همشهری آنلاین – گروه سیاسی: اگرچه در سالهای اخیر مواجهه همهجانبه با ایران همواره در دستورکار محور واشنگتن – تلآویو قرار داشته، اما این رویکرد از سحرگاه ۲۳ خردادماه و با حمله تجاوزکارانه رژیمصهیونیستی وارد فاز تازهای شد؛ مرحلهای تازه از تقابل ایران با رژیمصهیونیستی و آمریکا که اکنون زوایای تازهای از آن قابل بررسی است.
دراین میان یکی از مهمترین محورهای نبرد اخیر، تهدید به ترور رهبرمعظمانقلاب بود؛ اقدامی که دربردارنده درسها و عبرتهای متنوعی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
۱
محاسبات غلط دشمن
راهبرد دشمن: ترسپراکنی
اقدام: تهدید ترور رهبرمعظمانقلاب
نتیجه نهایی: افزایش روحیه ملی
۲
فرصتسازی
تهدید: ترور
فرصت: شکست روایتسازیهای دشمن
نتیجه نهایی: تبدیل تهدید ترور به فرصت «اثبات شکنندگی ادعاهای دشمن»
۳
تقویت محور مقاومت
راهبرد دشمن: تضعیف و تخریب محور مقاومت
راهبرد: ترور و تهدید ترور چهرههای محوری جبهه مقاومت
نتیجه: تقویت اسطوره مقاومت در ذهن مردم منطقه
تاریخسازی در مسیر انقلاب
حضور رهبرمعظمانقلاب در میان مردم در جریان برگزاری آیین عزاداری دهه نخست محرم، علاوه بر همه پیامهایی که داشت، نشاندهنده استمرار تاریخسازی در مسیر انقلاب اسلامی بود که در ادامه به برخی نمونههای آن اشاره میشود.
تهدیدهای منافقین
- در سالهای ابتدایی دهه ۶۰، با وجود تهدیدهای فزایندهای که ازسوی منافقین علیه جان امامخمینی(ره) وجود داشت، اما با این وجود بنیانگذار جمهوریاسلامی در حسینیه جماران در میان مردم حضور مییافت؛ رویکردی که خنثیکننده همه تهدیدها و تبلیغات بود و در ماجرای اخیر شاهد نمود دیگری از آن بودیم.
نماز جمعه نصر
- ۱۳ مهرماه ۱۴۰۳ بود که بهدنبال اقدام تروریستی رژیمصهیونیستی در به شهادت رساندن سیدحسن نصرالله، دبیرکل شهید حزبالله لبنان، رهبرمعظمانقلاب با حضور در نمازجمعه در مصلای تهران، به تبیین نکات مهمی درباره تحولات آن مقطع پرداختند؛ آیینی که «نمازجمعه نصر» مشهور شد. این حضور در شرایطی انجام شد که پیش از آن تهدیدهای مختلفی درباره ترور حضرتآیتالله خامنهای در این مراسم مطرح شده بود.
الگویسازی راهبردی
- مقایسه نمونههای حضور امامین انقلاب در میدان با وجود تهدیدهای تروریستی، با یک الگوسازی راهبردی برای جوانان همراه است؛ اینکه راس نظام در میدان حضور دارد و با اقتدار و بدون اعتنا به تهدیدهای تروریستی، در حال مدیریت میدان نبرد چندوجهی با جبهه صهیونی است.
درسها و عبرتها
برای دوستان:
- تقویت گفتمان «امنیت در سایه مقاومت»
- بیاثرسازی تبلیغات و فضاسازیهای دشمن
- تاکید بر پویایی قدرت مقاومت و بازدارندگی ایران
- پرچمداری ایران در جبهه ضدصهیونیستی
- ناکارآمد بودن اسلحه تهدید و ترور
برای دشمنان:
- اثبات بیاثری سلاح ترور در برابر نظام مردمی
- ناکامی در تفرقهافکنی میان مردم و حکومت
- پیوند ناگسستنی معنویت و اقتدار
- دست بالای ایران در نبرد نظامی – تبلیغاتی
- اتحاد روزافزون جهان اسلام در برابر جبهه صهیونی