به گزارش خبرگزاری مهر، آزاده صفایی، تیروئید را غدهای کوچک اما حیاتی در بدن برشمرد که نقش بسیار مهمی در تنظیم سوخت و ساز و انرژی بدن ایفا میکند.
به گفته مسئول برنامه غربالگری نوزادان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این غده با تولید هورمونهای تیروئید به تنظیم بسیاری از عملکردها از جمله متابولیسم بدن، تنظیم سرعت ضربان قلب، تنظیم دمای بدن و رشد و نمو کمک میکند.
صفایی، سلامت غده تیروئید را در طبیعی بودن ضریب هوشی و رشد و نمو نوزادان و کودکان بسیار مهم برشمرد و به شیوع بیماری کم کاری تیروئید نوزادان در کشور اشاره کرد.
وی، غربالگری نوزادان در سه تا پنج روز پس از تولد را تنها راه تشخیص زودرس بیماری کم کاری تیروئید عنوان کرد که از طریق نمونهگیری چند قطره خون از پاشنه پای نوزاد انجام میشود.
به گفته صفایی، تشخیص زودهنگام و درمان به موقع بیماری کم کاری تیروئید نوزادان از بروز عوارض جبران ناپذیر نظیر کاهش شنوایی، کوتاه قدی، افت تحصیلی و عقب ماندگی ذهنی جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه درمان نوزادان مبتلا به کم کاری تیروئید با مصرف منظم دارو به راحتی امکانپذیر است به والدین توصیه کرد حتماً در روزهای سه تا پنج بعد از تولد فرزند خود با مراجعه به نزدیکترین مرکز غربالگری از سلامت نوزاد خود اطمینان یابند.
به گفته صفایی، ۸۰ مرکز خدمات جامع سلامت در محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آماده ارائه خدمات غربالگری نوزادان هستند.
بر اساس این گزارش، سال گذشته در واحدهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، برای ۵۱ هزار و ۷۱۹ نوزاد آزمایشهای غربالگری کم کاری تیروئید سه تا پنج روزگی انجام شد.