گوشت غاز یکی از منابع پروتئینی غنی و سالم برای بدن است ، انرژی حاصل از مصرف گوشت غاز در بدن به بهود گردش خون و افزایش آهن در بدن کمک کرده و یک ماده غذای انرژی زا محسوب می شود . مصرف گوشت غاز بدون پوست یک ماده غذایی فوق العاده برای ورزشکاران و رژیم های کاهش وزن است.
مصرف سوپ گوشت غاز به کاهش سرفه و درمان سرماخوردگی و تنگی نفس کمک میکند.
از آنجایی که گوشت غاز چربی کمی دارد و حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع به خصوص اسید لینولئیک است از قدیم در طب چینی برای درمان بیماری ها استفاده می شده است.
از دیدگاه طب سنتی طبع گوشت غاز ، گرم و خشک است .
مصلح گوشت غاز : آب انار ، زیره ، دارچین ، فلفل ، زنجبیل
گوشت غاز بدون پوست شاید طعم خوبی نداشده باشد ولی یک ماده غذایی بسیار غنی از پروتئین ، مواد معدنی و طیف گسترده ای از ویتامین ها است.
گوشت غاز منبع بسیار مناسبی برای ویتامین های گروه ب به خصوص ویتامین ب 6 است و یک وعده گوشت غاز بدون پوست می تواند 32 درصد از ویتامین های ضروری مورد نیاز روزانه بدن را تامین کنید. ویتامین ب 6 در اغلب عملکرد های بدن نقش بسزایی ایفا می کند و نقش مهمی در متابولیسم پروتئین دارد.
گوشت غاز سرشار از مواد معدنی به خصوص مس ، فسفر ، آهن ، روی و سلنیوم است که باعث بهبود عملکرد کلی بدن می شود. گوشت غاز غلیظ ترین منبع سلنیوم برای بدن است ، این ماده معدنی به بهبود کارکرد اغلب آنتی اکسیدان ها در بدن کمک می کند.
مصرف گوشت غاز برای کنترل دیابت و رماتیسم مفید ست و برای تقویت نیروی ریه و طحال استفاده می شود. مصرف گوشت غاز می تواند به درمان بیماری های مزمن از جمله برونشیت ، نفریت و آسم کمک کند.
مهم ترین ماده سازنده ساختار عضلات ، پروتئین است . عضلات برای حفظ تعادل و رشد نیاز به پروتئین دارند. گوشت غاز سرشار از پروتئین سالم برای رشد و تقویت عضلات است .
عناصر مهمی که برای حفظ سلامت استخوان ها و دندان ها ضروری هستند ، فسفر و کلسیم است. این عناصر از ابتلا به پوکس استخوان جلوگیری کرده و به سلامت قلب کمک میکنند. گوشت غاز سرشار از فسفر و کلسیم استکه به سلامت و تقویت دندان ها ، استخوان ها و قلب کمک میکند.
یکی از عناصر مهم موجود در گوشت غاز آهن و اسید فولیک است. آهن به عنوان حامل اکسیژن در بدن عمل میکند و به تنفس سلولی کمک می کند و وجود آن برای بدن ضروری است. کمبود آهن در بدن باعث ایجاد کم خونی فقر آهن خواهد شد که عوارض سلامتی زیادی در بلند مدت بر بدن خواهد گذاشت.
ویتامین ب 5 موجود در گوشت غاز برای حفظ سلامت پوست ضروری است و از پیری زودرس و لکه های پوستی و ایجاد چین و چروک زودرس پیشگیری میکند.
بر اساس مطالعات انجام شده وجود ویتامین ب 5 برای رنگدانه های مو اهمیت زیادی داشته و از سفید شدن زودرس مو پیشگیری میکند.
گوشت غاز سرشار از مس است که بر اساس مطالعات باعث کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب بدن می شود و از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند تصلب شرائین ، سکته قلبی و سکته مغزی پیشگیری می کند.
ساختار روغن گوشت غاز مشابه روغن زیتون است که برای سلامت قلب مفید است و به بهبود عملکرد قلب کمک میکند.
ویتامین ب 6 موجود در گوشت غاز برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است و به بدن در مقابله با عفونت کمک می کند ، در صورتی که ویتامین ب 6 به اندازه کافی به فردی نرسد ، بدنش نمی تواند در برابر عفونت ها دوام بیاورد.
