دانش بنیان‌ها در اولویت تامین برق و سوخت قرار می‌گیرند

خبرگزاری مهر سه شنبه 17 تیر 1404 - 09:42
در راستای سیاست‌های حمایتی از بخش تولید و رفع موانع اقتصادی، هیئت وزیران با پیشنهاد کارگروه اقتصادی و زیربنایی، ۳۴ مصوبه جدید را با نقش فعال معاونت علمی به تصویب رساند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی اعلام کرد: در راستای سیاست‌های حمایتی از بخش تولید و رفع موانع اقتصادی، هیئت وزیران با پیشنهاد کارگروه اقتصادی و زیربنایی، ۳۴ مصوبه جدید را با نقش فعال معاونت علمی به منظور تسهیل روند تولید و رفع چالش‌های پیش روی شرکت‌های فعال در این حوزه به تصویب رساند. این مصوبات شامل ارائه تسهیلات ویژه برای واحدهای تولیدی و خدماتی، با تمرکز خاص بر شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های اولویت‌دار اقتصادی کشور است.

وی افزود: معاونت علمی با توجه به تجربه همکاری با ۱۰ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان، نقش بسزایی در تدوین این تسهیلات داشته است. این مصوبات برای واحدهای تولیدی و خدماتی، به‌ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های اولویت‌دار مانند موادغذایی اساسی، اقلام دارویی، تجهیزات پزشکی و صادرات ارزآور، امتیازات ویژه‌ای در نظر گرفته است. این حوزه‌ها تقریباً ۶۰ درصد از تولیدات کل را به خود اختصاص می‌دهند.

حمایت بانکی از صنایع اولویت‌دار

امرایی با اشاره به بند ۶ این مصوبه، بیان کرد: بر اساس این بند، بانک مرکزی موظف شده است سازوکارهای لازم برای تامین مالی ضروری، به خصوص سرمایه در گردش صنایع و خدمات اولویت‌دار و واحدهای آسیب‌دیده از شرایط اضطراری را فراهم کند. همچنین، تمدید یا تنفس تسهیلات سررسید شده قبلی و رفع موقت محدودیت‌های بانکی ناشی از چک‌های برگشتی برای دوره شرایط اضطراری نیز بر عهده این بانک خواهد بود.

تمدید خودکار مجوزها و کارت‌های بازرگانی

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، همچنین از تمدید خودکار کلیه مجوزهای صادر شده توسط معاونت علمی خبر داد و گفت: بر اساس بند هفت، مجوزهایی که اعتبار آن‌ها بین ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ تا ۳۱ تیر ۱۴۰۴ پایان می‌یابد، به طور خودکار تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۴ تمدید خواهند شد. همچنین، کارت بازرگانی شرکت‌های دانش‌بنیان معتبر تا ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ نیز تا پایان شرایط اضطرار به مدت دو ماه تمدید شده است.

تسهیل در ترخیص کالا و رفع موانع واردات

امرایی با اشاره به نقش وزارت امور اقتصادی و دارایی در این مصوبه، توضیح داد: این وزارتخانه مکلف شده است تا کالاهای وارداتی، به ویژه کالاهای اساسی و ضروری را بدون نیاز به ثبت سفارش و تایید بانک مرکزی، به انبارهای تحت کنترل گمرک منتقل کند. همچنین موظف است کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشین‌آلات خط تولید موجود در گمرک را در چارچوب مصوبات ستاد مقابله با تحریم، بدون نیاز به کد ساتا از بانک مرکزی، به مدت یک‌ماه ترخیص کامل دهد و برای سایر کالاهای اولویت‌دار اساسی و ضروری، ترخیص تا ۹۰ درصد مجاز است.

این مقام مسئول در ادامه به اقدامات حمایتی از سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و افزود: سازمان تامین اجتماعی نیز مکلف شده است اعتبار پوشش بیمه کارگرانی که مشمول بیمه اجباری هستند اما کارفرما قادر به پرداخت حق بیمه نیست را تا پایان مرداد ۱۴۰۴ تمدید کند. این امر مشروط به این است که کارگران در فهرست بیمه کارفرما باشند و کارفرما متعهد شود حق بیمه و جرایم مربوطه را پس از این مهلت پرداخت کند.

وی همچنین اعلام کرد: کالاهای وارداتی که تا پایان مرداد ۱۴۰۴ وارد گمرک شده یا خواهند شد، از قاعده تقدم ثبت سفارش در زمان حمل معاف هستند و مهلت رفع تعهد ارزی واردکنندگان و صادرکنندگان که تا پایان تیر ۱۴۰۴ بود، یک ماه تمدید شده است. همچنین، واحدهای حقیقی و حقوقی فرصت دارند اظهارنامه مالیاتی خود را تا پایان شهریور ۱۴۰۴ ارائه دهند.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان درخصوص ضمانت‌نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و خدماتی، تصریح کرد: در صورت درخواست، ضمانت‌نامه‌های بانکی این شرکت‌ها نیز به مدت سه ماه تمدید می‌شوند.

امرایی در پایان با اشاره به نقش وزارت نیرو و وزارت نفت در راهبرد این مصوبات، خاطرنشان کرد: این دو وزارتخانه نیز موظف شده‌اند در تامین برق و سوخت مورد نیاز واحدهای تولیدی و خدماتی، از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان، اولویت قائل شوند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.