به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، عیسی بزرگزاده با اشاره به کمبارشی در سال جاری افزود : با توجه به کمبارشی که در سال جاری در ۵۰ شهر و ۲۴ استان وجود دارد؛ تهران و مشهد در صدر شهرهایی هستند که بیشترین تنش آبی را دارند.
وی ادامه داد: اصلیترین اقدام ما برای مدیریت تنش آبی خواهش از شهروندان برای کاهش مصرف، مدیریت مصرف و مدیریت تقاضای آب است؛ در گام بعد سعی میکنیم پروژههای بلندمدت که در دستور کار قرار دارند، تسریع شوند و به اهداف برسانیم.
بزرگ زاده خاطرنشان کرد: ایجاد انعطاف پذیری در شبکههای درون شهری نظیر ایجاد رینگ، ایجاد مخازن شهری و یا اتصالات بیشتر بین منابع مختلف به گونهای که تبادل آب بین منابع آبی مختلف فراهم شود از جمله اقدامات در حال انجام است؛ اعم از منابع آب سطحی در تهران و اتصال منابع آب سطحی از شرق به غرب و حتی منابع آب زیرزمینی در جنوب تهران؛ آب حاصل از دریا باید امکان انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد.
وی ادامه داد: در آخرین گام به سراغ اضافه برداشت از آب زیر زمینی خواهیم رفت که متأسفانه باید تلاش کنیم که با مدیریت مصرف و مدیریت تقاضا این اتفاق نیفتد.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه چند شهر و استان دارای بیشترین چالش تنش آبی هستند از جمله تهران (آبی که شامل بخشهایی از استان قزوین، البرز، تهران و شهرهای اطراف میشود)، خاطرنشان کرد: پس از تهران، مشهد، اصفهان، اراک، ساوه، بندرعباس، تبریز و بانه شهرهایی هستند که در صدر مشکل قرار دارند که برای بهبود وضعیت این شهرها باید تدابیر عاجل داشته باشیم زیرا در برخی از شهرها به ویژه تهران بسیار سخت است و راهی جز مدیریت مصرف وجود ندارد.
بزرگ زاده یادآور شد: مجموع مخازن آب موجود در سدها ۲۵ میلیارد متر مکعب است که ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش حجم وجود دارد البته باید در نظر داشت که ورودی سدها ۴۲ درصد کاهش داشته که با مدیریت انجام شده مخازن سدها نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد کاهش داشته است زیرا رهاسازیها مدیریت شده و درصد پرشدگی سدها ۴۹ درصد است.