به گزارش بهداشت نیوز دکتر فریبرز ایمانی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، با اشاره به اهمیت رعایت اصول بهداشتی در تهیه و مصرف گوشت قربانی، از شهروندان خواست تا دام زنده را صرفاً از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کنند. وی تاکید کرد: "توصیه اکید ما پرهیز از خرید دام زنده و یا گوشتهایی است که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند؛ این امر برای حفظ بهداشت گوشت و سلامت جامعه ضروری است."
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ذبح دام باید الزاماً در کشتارگاههای تحت نظارت شبکه دامپزشکی صورت گیرد، افزود: "به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید. این اقدام علاوه بر مخاطرات بهداشتی، میتواند منجر به گسترش بیماریهای دامی مشترک بین انسان و دام شود." وی همچنین بر لزوم استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب توسط ذابحین و ضدعفونی ابزار پس از ذبح و دفع بهداشتی خونابه تاکید کرد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه یادآور شد: "از ذبح و مصرف دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، جداً خودداری کنید. گوشت دام ذبح شده باید پیش از مصرف، حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری شود تا فرآیند جمود نعشی و اسیدی شدن در آن کامل گردد؛ این اقدام در از بین بردن عوامل بیماریزا بسیار موثر است."
به گفته ایمانی، جگر و سایر امعا و احشای دام نیز باید پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای ۴ درجه سانتیگراد مصرف شوند. وی افزود: "افرادی که گوشت را خرد میکنند، بهویژه زنان خانهدار، حتماً از دستکش استفاده کنند و از مصرف گوشت و جگر نیمپز که میتواند ناقل بیماریهایی نظیر تب کریمه کنگو باشد، اجتناب ورزند."
دکتر ایمانی در پایان با هشدار نسبت به دستکاری، کندن و له کردن کنههای موجود بر روی بدن دام، از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیربهداشتی دام در سطح شهر، مراتب را به سامانه ملی پاسخگویی ۱۹۰ وزارت بهداشت گزارش دهند تا با متخلفان برخورد قانونی صورت گیرد و سلامت شهروندان حفظ شود.
منبع: وبدا