وزیر خارجه روسیه : همچنان از حل‌وفصل دیپلماتیک جنگ اوکراین استقبال می‌کنیم

عصر ایران دوشنبه 16 تیر 1404 - 15:41
لاوروف خاطرنشان کرد روسیه همچنان از حل‌وفصل دیپلماتیک جنگ اوکراین استقبال می‌کند اما مذاکرات صلح اوکراین باید متمرکز بر یک صلح پایدار باشد نه بر یک آتش بس.
وزیر امور خارجه روسیه در توضیح درباره شرایط مد نظر کشورش برای توافق صلح با اوکراین گفت که برای چنین توافقی باید روند «نازی‌زدایی» و غیرنظامی‌سازی اوکراین اتفاق بیفتد.
 
به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با یک روزنامه مجارستانی خاطرنشان کرد روسیه تاکید دارد که معاهده صلحش با اوکراین باید شامل شرایطی نظیر «نازی‌زدایی» و «غیرنظامی‌سازی» این کشور شود.
 
به گفته لاوروف، شروط دیگر روسیه برای این معاهده صلح شامل لغو همه شکایت‌ها علیه روسیه، برداشته شدن تحریم‌ها و بازگرداندن دارایی‌های مسدود شده روسیه هستند.
 
وزیر خارجه روسیه بیان داشت: «دستور کار روسیه شامل این هدف‌ها می‌شود: غیرنظامی سازی اوکراین، نازی‌زدایی از آن، براشته شدن همه تحریم‌های ضد روسیه، لغو همه شکایات‌ علیه روسیه و بازگرداندن دارایی‌های روسیه که در غرب به صورت غیرقانونی توقیف شده‌اند. باید همه این شرویط در قالب یک توافق حل‌وفصل و صلح که به لحاظ قانونی الزام‌آور باشد گنجانده شوند.»
 
لاوروف خاطرنشان کرد روسیه همچنان از حل‌وفصل دیپلماتیک جنگ اوکراین استقبال می‌کند اما مذاکرات صلح اوکراین باید متمرکز بر یک صلح پایدار باشد نه بر یک آتش بس.
 
او خاطرنشان کرد: «ما نیاز به آتش بسی که رژیم کی‌یف و اداره‌کننده‌های خارجی آن خواستارش هستند تا از فرصت آن برای بسیج و سازماندهی مجدد سربازان و تقویت توانمندی‌های نظامی آن استفاده کنند، نداریم.»
 
به گفته لاوروف حل‌وفصل پایدار درگیری بدون حذف دلایل ریشه‌ای درگیری غیرممکن است و به منظور برقراری یک صلح پایدار باید نخست تهدیدات علیه امنیت روسیه از ناحیه گسترش ناتو و عضویت پیدا کردن اوکراین در این بلوک نظامی رفع شوند.
 
لاوروف ادامه داد: «اطمینان پیدا کردن نسبت به احترام به حقوق بشر در سرزمین‌هایی که تحت کنترل رژیم کی‌یف باقی مانده‌اند، به همان اندازه مهم است. این رژیم از سال ۲۰۱۴ مشغول نابود کردن هر آنچه که با روسیه، روس‌ها و روسی‌زبان‌ها مرتبط است شامل زبان، فرهنگ، سنت‌ها، مسیحیت ارتدوکس‌ و رسانه‌های روسیه بوده است. باید واقعیت‌های ارضی جدیدی که با الحاق شبه جزیره کریمه، سواستوپل، جمهوری خلق دونتسک، جمهوری خلق لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون به روسیه پدیدار شده‌اند رسمیت قانونی بین‌المللی پیدا کنند. مردم این مناطق سرنوشت خود را از طریق ابراز آزادانه اراده خود در یک همه‌پرسی تعیین کرده‌اند.»
 
لاوروف گفت، اوکراین باید «به ریشه‌های تشکیل خود بازگردد و از روح و متن اسنادی که مبنای قانونی این کشور را ایجاد کردند پیروی کند.»
 
وزیر امور خارجه روسیه گفت: «به عنوان یادآوری، ماده مربوط به وضعیتهای اوکراین شامل بی‌طرفی، عدم تعهد و عاری بودن از سلاح هسته‌ای در اعلامیه سال ۱۹۹۰ در خصوص حاکمیت آن گنجانده شده است. در اوت ۱۹۹۱، پارلمان اوکراین قانون اعلام استقلال اوکراین را تصویب کرد که در عین حال تاکید مجددی بر تخطی ناپذیر بودن مفاد آن اعلامیه داشت. در مقدمه قانون اساسی فعلی اوکراین به قانون اعلام استقلال آن اشاره شده است.»
 
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه این مصاحبه گفت کشورهای غربی عمدا توهم تهدید جهانی روسیه را ساخته و پرداخته‌اند.
 
