مرزهای کشور از امن‌ترین مرزهای منطقه محسوب می‌شود / نیروهای پاکبان ایرانی جایگزین اتباع افغانستانی می شوند

رکنا سه شنبه 17 تیر 1404 - 13:32
رکنا سیاسی: سردار علی اکبر پورجمشیدیان معاون امنیتی وزارت کشور و رئیس کمیته اربعین حسینی (ع)در خصوص کلیات جلسه کمیته اربعین سال ۱۴۰۴ در جمع خبرنگاران در سالن پیامبر وزارت کشور گفت: باید به این موضوع توجه داشت که تعداد قابل توجهی از هموطنان عزیز از ابتدای برنامۀ زیارت، توجه خود را معطوف به فعالیت کمیته‌ها و دستگاه‌های مرتبط با انتقال زائرین اربعین حسینی(ع) نموده‌اند. در این زمینه، ضروری است موضوع حمل و نقل زائرین با جدیت مضاعف پیگیری گردد.
مرزهای کشور از امن‌ترین مرزهای منطقه محسوب می‌شود / نیروهای پاکبان ایرانی جایگزین اتباع افغانستانی می شوند

به گزارش خبرنگار رکنا، وی در ادامه تاکید کرد؛ وزارت کشور در راستای پیشگیری از ایجاد اختلال در بخش‌های داخلی کشور، اهتمام دارد بخش عمده‌ای از ظرفیت شرکت‌های حمل و نقل داخلی را در این ایام، ان‌شاءالله، در اختیار هموطنان گرامی قرار دهد. 

پورجمشیدیان در ادامه گفت؛ با توجه به پیش‌بینی عدم کفایت ظرفیت موجود، درصدد هستیم تا با به‌کارگیری ۲۰۰۰ الی ۳۰۰۰ دستگاه از ظرفیت‌های حمل و نقل دستگاه‌های دولتی، نیروهای مسلح و شرکت‌های مجاز، موضوع جابجایی زائرین محترم امام حسین (ع) را در ایام اربعین ساماندهی نماییم.

وی همچنین گفت: استفاده از ظرفیت‌های اضافی شامل خودروهای سواری، مینی‌بوس و وسایل نقلیۀ مناسب می‌باشد. امیدواریم امسال با مشکلات کمتری در حوزۀ حمل و نقل زائرین مواجه باشیم.

مرزهای کشور همچنان از امن‌ترین مرزهای منطقه محسوب می‌شود

سردار پورجمشیدیان در خصوص وضعیت امنیت در مرزهای کشور باتوجه به جنگ ۱۲ روزه تحمیلی افزود: مرزهای کشورمان همچنان از امن‌ترین مرزهای منطقه محسوب می‌گردد. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، شامل ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (نیروی زمینی سپاه و نیروی زمینی ارتش) و فرماندهی انتظامی (فراجا)، به‌ویژه مرزبانان عزیز، با اقتدار کامل و حضور فعال‌تر در ایام مورد نظر، امنیت مطلوبی را در مرزها برقرار نموده‌اند. از این جهت، نگرانی خاصی وجود ندارد.

پیش‌بینی آمار زائرین و توزیع مرزی:

با استناد به آمار رسمی سال گذشته (۳.۵ تا ۴ میلیون زائر) و با عنایت به تأکیدات، پیش‌بینی می‌شود آمار امسال افزایشی باشد و استانداران محترم در تلاشند تا شرایط مطلوبی را فراهم آورند. یکی از چالش‌ها، استفادۀ بیش از حد از مرز مهران توسط بخش عمدۀ زائرین است. در این راستا، با همکاری رسانه‌ها و پیگیری با طرف عراقی، درصدد مدیریت توزیع زائرین و معرفی مرزهای جایگزین همچون شلمچه، چذابه و خسروی (که از ظرفیت و شرایط مناسبی برخوردارند) می‌باشیم. هدف آن است که هموطنان ساکن در استان‌های مجاور این مرزها، از مرزهای مذکور استفاده نموده تا امکان تقسیم مناسب‌تر و سفر آرام‌تر زائرین فراهم گردد.

خدمات مردمی و مواکب:

کمیته‌های مردمی، ستاد عتبات و کمیته‌های اسکان و تغذیه، با بهره‌گیری از بیش از ۳۰۰۰ داوطلب، آمادگی ارائه خدمات گسترده در داخل کشور و نیز در خاک عراق را دارند. بخش اعظم خدمات در حوزۀ اربعین، توسط مواکب مردمی ارائه می‌گردد که طی سال‌ها تجارب ارزشمندی کسب نموده‌اند. این مواکب، ان‌شاءالله، در داخل ایران و عراق خدمات‌رسانی خواهند کرد. همچنین از مواکب کشور عراق که خدمات شایانی به زائرین سراسر جهان ارائه می‌دهند، صمیمانه قدردانی می‌شود.

خدمات شهری در مناطق مرزی:

سردار پورجمشیدیان در جواب سوال رکنا در خصوص جایگزین کردن نیروهای پاکبان ایرانی به جای اتباع افغانستانی گفت:در خصوص نظافت شهرهای مرزی، در حال جایگزینی نیروهای ایرانی به‌جای اتباع خارجی می‌باشیم. این امر منوط به همکاری شهرداری‌ها بوده و پیگیری‌های لازم در جریان است. در صورت لزوم، ارائه کمک به کشور عراق نیز مد نظر می‌باشد.

هماهنگی با طرف عراقی:

استانداران مرزی کشورمان، در روزهای اخیر جلسات سازنده‌ای با استانداران مرزی عراق در خصوص هماهنگی‌های اربعین و مسائل امنیتی مرزها داشته‌اند که به مصوبات خوبی منجر گردیده است. خوشبختانه در کشور عراق نیز در حوزۀ حمل و نقل، ظرفیت‌های مناسبی ایجاد شده و پیش‌بینی می‌شود نیاز چندانی به ارسال وسایل نقلیه از سوی ایران وجود نداشته باشد. با این حال، آمادگی کامل برای ارائه کمک در صورت نیاز وجود دارد.

ضوابط سفر اتباع خارجی:

اتباع مجاز: اتباع مجاز دارای اقامت (به‌ویژه برادران افغانستانی) بدون مشکل می‌توانند مانند هموطنان ایرانی ثبت‌نام نموده و به زیارت مشرف شوند. پیگیری امور بیمه‌ای نیز برای آنان میسر است.

اتباع غیرمجاز: به این گروه به دلیل وضعیت اقامتی، خدماتی ارائه نخواهد شد.

اتباع پاکستانی و افغانستانی: در حال پیگیری برگزاری جلسۀ مشترک وزرای کشور ایران و عراق برای تسهیل سفر زمینی یا هوایی این عزیزان هستیم.

برای برادران افغانستانی، پیگیری‌هایی از طریق وزارت امور خارجه، ستاد مرکزی اربعین و مواکب افغانستانی در جریان است تا با استفاده از اتوبوس‌های خود یا با هماهنگی شرکت‌های حمل و نقل ایرانی (فراراه، راه و شهرسازی) وارد کشور شده و منتقل گردند. انتظار می‌رود امسال مشکلات این عزیزان نسبت به سال‌های گذشته به‌طور محسوسی کاهش یابد.

  • فیلم / زاکانی: ۳۶۰۰ واحد مسکونی در جنگ ۱۲ روزه آسیب دیدند

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.