آرایش جنگی در حوزه‌ های اقتصادی

همشهری آنلاین دوشنبه 02 تیر 1404 - 15:54
برای همراهی با مردم و تسهیل امور، در بسیاری از حوزه های اقتصادی اعم از بیمه، بازار، سرمایه گذاری و ... سیاست‌ها متناسب با شرایط خاص جنگی تغییر کرده است.

به گزارش همشهری آنلاین، در شرایط خاص ناشی از تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان، سیاست‌گذاری در بسیاری از حوزه های اقتصادی، آرایش جنگی گرفته و در حال متناسب‌سازی با شرایط خاص فعلی است.

بهزاد باباخانی، قائم‌مقام صندوق بیمه کشاورزی گفت: با توجه به شرایط ویژه کشور و به‌منظور کاهش دغدغه‌های کشاورزان و مشارکت در همدلی ملی، مهلت پرداخت اقساط بیمه‌نامه‌های کشاورزان یک ماه تمدید شد.

او با اشاره به شرایط خاص ناشی از تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی افزود: از سوی صندوق بیمه کشاورزی، پرداخت اقساط بیمه‌نامه‌های کشاورزی به مدت یک ماه به تعویق خواهد افتاد.

قائم‌مقام صندوق بیمه کشاورزی تصریح کرد: فعالیت‌های بیمه‌ای از طریق نمایندگی‌ها، کارگزاران، ارزیابان و ناظرین، با رعایت دستورالعمل‌های اعلام شده از سوی مقامات استانی، بدون وقفه ادامه خواهد داشت.

زمان شروع معاملات سهام روی میز سازمان بورس

حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس گفت: تصمیم نهایی درباره ادامه توقف یا ازسرگیری معاملات بازار سهام در عصر امروز یکشنبه یکم تیر ماه ۱۴۰۴ بررسی و نتایج این تصمیم‌گیری از مجاری رسمی اعلام خواهد شد.

در پی حمله رژیم صهیونیستی به میهن عزیزمان ایران و آغاز یک جنگ تحمیلی دیگر، بازار سرمایه کشور نیز تحت تأثیر این رویداد قرار گرفت و معاملات بورس از هفته گذشته (از یکشنبه ۲۵ خرداد ماه) متوقف شد. این تصمیم به‌منظور حفظ آرامش و ثبات بازار، و فراهم کردن فرصت برای تحلیل و تصمیم‌گیری سهام‌داران اتخاذ شد.

با این حال در آغاز هفته جاری، معاملات اوراق مالی دولتی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت از روز شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴، به صورت محدود و در ساعات ۹ تا ۱۱ صبح، با صدور اطلاعیه‌ای توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، مجدداً از سر گرفته شد.

حجت‌اله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده است که طبق برنامه‌ریزی قبلی، تصمیم نهایی درباره ادامه توقف یا ازسرگیری معاملات بازار سهام در عصر امروز یکشنبه یکم تیر ماه ۱۴۰۴ در جلسه‌ای بررسی خواهد شد و نتایج این تصمیم‌گیری از مجاری رسمی به اطلاع عموم خواهد رسید.

همه مرزها برای واردات فعال هستند

احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران گفت: واردات و فرآیند ترخیص کالاهای مورد نیاز کشور بدون وقفه در حال انجام است.

رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران با بیان اینکه همه مرزها برای واردات باز و فعال هستند، گفت: فرآیند ترخیص کالا از بنادر و گمرکات در سراسر کشور نیز بی‌وقفه انجام می‌شود.

وی از پیگیری کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران به‌منظور تسریع در ترخیص مواد اولیه مورد نیاز صنعت غذا خبر داد و افزود: همه کالاهای مورد نیاز صنایع بدون مشکل در حال تأمین است.

سوخت رایگان در ۵۰۰ جایگاه سی ان جی

محسن جوهری، رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی CNG، از عرضه سوخت سی ان جی رایگاه در ۵۰۰ جایگاه سی ان جی در سطح کشور خبر داد.

رئیس هیئت‌مدیره انجمن صنفی CNG، اعلام کرد: در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از ۲۵۰۰ جایگاه عرضه CNG در کشور، یعنی حدود ۵۰۰ جایگاه، به پویش توزیع رایگان سوخت CNG پیوسته‌اند. این طرح با همکاری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در استان‌هایی مانند اصفهان، زنجان و قزوین آغاز شده و انتظار می‌رود تعداد جایگاه‌های مشارکت‌کننده در روزهای آینده افزایش یابد.

محسن جوهری اظهار کرد: این پویش با هدف کاهش صف‌های طولانی در پمپ‌بنزین‌ها و تشویق دارندگان خودروهای دوگانه‌سوز به استفاده از CNG راه‌اندازی شده است. وی افزود: «زیرساخت صنعت CNG با هدف متنوع‌سازی سبد سوخت کشور ایجاد شده و این سوخت ملی در زمان بحران‌ها همیشه به کمک مدیریت مصرف بنزین آمده است.» با این حال، بی‌توجهی به این صنعت در سال‌های اخیر باعث کاهش سهم CNG در سبد سوخت خودروها به کمتر از ۲۰ درصد شده است.

هیچ کمبودی در کالاهای اساسی نداریم

حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران با تأکید بر وفور کالاهای اساسی در کشور، از مردم خواست به شایعات فضای مجازی توجه نکرده و از خرید بیش از نیاز خودداری کنند.

رئیس اتاق اصناف تهران با تأکید بر اینکه در حوزه اقتصاد، کسب‌وکار و تأمین کالای اساسی هیچ‌گونه کمبودی وجود ندارد، اظهار کرد: فقط باید مدیریت کنیم، چراکه به هر حال ممکن است بعضی افراد درباره برخی کالاهای اساسی نگران باشند.

وی برخی نگرانی‌ها را ناشی از فضاسازی دشمنان در شبکه‌های مجازی دانست و افزود: بعضی از القائات از سوی دشمنان به مردم منتقل می‌شود، اما واقعیت این است که انبارهای ما مملو از کالاهای اساسی است. چه بحث نان و چه سایر کالاها، همه این موارد از سوی دولت رصد و تأمین می‌شود. بنابراین هیچ جای نگرانی نیست.

افزایش ۵۳ درصدی واردات کالاهای اساسی

وزیر اقتصاد از رشد ۵۳ درصدی واردات کالاهای اساسی در هفته گذشته خبر داد و گفت: تلاش شبانه‌روزی گمرک منجر به ترخیص ۹۸۰ هزار تن کالا شد.

سید علی مدنی‌زاده اظهار کرد: با اتخاذ تدابیر ویژه و هماهنگی‌های بین دستگاهی، حجم واردات کالاهای اساسی در هفته ۲۴ تا ۳۰ خرداد به ۹۸۰ هزار تن رسیده که نسبت به هفته قبل از آن ۵۳ درصد رشد نشان می‌دهد.

وزیر اقتصاد با اشاره به آمار هفته ۱۷ تا ۲۳ خرداد که میزان ترخیص کالاهای اساسی ۶۳۹ هزار تن ثبت شده بود، این افزایش را نشانه اثربخشی سیاست‌های اتخاذ شده دانست.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.