وابستگی کشور به بذور و دام فناورانه به کمتر از ۸۰ درصد رسید

خبرگزاری مهر یکشنبه 08 تیر 1404 - 16:56
دبیر ستاد غذا و کشاورزی معاونت علمی گفت: وابستگی کشور به واردات هسته‌های اولیه غذایی مانند بذور هیبرید، اجداد دام و طیور و تخم چشم‌زده ماهی از بیش از ۹۵ درصد به کمتر از ۸۰ درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، در جریان برگزاری نخستین گردهمایی توسعه همکاری‌های صنعت، جامعه و دانشگاه که به همت دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، ارژنگ جوادی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گزارشی جامع از وضعیت فعلی و جهت‌گیری‌های راهبردی کشور در حوزه‏‌های فناورانه امنیت غذایی ارائه کرد.

رشد فناوری در امنیت غذایی؛ کاهش وابستگی ۱۵ درصدی هسته‏‌های اولیه فناورانه

جوادی با تأکید بر ضرورت تبادل فناورانه با کشورهای پیشرفته و لزوم بومی‌سازی فناوری‌های راهبردی اظهار داشت: تا چند سال پیش، وابستگی کشور در حوزه تولید هسته‌های اولیه غذایی نظیر بذور هیبرید و فناورانه، اجداد دام و طیور، و تخم چشم‌زده ماهی بیش از ۹۵ درصد بود، اما امروز این وابستگی به کمتر از ۸۰ درصد کاهش یافته است. این به معنای یک جهش ۱۵ درصدی به سوی استقلال فناورانه است.

وی افزود: این پیشرفت مدیون فعالیت بیش از ۶۴۰ شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه امنیت غذایی است که تاکنون ۱۰۲۵ محصول فناورانه را به مرحله تولید رسانده‌اند؛ محصولاتی که پیش‌تر عمدتاً از طریق واردات تأمین می‌شدند.

تمرکز ستاد بر تأمین فناوری‌های پایه

جوادی همچنین مهم‌ترین اولویت‌های حمایتی ستاد غذا و کشاورزی در سال جاری را تولید و تأمین هسته‌های اولیه فناورانه شامل بذور هیبرید و نهال عاری از ویروس، توسعه کودهای زیستی و زیست‌مهارگرها، تولید واکسن‌های دام و طیور، ارتقاء بهره‌وری با استفاده از ادوات و تجهیزات هوشمند کشاورزی دانست.

کشاورزی آینده؛ نگاه به بیابان‌ها، سواحل و محصولات جدید

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی همچنین از چشم‌انداز جدیدی در حوزه کشاورزی سخن گفت: کشاورزی آینده نیازمند شناسایی محیط‌های جدید برای تولید است. از جمله این محیط‌ها می‌توان به سواحل، بیابان‌ها، اراضی غیرمتعارف و محیط‏‌های شهری اشاره کرد. همچنین فرآورده‌هایی مانند محصولات فراویژه، گوشت‌های مصنوعی، غذاداروها و... می‌توانند در زنجیره تأمین غذای آینده نقش‌آفرینی کنند.

نقش ستاد در اتصال دانشگاه به صنعت

از دیگر محورهای کلیدی سخنرانی جوادی، تاکید بر نقش ستاد در همگرایی صنعت و دانشگاه بود. او تصریح کرد: ستاد، ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی را شناسایی کرده و در کنار آن نیازهای فناورانه صنعت را احصا می‌کند تا بر اساس این دو، پروژه‌های مشترک تعریف و اجرا شوند.

در همین راستا، ستاد از طریق خدماتی همچون مشاوره مالکیت فکری، تدوین مدل کسب‌وکار و تأمین زیرساخت‌های فناورانه به تجاری‌سازی نتایج پژوهش‌های دانشگاهی کمک می‌کند.

در بخش دیگری از این رویداد، پنل پرسش و پاسخ با حضور نماینده ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی برگزار شد. در این نشست، دغدغه‌ها و پرسش‌های فعالان حوزه صنعت غذا و کشاورزی به‌ویژه در حوزه بهره‌مندی از ابزارهای حمایتی و مدل‌های مشارکت با دانشگاه‌ها بررسی شد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.