به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، احمد اسماعیل زاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: این کتابچه برای اولین بار در کشور با محتوای بسیار ساده و در عین حال کاربردی در دانشگاههای علوم پزشکی و سطح خانوار انتشار یافته است و امید است با فرهنگ سازی و توسعه آگاهی در خصوص کاهش و کنترل دورریز مواد غذایی گامی مهم در این مسیر برداریم.
اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: در سراسر جهان، تقریباً یک سوم از مواد غذایی تولید شده برای مصارف انسانی از دست رفته یا دور ریخته میشود که معادل حجم کلی ۱.۳ میلیارد تن در سال است. این هدررفت نه تنها باعث اتلاف منابع طبیعی، آب و انرژی میشود، بلکه تأثیرات منفی زیادی بر محیط زیست و تغییرات اقلیمی دارد، اگر این ضایعات در سطح خانوار باشد، سهم زیادی در مصرف بیمورد انرژی و انتشار گازهای گلخانهای دارد. بنابراین، کاهش هدر رفت غذا یک مسئولیت مشترک است که نیازمند همکاری خانوادهها، دولتها و سازمانهاست.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: با رعایت چند نکته ساده در برنامهریزی غذایی، خرید هوشمندانه و متناسب با نیاز مواد غذایی، نگهداری صحیح و پخت به اندازه نیاز، مدیریت باقی ماندههای غذایی و بازیافت و توزیع مجدد مواد غذایی باقی مانده، میتوانیم علاوه بر صرفه جویی در هزینهها، اتلاف مواد غذایی را در سطح خانوار کاهش داده و در بلندمدت اثرات زیستمحیطی را کم کنیم.
وی با بیان اینکه هر فرد و خانواده نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی و آیندهای پایدار دارد، افزود: با آگاهی و تلاش مشترک، میتوانیم گامی مؤثر در این مسیر برداریم.
اسماعیل زاده تاکید کرد: نظر به اهمیت دورریز موادغذایی در کشور، از سال جاری، از کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز جامع خدمات سلامت کل کشور خواسته شده است تا آموزشهای لازم به خانوارها در مورد راهکارهای کاهش ضایعات غذایی در منزل را مبتنی بر آنچه در این کتابچه آمده است، انجام دهند. به علاوه، این دفتر از سال ۱۴۰۴، مراسم مربوط به روز جهانی کاهش ضایعات غذایی را برگزار خواهد کرد تا این موضوع مهم در کشور برجسته شده و دستگاههای مختلف اقدامات خود را در این زمینه انجام دهند.