به گزارش رکنا، مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی رکنا درباره طرح حذف کارتهای سوخت و اجرای آزمایشی آن در تهران توضیحاتی ارائه داد.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان با اشاره به مصوبه بودجه ۱۴۰۴ مبنی بر انتقال سهمیه بنزین از کارت سوخت به کارت بانکی، گفت: بررسی امکانسنجی و تهیه طرح بر عهده دولت گذاشته شده است. دولت در حال بررسی طرحهای مختلف با همکاری شرکت پالایش و پخش، بانک مرکزی و سایر نهادهاست اما هنوز هیچ طرحی که مورد توافق همه دستگاهها باشد و از نظر امنیتی، ایمنی و تسهیل امور مردم تأیید شده باشد، ارائه نشده است.
نخعی با بیان اینکه "هنوز مشخص نیست این طرح تا چه حد میتواند به کاهش قاچاق سوخت یا تسهیل سوختگیری مردم کمک کند" افزود: من منتقد این طرح هستم، زیرا معتقدم هرگونه جایگزینی باید مزایای شفاف و روشنی داشته باشد. سیستم فعلی هوشمند سوخت که حدود ۱۸ سال است فعال است، زیرساختهای قوی دارد و هزینههای زیادی برای استقرار آن شده است. برای جایگزینی آن باید استدلالهای محکمی وجود داشته باشد.
وی به تفاوت سیستم فعلی با طرح پیشنهادی اشاره کرد و گفت: سامانه کنونی به صورت آفلاین کار میکند و مشکلات اینترنت روی آن تأثیری ندارد اما استفاده از کارت بانکی نیازمند سیستم آنلاین است. با توجه به اختلالات مکرر اینترنت در کشور، این طرح ممکن است باعث سرگردانی و نارضایتی مردم شود. حتی بانک مرکزی به دنبال حذف کارتهای بانکی به دلیل مشکلات امنیتی است. چگونه میتوان یک سامانه جایگزین کرد که خودش تحت سوال است؟
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه درباره اجرای پایلوت این طرح در تهران گفت: اجرای آزمایشی این طرح نیاز به مجوز مجلس ندارد. در این طرح، از کارت بانکی بیشتر برای احراز هویت استفاده میشود اما هنوز در مرحله پایلوت است و به تأیید نهایی نرسیده است.
نخعی تأکید کرد: بهروزرسانی و نوسازی سیستم فعلی یک ضرورت است و دولت باید در این زمینه اقدام کند اما جایگزینی کامل آن نیازمند توجیهات قوی است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر انگیزههای اقتصادی پشت این طرح گفت: هنوز برای قضاوت زود است.