به گزارش رکنا، برخی مواد غذایی هستند که کارشناسان حوزه سلامت دستگاه گوارش بهطور معمول از مصرف آنها خودداری میکنند.
ممکن است مصرف محدود این خوراکیها تأثیر خاصی بر زندگی شما نداشته باشد، اما متخصصان این حوزه عموماً از آنها دوری میکنند. در ادامه لیست این مواد غذایی را بررسی خواهیم کرد:
مصرف گوشت قرمز فرآوریشده میتواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و ایجاد پولیپهای روده را افزایش دهد. این نوع گوشت اغلب دارای چربیهای اشباع بسیاری است. افرادی که روزانه بیش از ۱۰۰ گرم از این نوع گوشت مصرف میکنند، در معرض خطر بیشتری قرار دارند. همچنین، مصرف بیش از چهار بار در هفته ممکن است تا ۲۰ درصد خطر سرطان روده بزرگ را افزایش دهد.
مطالعات علمی بیان کردهاند که روغن سرخکردنی تأثیرات منفی بر میکروبیوم روده دارد و میتواند عامل پیشرفت آترواسکلروز شود. این بیماری ناشی از تجمع چربی و مواد زائد در دیواره رگها است و ممکن است در بلندمدت منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود.
به گزارش دویچه وله، اگر نوشابههای شیرین یا نوشیدنیهای گازدار جزو عادات روزانه شما هستند، بهتر است هر چه زودتر به فکر تغییر این عادت باشید. زیرا این نوشیدنیها با بیماریهای مزمن مانند دیابت و بیماریهای قلبی مرتبط هستند. علاوه بر این، مصرف این نوع نوشیدنیها ممکن است باعث مشکلات گوارشی مثل نفخ و رفلاکس شود، خصوصاً زمانی که گازدار و کافئیندار باشند.
تحقیقاتی نشان دادهاند که استفاده زیاد از غلات تصفیهشده مانند نان سفید همراه با گوشت قرمز میتواند خطر ابتلا به دیورتیکولیت را افزایش دهد. این بیماری موجب التهاب کیسههای کوچک در دیواره روده میشود. علاوه بر آسیب به سلامت روده، این رژیم غذایی میتواند احتمال دیابت، بیماریهای قلبی و سرطان بهویژه سرطان روده بزرگ را بالا ببرد.