توصیه‌های بهداشتی برای نذورات در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی

خبرگزاری مهر پنج شنبه 12 تیر 1404 - 12:10
زاهدان - مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در آستانه فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی توصیه‌های بهداشتی را برای جلوگیری از بیماری تب کریمه کنگو در ذبح دام و نذر شیر بیان کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا سرگزی گفت: یکی از رسوم پسندیده مردم در این ایام، نذر کردن است؛ چه به صورت غذای آماده و چه به شکل قربانی کردن دام.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: توصیه ما این است که اگر گوشت قربانی قرار است به هیئت‌ها و مساجد تحویل داده شود، حتماً از مراکز مجاز، قصابی‌های دارای مجوز و یا کشتارگاه‌هایی که تحت نظارت بهداشتی هستند، تهیه شود.

وی اظهار داشت: تمام کشتارگاه‌های استان در روز جمعه و همچنین در ایام تاسوعا و عاشورا فعال خواهند بود. بنابراین، مردم می‌توانند دام نذری خود را به این مراکز تحویل دهند تا به‌صورت کاملاً بهداشتی ذبح شود.

سرگزی تاکید کرد: ذبح باید در مکان مشخص و بهداشتی انجام شود؛ نه در معابر عمومی و نه در مسیر حرکت دسته‌های عزاداری. در صورت ذبح شخصی، حتماً گوشت باید ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری شود و افراد حتماً از دستکش استفاده کنند، چون در فصل گرما احتمال ابتلاء به بیماری‌هایی مثل تب کریمه کنگو وجود دارد.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: برخی عزیزان نذر شیر یا لبنیات دارند. در صورتی که شیر خام تهیه می‌کنند، حتماً آن را بین ۳ تا ۵ دقیقه بجوشانند. شیر خام می‌تواند خطرات زیادی برای سلامت داشته باشد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.