دام را از مراکز مجاز خریداری کنید/ نکات بهداشتی در عید قربان

الف جمعه 16 خرداد 1404 - 12:48
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر لزوم خریداری دام زنده از مراکز تحت نظارت سازمان دامپزشکی، به ارائه توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام در عید سعید قربان پرداخت.

فربد عبادی‌ فرد آذر در گفت‌وگو با تسنیم با تأکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی برای ذبح دام‌ها در عید سعید قربان اظهار کرد: برخی از بیماری‌ها بین انسان و دام مشترک هستند و اگر فردی به یکی از این بیماری‌ها مبتلا شود، تشخیص آن زمان‌بر، پراسترس و پیچیده است بنابراین به مردم توصیه می‌کنیم که تا حد امکان از تماس مستقیم با دام و خرید دام زنده خارج از میادین مجاز عرضه دام، پرهیز کند.

وی افزود: اکیداً توصیه می‌کنیم که مردم دام را به‌طور مستقیم تهیه نکنند و به میادین عرضه دام که تحت نظارت دامپزشک عمل می‌کنند، مراجعه و دام زنده را از این مراکز خریداری کنند زیرا دام‌ها در آنجا معاینه شده و به‌صورت اصولی ذبح می‌شوند و گوشت آن‌ها به مردم تحویل داده می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: وقتی فرد دام را از مراکز دیگر خریداری و وارد منزل می‌کند، مسائلی مثل ریختن خون در محیط، دفع پوست و آلودگی محیطی پیش می‌آید و موازین بهداشت محیط رعایت نمی‌شود بنابراین بهتر است از مراکزی که تحت نظارت شهرداری و سازمان‌های دامپزشکی هستند برای خرید دام استفاده شود. برخی مراکز ذبح قربانی زیر نظر بهزیستی هم هستند که می‌توان نذورات را نیز به آن‌ها اهدا کرد.

 عبادی فرد با بیان این که ذبح دام بهتر است در مقابل چشم کودکان انجام نشود، گفت: خرید دام از مراکز مجاز و زیر نظر دامپزشکی، این امکان را فراهم می‌سازد که فرآیند ذبح به‌صورت کاملاً اصولی، بهداشتی و به دور از دید کودکان، انجام پذیرد.

وی با هشدار نسبت به این که خطر ابتلا به تب کریمه کنگو در ذبح‌های سنتی وجود دارد، گفت: عامل تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو نوعی کنه است که باعث آلودگی دام و انتقال بیماری به انسان می‌شود بنابراین لازم است که دام‌ها قبل از ذبح تحت معاینه دامپزشک قرار بگیرند. این معاینات در بازار آزاد و مراکزی که تأییدیه ندارند انجام نمی‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که قطعه قطعه کردن گوشت گرمی که خارج از میادین مجاز خریداری شده، ممکن است خطر ابتلا به تب کریمه کنگو را افزایش دهد، بیان کرد: برای پیشگیری از انتقال آلودگی‌ها، گوشت تازه باید تا 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری شود.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.