به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام والمسلمین علیاصغر ظهیری شامگاه سه شنبه در مراسم شب ششم محرم هیئت خادمالرضا (ع) که در ورزشگاه شهید حیدریان قم برگزار شد، با اشاره به جایگاه معنوی عزاداری برای حضرت اباعبداللهالحسین (ع)، آن را یک مسیر عبادی دانست که اهلبیت (ع) بر آن تأکید ویژه داشتهاند.
وی با بیان اینکه بهرهمندی از برکات معنوی مجالس حسینی مستلزم فراهم کردن زمینههایی از سوی افراد است، گفت: رسیدن به عنایات خاص امام حسین (ع) هزینه دارد و این مسیر با گناه و غفلت از تهذیب نفس طی نمیشود.
ظهیری ترک گناه و رسیدن به مرتبه تقوا را از مهمترین پیشنیازهای ورود به ساحت معنوی سیدالشهدا (ع) عنوان کرد و افزود: در دستگاه حضرت، هر میزان خلوص نیت و دوری از معصیت، باعث نزدیکی بیشتر به حقیقت عاشورا خواهد شد.
وی با استناد به نهجالبلاغه، گناه را به درختی بیثمر تشبیه کرد و هشدار داد: اگر این درخت در زندگی انسان ریشه بدواند، بهشت زندگی را به کویر تبدیل میکند و برکت را از زندگی میبرد.
توصیه به جوانان برای تصمیمگیری جدی در ترک معصیت
این استاد اخلاق در ادامه خطاب به جوانان اظهار داشت: اگر بهدنبال حل مشکلات، گشایش روزی و حرکت در مسیر صحیح هستید، تصمیم بگیرید که گناه را کنار بگذارید؛ چرا که معصیت مانعی جدی در رشد معنوی، مادی و اجتماعی انسان است.
وی با اشاره به ویژگیهای شخصیتی آیتاللهالعظمی حاج عبدالنبی گلپایگانی، گفت: این عالم ربانی به دلیل تقوای مثالزدنی، در استخاره و تعبیر خواب به مرجعی برای بزرگان تبدیل شده بود و این توفیقات نتیجه یک عمر پرهیز از گناه بود.
حجتالاسلام ظهیری همچنین با بیان اهمیت ارتباط مستمر با حرم حضرت فاطمه معصومه (س)، گفت: جوانان نباید از این فضای معنوی غافل باشند، چرا که برکات و رزقهای معنوی حرم، در هیچ مکان دیگری یافت نمیشود.
وی بر استفاده از ابزارهای معنوی مانند تسبیح تربت در ذکر و یاد خدا تأکید کرد و با استناد به روایت امام صادق (ع) گفت: حتی اگر با آن ذکری گفته نشود، تربت سیدالشهدا (ع) حامل فضیلت است و نباید با تسبیحهای بیارزش جایگزین شود.
ظهیری با بیان اینکه در دین اسلام هیچکس مجاز به سرزنش گناهکاران نیست، گفت: خداوند ستارالعیوب است و ما حق نداریم از پردهپوشی الهی سو استفاده کرده و دیگران را به خاطر خطاهایشان تحقیر کنیم.
ضرورت برخورد کریمانه با گناهکاران
وی با تمجید از شور حسینی مردم در دهه محرم، تأکید کرد: کسانی که توفیق حضور در مجالس عزاداری را دارند، باید از تحقیر و قضاوت دیگران بپرهیزند و دین تأکید دارد کسانی که از گناه دور هستند، باید نسبت به اهل معصیت رحم داشته باشند.
این استاد اخلاق با نقل داستانی از مرحوم سیدمهدی قوام، روحانی وارسته تهرانی، به نمونهای از تواضع و احترام به گناهکاران اشاره کرد و گفت: مرحوم قوام با نیت خیر، کمک مالی خود را به دختری در معرض انحراف داد تا مسیر پاکی را برای او فراهم کند؛ در حالیکه دیگران دچار سوءظن شده بودند.
ظهیری در ادامه با استناد به فرمایش امام حسین (ع) گفت: اگر کسی به من دشنام دهد و سپس پوزش بخواهد، عذرش را میپذیرم. این سیره برگرفته از سنت پیامبر اکرم (ص) است که فرمود: کسی سیراب نمیشود، مگر آنکه عذر دیگران را بپذیرد.
وی با اشاره به روایت امام رضا (ع) درباره گریه بر سیدالشهدا (ع) گفت: اشک بر مصیبت امام حسین (ع) نه تنها واکنشی احساسی، بلکه یک عبادت است که اهلبیت (ع) آن را سلوکی ارزشمند میدانند.
این خطیب دینی با بیان آثار دنیوی و اخروی ترک گناه، تصریح کرد: گناه انسان را خوار میسازد و از دایره ولایت اهلبیت (ع) دور میکند و در مقابل، تصمیم برای ترک گناه، باعث محبوبیت فرد در دل مردم میشود.
ظهیری با اشاره به آیه شریفه «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا» گفت: محبت الهی نسبت به بندگان مؤمن، در جامعه نیز به صورت محبوبیت اجتماعی تجلی مییابد؛ نکتهای که بارها مورد تأکید علمای بزرگی چون آیتالله بهجت و مرحوم کافی نیز بوده است.
وی در پایان با بیان حدیثی از پیامبر اسلام (ص) هشدار داد: گناه اگر تکرار شود، به جایی میرسد که فرد نهتنها از ولایت اهلبیت (ع) فاصله میگیرد، بلکه حتی منکر توحید میشود. این فرآیند تدریجی است و خیانت به ایمان یکشبه اتفاق نمیافتد.