سرمایه‌گذاری‌ها باید به سمت صنایع دانش‌بنیان سوق یابد

خبرگزاری مهر پنج شنبه 12 تیر 1404 - 12:50
مشهد - استاندار خراسان رضوی گفت: سرمایه‌گذاری در استان به سمت صنایع دانش‌بنیان و شرکت‌های فناور پیش برود.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین مظفری صبح پنجشنبه در یکصد و سی و دومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: حوزه سرمایه گذاری در خراسان رضوی به سمت صنایع دانش‌بنیان، شرکت‌های فناور و پارک‌های علم و فناوری پیش برود. اراضی صنعتی در شرق استان ظرفیت بالایی در این زمینه دارند.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه مرکز سرمایه گذاری استان هر چه سریع‌تر باید فعال شود، افزود: معطل ماندن حتی یک پرونده یا استعلام برای پاسخ گرفتن هیچ دلیل و توجیهی ندارد.

وی ادامه داد: مصوبات و تصمیمات شورای گفتگو اگر عملیاتی نشود، ارزشی ندارد و می‌بایست این چرخه معیوب را حذف کنیم که اینجا تصمیم بگیریم و بعد مصوبه وی کاغذ بماند.

مظفری تفویض اختیارات دولت به استان‌ها را یکی از راهکارهای به ثمر نشستن مصوبات شورای گفتگو خواند و گفت: واگذاری اختیارات دولت به استان‌ها در هر دولتی مطرح بوده و به تعبیر رهبر انقلاب، دولت‌ها پیگیر این اتفاق بودند؛ اما بدنه دولتی در برابر آن مقاومت کردند که بالاخره در دولت چهاردهم عملی شد.

استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: مطابق با اختیارات واگذار شده از سوی هیئت دولت، برای نخستین گام می‌توانیم موضوع لکه‌های صنعتی را تعیین تکلیف کنیم.

وی تاکید کرد: در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی باید این موضوع مطرح و بررسی و جمع بندی شود. هرگونه اخذ تصمیمی، تصمیم استاندار به عنوان نماینده دولت خواهد بود.

مظفری تصریح کرد: تأمین زیرساخت‌های صنعتی، به طور قطعی وظیفه دولت است اما بدون همراهی و حضور بخش خصوصی نمی‌توانیم از شرایط کنونی اقتصادی و ناترازی‌های انرژی عبور کنیم.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به صدور مجوزهای نیروگاهی گفت: برخی از پروانه‌ها در اراضی شهرستان خواف هنوز به بهره‌برداری نرسیدند و منابع در جایی دیگر صرف شده است که می‌بایست به لحاظ اداری و حقوقی پیگیری شود.

وی افزود: همچنین مجوزهای زیست محیطی در عرصه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر باید تا پایان ماه جاری دریافت شود.

مظفری با تاکید بر ساماندهی مشاغل و صنوف ادامه داد: شهرک‌های صنفی تخصصی می‌بایست با برنامه‌ای متوازن و با پیوست آمایش شهری در مشهد ایجاد شوند.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: طرح‌های مطالعاتی و مشاوره‌ای برای احداث این شهرک‌ها را جدی بگیریم و حتی به معماری و فضاسازی آنها توجه کنیم تا علاوه بر محلی برای رونق کسب و کار، به مکانی برای جذب گردشگر تبدیل شوند.

وی اضافه کرد: یک گروه برای ظرفیت‌سنجی و جانمایی شهرک‌های صنفی در مشهد تشکیل شود و جهاد کشاورزی هم به منظور تسریع در روند آزادسازی و تخصیص زمین کمک کند.

مظفری خاطرنشان کرد: برخی صنوف به صورت صادرات محور کار می‌کنند که در شهرک تخصصی این مشاغل نیز نمایندگی گمرک باید مستقر شود.

نمایندگان مجلس همواره حامی تولید و صنعت هستند

در ادامه علی آذری، رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: نمایندگان مجلس همواره حامی تولید و صنعت هستند و امیدواریم این جلسات منتج به نتایج عملی و اجرایی شود.

رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی با اشاره به عدم تصمیم گیری برخی از دستگاه‌های اجرایی افزود: تفویض اختیارات به استان‌ها و تمرکززدایی از مرکز کشور مورد تاکید مجلس نیز است.

وی ادامه داد: در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی نیازمند یک کارگروه برای پیگیری مصوبات است و می‌توانیم برخی مصوبات کلان را به سمت تنظیم لایحه و مطرح شدن در خانه ملت ببریم.

آذری بیان کرد: روابط مستمر و پیوسته میان بخش دولتی و خصوصی با این مجمع وجود دارد و در ۱۲ روز جنگ تحمیلی خوشبختانه شاهد وحدت و انسجام خوبی بین ارکان حاکمیتی و فعالان اقتصادی بودیم.

شهرک‌های صنفی باید شامل همه اصناف مورد نظر باشد

همچنین حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: ساخت شهرک‌های صنفی و تجمیع برخی از مشاغل حتماً باید در مکان و موقعیت مناسب قرار گیرد تا در آینده دچار مشکل نشویم.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی افزود: شهرک‌های صنفی باید شامل همه اصناف مورد نظر باشد و دیگر آن صنف را در سطح شهر نداشته باشیم.

در ادامه محمدرضا توکلی زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: واگذاری اختیارات در حوزه ایجاد نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر به استان، اتفاق مؤثر و کارآمدی بود که می‌تواند منجر به ارتقا و گسترش این نیروگاه‌ها شود.

همچنین علی‌اکبر لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: حدود ۶۰ درصد مصوبات این شورا در خصوص شرکت شهرک‌های صنعتی از سال ۱۴۰۱ تاکنون اجرا شده است و سایر مصوبات در مسیر عملیاتی و اجرایی شدن قرار دارد.

رئیس دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با مرور دستور کار جلسه افزود: اصلاح موانع اصلی راه‌اندازی شهرک‌های صنفی و صنعتی پیرامون قانون حفظ کاربری اراضی زراعی، چگونگی دریافت گواهینامه صلاحیت ایمنی، تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها، رفع تعهد ارزی و بازگشت ارز حاصل از صادرات در دستور جلسه فعلی و جلسات آینده قرار دارد.

در این مراسم همچنین محمدحسین روشنک، عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه سرمایه‌گذار واقعی باید شناسایی شود، گفت: امروزه برخی از افراد با فرصت‌طلبی، به دنبال دریافت زمین و تسهیلات هستند و هیچ‌گونه اقدامی انجام نمی‌دهند که زنگ خطری برای اقتصاد کشور است.

عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: خراسان رضوی و مشهد در حوزه گردشگری سرآمد و دارای تجارب بالایی است و باید به حوزه بیمه فعالان گردشگری و به ویژه کارکنان هتل‌ها و مراکز اقامتی توجه شود.

وی ادامه داد: با واگذاری اختیارات به استانداران، الساعه باید یک اقدام جدی و حرکت اساسی انجام شود و همچنین تکلیف مدیرانی که در جلسات با بعضی از تصمیمات مخالفت می‌کردند، روشن شود.

در این نشست همچنین جعفر فرشچی طوسی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی گفت: شهرک صنعتی شماره پنج مشهد که در مرحله بهره‌برداری قرار دارد، به بزرگترین شهرک صنعتی مبتنی بر فناوری و دانش بنیان در کشور تبدیل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی افزود: در شهرک‌های صنعتی و به ویژه شهرک صنعتی شماره پنج مشهد خواستار همراهی دستگاه‌های خدمات رسان و ایجاد زیرساخت‌های آب، برق و گاز هستیم.

وی ادامه داد: تعداد ۲۰۰ قرارداد در این شهرک صنعتی منعقد شده که ۸۰ قرارداد در مرحله ساخت قرار دارند و در زمینه ساخت و عمران واحدهای تولیدی و صنعتی از کارشناسان و مهندسان مجاز استفاده می‌کنیم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.