محمدعلی اله دادی در گفتگو با خبرنگار مهر، با نگاهی تحلیلی به وضعیت کلان سازمان بهزیستی در افق ۱۴۰۴ و مروری بر عملکرد دو دهه گذشته، اظهار کرد: روند رو به افزایش آسیبهای اجتماعی، رشد جمعیت هدف و برخی شاخصهای کلان دیگر، نشاندهنده چالشهای ساختاری در حوزه سیاستگذاری و اجرای برنامههاست.
وی ریشه بسیاری از مسائل کنونی در حوزه اجتماعی را توسعه نامتوازن دانست و تصریح کرد: هنگامی که برنامههای توسعه صرفاً در عرصههای اقتصادی و عمرانی متمرکز میشود و از مؤلفههای فرهنگی، اجتماعی، اقلیمی و سیاسی غفلت میشود، نتیجهای جز تضعیف نهادهای اجتماعی و افزایش ناهنجاریها در پی نخواهد داشت.
اله دادی، رویکردهای سازمان بهزیستی را در دو سطح عام و خاص تشریح کرد و افزود: در سطح عام، اقدامات پیشگیرانه و آگاهسازی عمومی باید تقویت شود و در سطح خاص نیز خدمات تخصصی باید بهگونهای طراحی شود که گروههای آسیبپذیر همانند معلولان، سالمندان، زنان سرپرست خانوار و کودکان کار، مسیر توانمندسازی را طی کرده و دوباره به بستر خانواده و جامعه بازگردند.
سرپرست اداره کل بهزیستی استان مرکزی با اشاره به ۱۲ بند انتظارات ابلاغی ریاست سازمان بهزیستی کشور، بر لزوم تدوین برنامههای عملیاتی بر اساس این محورهای کلیدی تأکید و گفت: بخشی از این انتظارات دارای شاخصهای کمی مشخص و بخشی دیگر نیازمند بومیسازی و انطباق با ظرفیتهای استانی است.
الهدادی تاکید کرد: طراحی و انعقاد تفاهمنامههای عملکردی با معاونان و رؤسای بهزیستی شهرستانها در دستور کار قرار گرفته است که این تفاهمنامهها در راستای قانون مدیریت خدمات کشوری تنظیم شده و شامل انتظارات تخصصی و عمومی هر حوزه است ضمن اینکه، پیادهسازی این الگو در سطوح پایینتر نیز میتواند موجب تقویت زنجیره پاسخگویی و ارتقا عملکرد در تمامی سطوح سازمان شود.
وی بیان کرد: ضروری است فعالیتهایی در سازمان طراحی و اجرا شود که دارای اثرگذاری بلندمدت باشد و در حافظه نهادی بهزیستی بهعنوان تجربه موفق ثبت شود.
سرپرست اداره کل بهزیستی استان مرکزی با تأکید بر لزوم نگاه تخصصی به تمامی واحدهای تابعه از جمله مشارکتهای مردمی و رفاه، بر حمایت از ایدهها و پژوهشهای کارشناسان افزود: پیشنهادها و طرحهای اثربخش کارشناسی از طریق کمیتههای علمی بررسی شده و در صورت تأیید، مورد حمایت مادی و معنوی سازمان قرار خواهند گرفت.