او به روزنامه مجارستانی «ماگیار نمزت» گفت ادعاها درباره اینکه روسیه می‌خواهد به کشورهای اروپایی «حمله و آنها را اشغال کند» کاملا موهوم هستند.
 
لاوروف با اشاره به گزارش‌های اخیرا منتشر شده از سوی برخی سرویس‌های اطلاعاتی غربی درباره این ادعا که «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه می‌خواهد با هدف افزایش نفوذ روسیه دست به مداخله نظامی در اروپا بزند، گفت: «ما از این ادعاها مطلع هستیم. شاید کسانی که این ادعاها را پخش می‌کنند به طرح‌های مفروض روسیه مطلع‌تر از خود ما هستند! دست کم خود ما هیچ اطلاعی از وجود هیچ گونه برنامه‌ای به منظور حمله به اروپا نداریم چه برسد به اشغال آن.»
 
لاوروف با تاکید بر اینکه غربی‌ها عمدا ادعای موهومی تحت عنوان تهدید جهانی روسیه را ساخته و پرداخته‌اند، گفت: «به طور جدی باید بگویم این نظر کارشناسان و ناظران مبنی بر اینکه نخبگان حاکم در اروپا و آمریکای شمالی فعالانه روسیه را به عنوان یک دشمن جلوه داده تا مردم خسته از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی در داخل کشورهایشان را در حمایت از خود بسیج کنند چندان دور از واقعیت نیست. آنها دائما با دستکاری‌های رسانه‌ای، با مطرح کردن ادعاهای ساختگی درباره به اصطلاح بلندپروازی‌های امپریالیستی رهبران روسیه، کشور ما را به عنوان یک اهریمن نشان داده و این را تبدیل به گفتمان غالب عمومی می‌کنند.»
 
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد رهبران غربی با صحبت‌های اغراق آمیز درباره تهدید ساختگی از سمت روسیه حواس عمومی را از ناتوانی خود به منظور حل مسائل داخلی واقعی نظیر تورم، بیکاری، افت سطح درآمد، مهاجرت غیرقانونی و افزایش جرم و جنایت منحرف می‌کنند.
 
لاوروف در پایان گفت: «آنچه واقعاً ما را نگران می‌کند این است که دقیقا به اصطلاح اروپای متحد به روسیه‌هراسی دامن می‌زند، صنایع نظامی را احیا می‌کند و خواستار رویارویی مستقیم با روسیه می‌شود. اتحادیه اروپا به سرعت دارد از یک ائتلاف یکپارچه فاصله گرفته و به سمت تبدیل شدن به یک بلوک نظامی-سیاسی رفته تا عملا ناتو را امتداد دهد. این مسیر خطرناک می‌تواند عواقب جدی برای همه اروپایی‌ها داشته باشد.»
 
سرگئی لاوروف گفت که روسیه و مجارستان هر دو علنا از حقوق شهروندان خود در اوکراین دفاع می‌کنند و می‌توانند تلاش‌های خود را برای مقابله با اوکراینی‌سازی اجباری و اعمال تبعیض علیه شهروندانشان در اوکراین هماهنگ کنند.
 
وی خاطرنشان کرد که رژیم کی‌یف با نقض قانون اساسی اوکراین و تعهدات بین‌المللی خود از بابت رعایت حقوق بشر و حمایت از اقلیت‌های ملی، قانونی را با هدف محو کامل تمام ردپاهای روس‌ها در این کشور تصویب کرده است و نه تنها جمعیت روس زبان بلکه سایر گروه‌های قومی، از جمله مجارها، رومانیایی‌ها، لهستانی‌ها، بلغاری‌ها، ارمنی‌ها، بلاروسی‌ها و یونانی‌ها را نیز قربانی برنامه اوکراینی‌سازی اجباری خود می‌کند.
 
لاوروف تأکید کرد: «بوداپست به خوبی از این موضوع آگاه است. امروز، روسیه و مجارستان هر دو آشکارا در دفاع از هموطنان خود صحبت می‌کنند. ما می‌توانیم تلاش‌های خود را در این زمینه متحد کنیم.»
 
وزیر امور خارجه روسیه بیان کرد که مسکو از سیاست خارجی عملگرایانه‌ای که بوداپست علی‌رغم فشارهای مداوم اتحادیه اروپا و ناتو دنبال می‌کند، قدردانی می‌کند.
 
او تاکید کرد: «ما از رویکرد متعادل رهبری مجارستان که علی‌رغم فشارهای مداوم از سوی نهادهای ناتو و اتحادیه اروپا در بروکسل، در روابط خود با کشور ما مسیری عملگرایانه را دنبال می‌کنند، قدردانی می‌کنیم. به رغم تحریم‌های ضد روسی، همکاری‌های تجاری و اقتصادی ۲جانبه ما همچنان در حال رشد است.»

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.