این کمیسیون ارجاع شده، فرایند طی شده در این موضوع و اقدامات صورت گرفته توسط دستگاه‌های ذیربط بویژه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری را به بحث و تبادل نظر گذاشتند.

سپس معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با بیان سوابق و اقداماتی که صورت گرفته و اقداماتی که می‌بایست در آینده صورت گیرد، توضیحاتی را به جلسه ارائه نمودند و اعضای کمیسیون و نمایندگان دستگاه‌های ذیربط نیز نقطه نظرات خود را مطرح نمودند که خلاصه آن بشرح زیر می‌باشد:

- ضرورت تدوین برنامه‌های میانبر و اولویت‌های ضروری و سرمایه گذاری مناسب برای کاهش فاصله و افزایش رتبه ایران و جبران عقب ماندگی‌های مزمن کشور در این زمینه.

- زمینه سازی و حمایت و پشتیبانی از حضور بخش خصوصی در این زمینه و پرهیز از انحصارگرایی و بروکراسی.

- تقسیم کار ملی بین دستگاه‌های ذیربط و دانشگاه‌ها بر حسب موضوعات مرتبط و واگذاری امور مرتبط به آنها.

- ضرورت تأسیس یک قرارگاه فرادستگاهی برای حمایت، پشتیبانی و ساماندهی این مسأله.

- لزوم آسیب شناسی این تکنولوژی و ضرورت تدوین منشور اخلاقی برای کاهش آسیب‌ها.

- توجه به امنیت این مسأله با توجه به کینه ورزی دشمنان از پیشرفت ایران در اینگونه فناوری‌ها.

- ضرورت برنامه ریزی جدی برای آموزش و توانمندسازی اساتید دانشگاه‌ها برای تولید محتوا و آموزش دانش آموزان و تربیت نیروی انسانی در این زمینه.

- ضرورت همکاری مجلس شورای اسلامی، شورایعالی انقلاب فرهنگی و دولت در تصویب نهایی طرح ملی هوش مصنوعی که در دستور کار مجلس قرار دارد.

ورود کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع به موضوع «هوش مصنوعی»

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.