ورود محتاط پول به بورس

دنیای اقتصاد چهارشنبه 07 خرداد 1404 - 12:03
دنیای اقتصاد: داد و ستدهای بورس تهران در روز چهارشنبه با رقابت خریداران و فروشندگان آغاز شده است. در معاملات امروز، برتری نسبی با خریداران سهام است که این موضوع به سبزپوشی نماگرهای سهامی منجر شد. به نظر می‌رسد بازار سهام با عبور از کشمکش‌های اخیر پیرامون واگذاری‌ خودروسازان، تا حدودی متعادل‌تر شده است.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد،  داد و ستدهای بورس تهران در روز چهارشنبه نیز با رشد نماگرهای سهامی آغاز شد و‌ در نیمه اول معاملات، شاخص کل با رشد ۰.۰۸ درصدی همراه شده است.

شاخص کل هم‌وزن نیز ۰.۴۷ درصد بر ارتفاع خود افزوده است و در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با رشد ۰.۳۷ درصدی همراه شده است.

موضوع امیدوارکننده چیست؟ 

همچنین تا لحظه تنظیم این گزارش، ارزش معاملات خرد بازار سهام به ۵ هزار میلیارد تومان رسیده و ۳۷ میلیارد تومان پول حقیقی نیز وارد بازار سهام شده است. قرار داشتن ۵۹ درصد از نمادها در قسمت سبز تابلوی معاملات و ۴۱ درصد دیگر در بخش سرخ آن گویای این نکته است که رقابت بین خریداران و فروشندگان در تابلوی معاملات ادامه‌دار است.

اگر شاخص‌های سهامی بتوانند تا آخر بازار در محدوده سبز باقی بمانند و تراز ورود پول حقیقی نیز مثبت باشد، بازار در پایان معاملات امروز، برای سومین روز متوالی با رشد شاخص‌ها و ورود پول حقیقی همراه خواهد شد.

این موضوع بعد از فشار فروشی که در ابتدای هفته تحت تأثیر ماجرای اطلاعیه‌های ضد نقیض نمادهای خودرویی ایجاد شد،  خبر امیدوارکننده‌ای تلقی می‌شود.

حباب ادامه‌دار اهرمی‌ها

صندوق‌های اهرمی، با حباب منفی معامله می‌شوند و انتقادها نسبت به این موضوع همچنان ادامه‌دار است.

حباب منفی برخی از صندوق‌های اهرمی در معاملات امروز به حوالی ۱۰ درصد رسیده است. صندوق‌های اهرمی، فاقد بازارگردان هستند و همین موضوع، مشکلات این چنینی را برای این صندوق‌ها ایجاد می‌کند.

در شرایط حباب منفی، خود صندوق می‌تواند در جایگاه خریدار قرار بگیرد و با ابطال واحدهای صندوق، قیمت تابلو را به نزدیکی‌های NAV برساند. صندوق‌های اهرمی به منظور جلوگیری از کوچکتر شدن صندوق و تعارض منافعی که در این قضیه وجود دارد، از انجام این کار امتناع می‌کنند و این عامل به تشدید حباب منفی در این صندوق‌ها منتهی شده است.

سناریوهای آتی بازار

بازار سهام بعد از رشد دلگرم‌کننده در ماه نخست امسال که منجر به تزریق ۱۴ همت پول حقیقی به بازار شد، در معاملات دومین ماه سال، با خروج پول حقیقی مواجه شد.

رشد ماه نخست سال به دلیل خوش‌بینی‌ها به آغاز مذاکرات بود و در ادامه، کمرنگ‌شدن احتمال توافق قطعی در کوتاه‌مدت مانع از رشد بازار شد. حال در چنین شرایطی، به نظر می‌رسد که در ادامه سال نیز، بازار به طور کامل مسأله مذاکرات را مورد توجه قرار دهد. اگر اخبار آتی در این حوزه مثبت باشد، این موضوع به تقویت تقاضا در کلیت بازار منتهی خواهد شد و نماگرهای سهامی را رشد خواهد داد.  اگر روند کج‌دار و مریز مذاکرات ادامه‌دار باشد، بازار نیز به نوسان محدود خود ادامه خواهد داد و از سوی دیگر، اگر اخبار منفی از فضای دیپلماسی مخابره شود، بازار با افزایش عرضه همراه خواهد شد.

گزارش کامل معاملات روز چهارشنبه پس از پایان ساعت دادوستدها منتشر می‌شود.

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.