به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری شبکه المیادین در مقالهای نوشت که از زمان آغاز عملیات «ارابههای گیدئون» توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه، میزان تلفات این رژیم تا حد بیسابقهای افزایش پیدا کرده و مجموعهای از حملات نیروهای مقاومت در مناطق خان یونس و شجاعیه طی هفتههای اخیر شکل گرفته است.
این عملیاتها، به ویژه هلاکت ۱۶ نظامی صهیونیست در خودروی زرهی در خان یونس که چندی پیش انجام شد، با جرأت زیادی انجام شد و طی مدت زمانی طولانی ادامه خواهد داشت که پیش از تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به غزه در روز ۸ مارس شاهد آن نبودیم.
طی هفتههای اخیر تحول قابل توجهی در روند درگیریها در غزه ایجاد شده و با وجود سانسور گسترده رژیم صهیونیستی، اتفاقات متعددی در عرصه عملیاتی و تاکتیکی به وقوع پیوسته که باعث فروپاشی نظامیان صهیونیست شده است. این اتفاقات باعث شده بسیاری از آنها نسبت به ادامه جنگ عصبانی باشند و برخی نیز از حضور در نیروهای ذخیره امتناع بورزند.
دستیابی به مواد منفجره جدید
یکی از این تحولات، استفاده گروههای مقاومت به ویژه گردانهای قسام و قدس از انواع جدیدی از بمبهای دست ساز است که برخی از آنها نظیر بمبهای «شواظ» و «ثاقب» در زمین کاشته میشود و تانکها و نفربرهای سنگین نظامیان دشمن را هدف قرار میدهد و برخی نیز «ضد نفر» است و خسارتهای زیادی به عناصر نظامی دشمن که در خارج از تانکها و خودروهای خود هستند، وارد میکند.
این تحول مهم یک نتیجه قابل توجه دارد و آن اینکه گروههای مقاومت به مقادیر زیادی مواد منفجره با قابلیت انفجار شدید دست پیدا کردهاند که پیش از این در اختیار نداشتهاند. به نظر میرسد دسترسی به این مواد منفجره که از نوع «سی ۴» است، با مصادره محمولههای اختصاص داده شده به عملیات تخریبی جاسوسان و مزدوران صورت گرفته و مقاومت در نقاط کور به این محمولهها دست پیدا کرده و در تولید نسل جدیدی از بمبهای خود از این مواد استفاده میکند. بخش قابل توجهی از این مواد در تولید بمبهای ضد زره به کار گرفته میشود که قدرت بالایی در نفوذ به تجهیزات زرهی دشمن صهیونیستی دارد.
گسترش توان تاکتیکی مقاومت برای انجام عملیات مرکب
از سوی دیگر به نظر میرسد توانمندیهای تاکتیکی مقاومت فلسطین، به ویژه در زمینه اجرای حملات ترکیبی گسترش پیدا کرده و آنها در مناطق مختلف از این نوع عملیات استفاده میکنند. این حملات بیشتر با انفجار بمبهای با حجم بزرگ آغاز میشود و سپس مرحله درگیریهای مستقیم با مسلسلهای متوسط و سبک انجام میشود. کمین الهدی در منطقه شجاعیه که چند روز پیش انجام شد، از همین نوع بود.
یکی از ویژگیهای مهم کمینهای مرکب این است که به نظامیان دشمن اجازه استراحت یا واکنش مناسب را نمیدهد و آنها را مجبور به اتخاذ تصمیمات عملیاتی اشتباه میکند که در بسیاری از موارد باعث بروز تلفات بیشتر میشود.
تکراری شدن طرحهای جنگی اسرائیل
سومین مؤلفه تاکتیکی که اهمیت آن کمتر از موارد گذشته نیست، استفاده ارتش رژیم صهیونیستی از طرحهای عملیاتی تکراری است که باعث شده مقاومت به برنامه حملات ارتش اسرائیل و خط سیر آنها واقف باشد و بداند آنها از چه سلاحهایی استفاده میکنند. تصاویر متعدد نشان میدهد که نظامیان صهیونیست در زمانهای طولانی تحت مراقبت نیروهای مقاومت قرار دارند.
در سرزمینهای اشغالی انتقادات تندی متوجه فرماندهان نظامی رژیم صهیونیستی شده است و آنها ارتش و فرماندهان نظامی را به عدم انگیزه برای مبارزه و در اختیار نداشتن طرحهای جنگی جدید متهم میکنند. این موضوع تنها به کاهش روحیه مبارزاتی افسران و نظامیان برنمیگردد، بلکه در نتیجه پدیدهای به نام «ورشکستگی تاکتیکی» ایجاد شده که به علت طولانی شدن جنگ به وجود آمده است. این علاوه بر سرخوردگی و ناامیدی است که در میان تعداد زیادی از نظامیان صهیونیست در غزه ایجاد شده است.
استفاده صهیونیستها از تجهیزات خارج از رده
چهارمین تحول در خصوص افزایش تلفات رژیم صهیونیستی، این است که ارتش رژیم صهیونیستی در اجرای عملیات خود از بسیاری از تجهیزات استفاده میکند که طی سالهای گذشته آنها را از رده خارج کرده بود. این موضوع باعث افزایش خسارات و تلفات ناشی از عملیات نیروهای مقاومت شده و کشتهها و زخمیهای زیادی روی دست اسرائیل گذاشته است.
صهیونیستها به ویژه طی ماههای اخیر به صورت تقریباً کامل از تانکها و خودروهای زرهی قدیمی و مستهلک استفاده میکنند که در بسیاری از موارد مورد تخریب کامل یا سوختن در نتیجه انفجار قرار میگیرند. این اتفاق به علت کمبود تجهیزات در بخش زرهی ارتش رژیم صهیونیستی است که ایال زامیر رئیس ستاد ارتش نیز در هنگام تصدی این پست به آن اذعان کرد. خودروهای زرهی «بوما» و «شیزاریت» و «ام ۱۳۳» و تانکهای مرکاوا نسل سوم از جمله این تجهیزات هستند که سالها پیش کنار گذاشته شده بودند، اما بار دیگر به عرصه درگیریها آورده شدند. ارتش اسرائیل در استفاده از بلدوزرهای دی ۹ نیز دچار کمبود شده است و همین امر باعث شده از تجهیزات و خودروهای زرهی و تانکهایی با امنیت کمتر استفاده کند و به این ترتیب نیروهای مقاومت با کمترین تلاش ممکن میتوانند به این تجهیزات آسیب بزنند.
المیادین در پایان تصریح میکند که صرف نظر از مذاکرات آتش بس که بسیاری، آن را پیچیده ارزیابی میکنند، افزایش هزینههای جنگ برای ارتش صهیونیستی آثار روانی زیادی در جبهه داخلی این رژیم و نظامیان اسرائیل در عرصه میدانی به جای میگذارد و باعث کاهش سقف اهداف رژیم صهیونیستی از این جنگ میشود و در نهایت میتواند منجر به سقوط کابینه راستگرای افراطی در سرزمینهای اشغالی شود. این موضوع به ویژه بعد از شکست فجیعی که رژیم صهیونیستی در تقابل مستقیم با جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه شد، بیش از پیش احساس میشود.