به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله محمدرضا ناصری در خطبههای نمازجمعه این هفته یزد با اشاره به فلسفه قیام حضرت امام حسین (ع)، گفت: امام حسین (ع) هدفی جز تقرب به خدا و تحقق آرمانهای الهی نداشت و از خداوند خواستار شد تا او را در زمره اهل تقوا قرار دهد. ما نیز باید در همین مسیر گام برداریم و با تقوا و بندگی، به قرب الهی نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه امام حسین (ع) در گفتار، رفتار و سیره عملی خود آموزگار راه حق برای بشریت است، اظهار کرد: انسان دارای فطرتی الهی است و از خدا دور نیست، اما این فطرت باید شکوفا شود و در مسیر رشد قرار گیرد.
خطیب جمعه یزد با تأکید بر جایگاه امربهمعروف و نهیازمنکر در مکتب حسینی، افزود: یکی از اهداف اصلی قیام عاشورا احیای این فریضه فراموششده بود. هر فرد مؤمن باید نسبت به خوبیها مشتاق و نسبت به منکرات حساس باشد و در برابر ناهنجاریها بیتفاوت نماند.
آیتالله ناصری با اشاره به روایات اسلامی، تصریح کرد: کسی که فریضه امربهمعروف و نهیازمنکر را انجام میدهد، جانشین خدا در زمین است و کسی که نسبت به آن بیتوجه است، به مردهای در میان زندگان شباهت دارد.
وی با تشریح مراتب سهگانه این فریضه دینی، گفت: امربهمعروف و نهیازمنکر باید با زبان، دست (عمل) و قلب صورت گیرد و مؤمن باید هم در بیان و هم در عمل، در برابر انحرافات ایستادگی کند.
امام جمعه یزد در ادامه به وقایع اخیر اشاره کرد و افزود: ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه اخیر با بصیرت و اتحاد خود، مشت محکمی بر دهان دشمن زدند و اجازه ندادند توطئههای تفرقهافکنانه دشمنان به نتیجه برسد.
وی تأکید کرد: ملت ایران در بیش از چهار دهه گذشته با ایستادگی بر اصول انقلاب، همواره در برابر فتنهها ایستاده و با بصیرت آنها را خنثی کردهاند. امروز حتی جوانان غربی نیز به این درک رسیدهاند که ایران کشوری مستقل، خداجو و وطندوست است.
آیتالله ناصری با اشاره به سیره مبارزاتی امام خمینی (ره) گفت: یکی از ارکان جهاد ایشان در دوران تبعید در نجف، عبادت و مناجات بود. دعا و مناجات سلاح روحی امام در مبارزه بود و ما نیز باید همین مسیر معنوی را ادامه دهیم.
وی در پایان با اشاره به لزوم دشمنشناسی در شرایط امروز، خطاب به مسئولان تأکید کرد: لازم است نقاط قوت و ضعف جنگ ۱۲ روزه اخیر بررسی و تحلیل شود. باید با بصیرت، شناخت دشمن، دعا و مناجات، از انقلاب اسلامی صیانت کنیم تا در نهایت پرچم این نظام به دست صاحب اصلیاش، حضرت ولیعصر (عج) برسد.