ریبوفلاوین موجود در گوشت غاز نقش اساسی در ترمیم بافت ها و بهبود سریعتر جراحت ها و زخم ها دارد . مقدار کافی ریبوفلاوین باعث می شود که زخم ها خیلی سریعتر ترمیم و درمان شوند.
براساس تحقیقات انجام شده ویتامین ب 6 و روی بر عملکرد ذهنی تاثیر مثبت گذاشته و باعث تقویت عملکرد انتقال دهنده های عصبی می شود.
وجود ویتامین ب 3 در گوشت غاز باعث بهبود عملکرد طبیعی دستگاه گوارش ، اعصاب ، تقویت اشتهای سالم و درخشندگی پوست می شود.
ویتامین بی 12 به رهایی سریعتر بدن از شعف و خستگی کمک میکند. مصرف به اندازه ویتامین ب 12 برای بهبود استقامت کلی بدن ضروری است به خصوص اگر کار سنگین یا ورزش های سنگین انجام می دهید.
ایمونوگلوبین موجود در گوشت غاز فعالیت ضد سرطانی دارد و باعث تقویت ایمنی هومورال و تولید آنتی بادی در خون می شود که به درمان سرطان کمک می کند.
از آنجایی که ضعف عملکرد سیستم ایمنی بدن با تشکیل تومور در ارتباط است میتواند گفت تقویت سیستم ایمنی باعث پیشگیری از فعالیت های سرطانی در بدن می شود.
مصرف سوپ گوشت غاز برای درمان سرماخوردگی و کاهش عطسه و سرفه و تنگی نفس مفید است. مصرف گوشت قارچ برای پیشگیری و بهبود بیماری های دستگاه تنفس از جمله آسم ، برونشیت مزمن ، تنگی نفس ، سل ریوی ، ذات الریه ، نفریت ، آمفیزیم مفید است.
گوشت غاز مزاجی گرم دارد و زیاده روی در مصرف آن برای افراد گرم مزاج توصیه نمی شود .
گوشت غاز دیرهضم است و بنابراین نباید به کودکان خورانده شود.
افرادی که معده حساسی دارند بهتر است گوشت غاز مصرف نکنند.
برخی افراد بعد از مصرف گوشت غاز ممکن است با علایمی از جمله برادیکاردی ، رنگ پریدگی ، افت فشا رخون ، سرفه ، آنژیوادم ، التهاب ملتحمه یا ورم روده روبرو شوند.
گوشت غاز جزو گوشت های قرمز محسوب می شود و مصرف بیش از اندازه ان میتواند منجر به بیماری های قلبی عروقی شود.
- گوشت غاز نسبتا تیره است.
- هر چه غاز سن کمتری داشته باشد گوشتش لطیف تر است.
- هنگام خرید گوشت غاز توجه کنید که پوستش کبودی نداشته باشد و خشک و یکنواخت باشد.
- چربی اطراف گوشت غاز حالت شفاف دارد.
- گوشت غاز را می توانید با مانند سایر گوشت ها در تهیه آبگوشت ، سوپ و خورش استفاده کنید یا این که به صورت سرخ شده و کبابی مصرف نمایید.
- گوشت غاز را میتوانید 2 – 3 ماه در فریزر نگهداری کنید ولی نگهداری طولانی مدت گوشت باعث کاهش کیفیت و مزه آن می شد به همین دلیل توصیه می شود گوشت را به صورت تازه مصرف نمایید.
مقدار پروتئین گوشت غاز از گوشت مرغ و گوشت گاو بیشتر است.
هر 100 گرم گوشت غاز بدون چربی 161 کالری دارد. ارزش غذایی هر 100 گرم گوشت غاز با پوست عبارت است از :
کالری | 294 |
چربی کل | 21 گرم |
کلسترول | 97 میلی گرم |
سدیم | 72 میلی گرم |
پتاسیم | 310 میلی گرم |
پروتئین | 25 گرم |
کلسیم | 1 ٪ مقدار مورد نیاز روزانه |
ویتامین B12 | 43 ٪ مقدار مورد نیاز روزانه |
آهن | 10 ٪ |
منیزیم | 5 ٪ |
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته