به گزارش بهداشت نیوز سیدعلیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران، در برنامه تلویزیونی «کشیک سلامت»، به انتقاد از افرادی پرداخت که برنامه پزشکی خانواده را قدیمی و ناکارآمد میدانند. وی با رد این ادعا، تاکید کرد که این نگاه ناشی از تمایل به تقلید از سیاستهای آمریکاست، در حالی که آمریکا با وجود هزینههای سرسامآور، در شاخصهای سلامت رتبه ۲۹ جهان را داراست و نمیتواند الگوی مناسبی برای نظام سلامت ایران باشد.
مرندی در ادامه به سیستم سلامت انگلستان به عنوان یک الگوی غربی موفق اشاره کرد و گفت: «اگر نگاه غربی داریم، چرا به انگلستان و سیستم سلامت این کشور نگاه نمیکنیم که چگونه خدمات میدهد. سیستم سلامت انگلستان به سمت محله محوری پیش رفته و این موضوع نشان میدهد در اجرای برنامه موفق بوده است.» این رویکرد محلهمحور، مشابه اهداف برنامه پزشکی خانواده در ایران است.
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه نباید فریب تجهیزات پزشکی را خورد، افزود: «متأسفانه مردم ما هزینههای زیادی بابت سلامت از جیب میدهند و برای کوچکترین بیماری، از این مطب به آن مطب میروند.» وی تصریح کرد که این رویه فعلی هرچند ممکن است برای پزشک درآمدزا باشد، اما در نهایت به ضرر کشور و نظام سلامت تمام میشود.
سیدعلیرضا مرندی همچنین با ابراز تأسف از کاهش اعتبارات حوزه بهداشت در سالهای اخیر، هشدار داد: «باید شبکه بهداشت را جدی گرفت، در غیر این صورت کشور ورشکسته خواهد شد.» وی بر اهمیت تقویت زیرساختهای بهداشت عمومی و بازنگری در اولویتهای تخصیص بودجه برای جلوگیری از بحرانهای آینده در حوزه سلامت تاکید کرد.
منبع: صدا و سیما