پدافند غیرعامل؛ هشداری که جنگ به ما داد

مشرق نیوز چهارشنبه 04 تیر 1404 - 04:28
نبرد ۱۲ روزه ناشی از تجاور رژیم صهیونیستی به ایران این مساله را گوشزد کرد که باید اجرای پدافند غیرعامل در زمینه‌هایی همچون افزایش تاب‌آوری ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری، الزام پیمانکاران به ارتقای ضریب ایمنی در مواردی همچون احداث پناهگاه و پیشگیری از مخاطرات طبیعی مثل آتش‌سوزی، سیل و زلزله را جدی بگیریم.

به گزارش ایسنا، تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران با وجود مقاومت جانانه نیروهای مسلح و مردم سرافراز ایران با شکست مواجه شد و دشمن را مجبور به آتش‌بس کرد. با این حال این جنگ به ما گوشزد کرد که باید علاوه بر تقویت بنیه دفاعی کشور، پدافند غیرعامل را در سطوح مختلف بیش از پیش جدی بگیریم. پدافند غیرعامل نقش کلیدی در حفظ امنیت، تداوم خدمات و کاهش آسیب‌پذیری در برابر تهدیدات و تأثیر چشمگیری بر بهبود عملکرد دستگاه‌های اداری دارد، زیرا با کاهش آسیب‌پذیری و افزایش تاب‌آوری، را برای تداوم خدمات در شرایط بحرانی فراهم می‌شود.

در جنگ ۱۲ روزه مشخص شد دشمنان به دنبال ضربه زدن به زیرساخت‌ها و ایجاد جنگ روانی برای بهم زدن آرامش مردم بودند. بنابراین اقدامات تامینی در خصوص تامین امنیت سایبری و پروژه‌های زیر ساختی و دولتی انجام شده ضروری است. ضرورت دارد در تهیه طرح‌های جامع، ملاحظات پدافند غیرعامل رعایت و دقت لازم انجام شود تا مراکز جمعیتی و مسکونی در کنار مراکز پرخطر نباشد.

فرزانه صادق ـ وزیر راه و شهرسازی ـ به تازگی در ششمین جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در سال‌جاری با اعلام این مطلب بیان کرد: فرآیند ساخت و ساز در ساختمان‌های بلند بازنگری و موضوعاتی مانند پناهگاه و حفظ امنیت مردم در نظر گرفته شود.

به گفته رئیس شورای عالی شهرسازی و معماری، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در موضوع بازنگری فرآیند ساخت و ساز ساختمان‌های بلند ورود کند و در هفته‌های آتی نتایج برای بررسی و تصویب در شورای‌عالی شهرسازی و معماری ارائه شود.

ایمن سازی سازه ها و زیرساخت‌ها، ایجاد پناهگاه در محیط‌های شهری، الزام پیمانکاران به ارتقای ضریب امنیتی در کارگاه‌های پروژه‌های مسکونی، حصول اطمینان از تداوم کارکردهای ضروری زیرساخت‌ها، ارتقای تاب‌آوری زیرساخت‌های شهری در برابر تهدیدات طبیعی و انسانی، ایجاد تمهیدات لازم برای پیشگیری از آتش سوزی، فرونشست، فروریزش، کاهش آسیب‌های ناشی از زلزله و افزایش آمادگی در برابر بحران‌ها از مواردی است که توجه به آن می‌تواند به ارتقای توان امنیتی کشور و افزایش ضریب ایمنی شهرها بینجامد.

در این راستا باید نسبت به شناسایی و ارزیابی ایمنی ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه در برابر آتش سوزی، زلزله، فرونشست و فروریزش اقدام و به محض شناسایی هر مورد از موارد ناایمن بر اساس قانون، مالک به انجام اقدامات اصلاحی در راستای تأمین پایداری و ایمنی مکلف شود. نقش شهرداری‌ها، سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهرسازی در این زمینه حائز اهمیت است.

انتهای پیام

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.