به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، پس از گذشت پنج روز ناامیدکننده در بورس تهران، سرانجام پرونده معاملات بازار سهام در هفته جاری با سرخپوشی کامل شاخصهای سهامی بسته شد.
در این میان، اگرچه ارزش صفهای فروش که از ابتدای هفته بیش از ۳۰ همت بود طی روز جاری به ۷ همت کاهش یافت. از طرفی به رغم سرخ پوشی ۹۶درصدی بازار سهام در چهار روز اخیر، در روز چهارشنبه ۴۵ درصد نمادها، جامه سبز بر تن کردند.
در معاملات امروز حقوقیها نقش پررنگی داشتند و ۸۲ درصد خریدها را به خود اختصاص دادند. با حمایت حقوقیها و همین طور تزریق منابع توسط صندوق تثبیت، ارزش معاملات در روز جاری به بالاترین سطح خود از دهم شهریور ماه ۱۳۹۹ رسید.
در انتهای معاملات روز چهارشنبه ارزش معاملات خرد بازار سهام به میزان ۲۷ هزار و ۴۰۳ میلیارد تومان به ثبت رسید.
نماگر اصلی تالار شیشهای تحت تاثیر موج خریدهای صورت گرفته توسط حقوقیها، در انتهای معاملات 0.5درصد از کاهش روزانه خود را جبران کرد و در نهایت با ثبت کاهش 1.54درصد معادل 42 هزار واحد کار خود را در سطح 2 میلیون و 689 هزار واحد به انتها رساند.
باتوجه به حمایت حقوقیها از نمادهای بزرگتر بازار، شاخص هموزن برخلاف چهار روز معاملاتی گذشته عملکرد ضعیفتری را به ثبت رساند.
این نماگر بورسی در انتهای معاملات روز جاری با ثبت کاهش 1.73درصد به سطح 846 هزار واحد کاهش یافت. در معاملات روز چهارشنبه یکی از بالاترین ارزش معاملات بازار سرمایه به ثبت رسید.
ارزش معاملات خرد در روز جاری به میزان 27 هزار و 250 میلیارد تومان به ثبت رسید که آخرین مرتبه در دهم شهریور ماه چنین ارزش معاملاتی در بورس تهران رقم خورد.
در معاملات روز چهارشنبه رکورد خروج پول حقیقی شکسته شد. در جریان معاملات امروز 13هزار و 101میلیارد تومان پول توسط حقیقی ها از گردونه معاملات بازار سهام خارج شد. در معاملات امروز حقیقیها باتوجه به تعطیلات پیشرو، به صندوقهای درآمد ثابت روی آوردند و بیش از 2 هزار و 300 میلیارد تومان پول به این صندوق ها از طریق حقیقی ها تزریق شد.
بانکیها که در روزهای گذشته معاملات روان تری نسبت به سایر صنایع تجربه کردند در روز جاری با ورود پول 160میلیارد تومانی همراه شدند. به غیر از بانکیها سایر صنایع بورسی در معاملات روز چهارشنبه با خروج پول حقیقی همراه شدند.
با وضعیت نابسامان صورت گرفته در هفته جاری، ارزش دلاری بازار سهام به سطح 104میلیارد دلار کاهش یافت. آخرین بار22 اسفند ماه ارزش دلاری بورس در این سطح بوده است.
نسبت قیمت به سود هر سهم بازار در انتهای معاملات روز چهارَشنبه به سطح 6واحد کاهش یافت. آخرین مرتبه در شهریور ماه 1403 نسبت p/e بازار در سطح فعلی بوده است.
از لحاظ هر دو متغیر یاد شده بازار سرمایه در شرایط ارزندهای قرار دارد که این موضوع میتواند جذابیت سرمایهگذاری در بازار سهام را افزایش دهد. با این حال هنوز دو متغیر از بازار سهام میتوانند مانع از تداوم روند مثبت بازار سهام شود.
اولین فاکتور منفی میانگین نرخ اخزاست. در روز چهارشنبه میانگین اخزا به سطح 35درصد رسید. این نرخ در هفتههای پرتنش ایران تا سطح 37درصد نیز افزایش یافته بود.
هرچه روند صعودی اخزا ادامه یابد، طبیعتا نمیتوان نسبت به تداوم روند صعودی بازار سهام خوشبین بود.
نرخ دلار توافقی نیز بدون توجه به دلار بازار آزاد همچنان از اواسط فروردین ماه امسال در سطح 69 هزار تومان باقی مانده است. در روز جاری شکاف میان دلار توافقی و بازار آزاد به بیش از 30درصد رسید.
شکاف 30درصدی موجب جذابیت زدایی از بازار سهام و کاهش چشمگیر درآمدهای صنایع خواهد شد.